logo
21 February 2015

Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour Skinny Dipping

Gepost in beauty

Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour Skinny Dipping, fashion is a party, beautyblog, Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour Skinny Dipping review, nude lipstick, rimmel provocalips, rimmel provocalips swatches, rimmel provocalips review, rimmel provocalips 16hr lip colour, long lasting lipstick

Rimmel brengt eind februari een nieuwe lipsticlijn uit: Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour. Deze lipsticks worden in de markt gezet als echte long lasting (16 uur dus) en “kiss proof” lipsticks. Ik testte als eerste een nude tint: Skinny Dipping.

Tenminste, ik dacht dat het om een nude tint ging (de naam Skinny Dipping klinkt ook als een nude tint, toch?), maar op de lippen is deze lipstick echt beige. Niet iedereen zal ervan houden en wat ik er zelf van vind weet ik nog niet precies. Het heeft wel iets, maar het is niet de mooiste kleur die ik ooit gezien heb.

Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour Skinny Dipping, fashion is a party, beautyblog, Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour Skinny Dipping review, nude lipstick, rimmel provocalips, rimmel provocalips swatches, rimmel provocalips review, rimmel provocalips 16hr lip colour, long lasting lipstick

De Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour lipsticks bestaan uit twee delen: in het ene deel zit de kleur, in het andere deel een glossy top coat. Ik heb vaker dit soort ‘tweedelige’ lipproducten gehad, maar ik vind deze van Rimmel toch echt anders. Je voelt dat de top coat echt is om je lipstick te ‘sealen’ en ik vind ‘m zeker niet glossy. Bij het aanbrengen geeft hij absoluut een glans, maar niet zoals een lipgloss en die glans verdwijnt ook vrij snel. De topcoat is helemaal niet heel vloeibaar en plakkerig, maar juist vrij droog. Dit maakt waarschijnlijk dat deze lipstick zo longlasting is.

Je ziet dat aan de binnenkant van mijn lippen wat lipstick ontbreekt, dit komt omdat ik het daar had weggehaald, omdat aan de binnenste rand, de lipstick erg ging ophopen (maar dat is een beetje mijn eigen schuld, omdat ik graag meerdere laagjes gebruik). In het echt valt het niet zo op als hier op de foto, vind ik.

Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour Skinny Dipping, fashion is a party, beautyblog, Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour Skinny Dipping review, nude lipstick, rimmel provocalips, rimmel provocalips swatches, rimmel provocalips review, rimmel provocalips 16hr lip colour, long lasting lipstick

Want longlasting, dat is hij zeker! Ik was echt onder de indruk! Lichte lipsticks zijn meestal niet de meest longlasting lipsticks en er zijn weinig lipsticks die een paar maaltijden doorkomen. Deze wel! Gisteren postte ik een foto op Instagram waar ik de lipstick al de hele dag droeg, zonder ‘m bijgewerkt te hebben.

Qua substantie doet deze lipstick me best wel denken aan de Anastasia Beverly Hills Liquid Lipticks en andere vloeibare lipsticks die ik in het verleden heb geprobeerd. Deze is alleen nog een stúk meer long lasting. Maar wat ik bij alle vloeibare lipsticks begin te herkennen: ze blijven goed en lang zitten, maar áls ze er dan afgaan dan is dat vaak een beetje ‘brokkelig’. De lipsticks drogen heel droog op, waardoor de lipstick niet van je lippen glijdt, maar uiteindelijk een beetje van je lippen gaat rullen. Zo min mogelijk product opdoen helpt hiertegen – des te minder product, des te minder er te rullen valt -, maar ja: ik houd juist van een intens, super gepigmenteerd resultaat en daarvoor is bij deze Rimmel lipstick één laagje niet genoeg. Dat rullen is niet alleen een naar gevoel op de lippen, maar het maakt het ook lastig de lipstick bij te werken, zonder restjes er eerst compleet af te moeten halen.

Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour Skinny Dipping, fashion is a party, beautyblog, Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour Skinny Dipping review, nude lipstick, rimmel provocalips, rimmel provocalips swatches, rimmel provocalips review, rimmel provocalips 16hr lip colour, long lasting lipstick

Begrijp me niet verkeerd: ik vind deze lipstick super goed: goed gepigmenteerd (één laagje is genoeg voor een dekkend resultaat, maar ik houd dus van een wat intenser resultaat), extreem long lasting en daarmee echt handig als je weet dat je een drukke dag voor de boeg hebt met lunches, borrels etc. en waarop je geen zin hebt om je continu druk te maken over je lipstick. Ook droogt de lipstick de lippen niet uit, wat bij andere vloeibare lipsticks nog wel eens het geval is. Aan vrijwel elk product is een kritische noot op te merken en ik vind het gewoon goed die ook te benoemen.

De Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour lipsticks zijn vanaf eind februari te koop bij de drogist voor €11,99 per stuk.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties