logo
9 February 2015

Perfume By Me

Gepost in beauty

perfume by me, fashion is a party, beautyblog, zelf parfum maken, zelf parfum samenstellen, parfum online tool, geurnoten, lindenbloesem, frisse parfum, persoonlijke parfum, fashion blogger, parfum sample aanvragen, parfum marketing

Zelf parfum maken (of zelf een parfum samenstellen): ik had nog nooit aan die optie gedacht. Toen ik las over Perfume By Me was ik gelijk enthousiast en vond ik het gek dat ik me nooit had afgevraagd waarom een concept als Perfume By Me nog niet bestond. Ik had in ieder geval nooit eerder van iets vergelijkbaars gehoord.

Bijna een jaar geleden werd Perfume By Me gelanceerd in Nederland. Het bedrijf is een online tool waarbij je je eigen geurnoten kunt kiezen en zo een persoonlijke, unieke geur kunt creëren.

Oprichtster Vivian zegt over haar concept: ‘Het is niet de marketing achter de grote parfummerken die ervoor gezorgd heeft dat mijn interesse in parfums buitengewoon groot is, juist de geur is mijn passie’. Dit spreekt me wel aan, want soms vind ik de marketing achter parfummerken echt ongelooflijk. Er is naar mijn idee geen beautyproduct waar zóveel marketing omheen hangt als parfum. Opzich helemaal niets mis mee – ik vind marketing zeker geen vies woord -, maar het maakt Perfume By Me wel verfrissend.

Je eigen parfum samenstellen is overigens niet alleen ontzettend leuk om te doen vind ik, het is ook een heel tof idee voor een kado. Want hoe leuk is het om iemand blij te maken met een “Perfume By You”?

perfume by me, fashion is a party, beautyblog, zelf parfum maken, zelf parfum samenstellen, parfum online tool, geurnoten, lindenbloesem, frisse parfum, persoonlijke parfum, fashion blogger, parfum sample aanvragen, parfum marketing

Toen ik over Perfume By Me las kreeg ik gelijk een paar vragen. Die hebben jullie wellicht ook, dus ik zal ze voor jullie proberen te beantwoorden:

1) Geur is moeilijk online te ruiken, dus is Perfume By Me ook op een bepaalde manier offline beschikbaar?

– Nee, helaas nog niet, maar wellicht in de toekomst? Wel kun je een sample aanvragen van de geur die je samenstelt, zodat je niet gelijk een full size hoeft te bestellen van een geur die je nog niet geroken hebt.

2) Hoe weet je nou wat een lekkere geurcombinatie is?

– Tja, dat is moeilijk, want ‘lekker’ is uiteraard subjectief. Maar als je het moeilijk vindt om geurnoten te kiezen, dan kun je het bij Perfume by Me ook overlaten aan professionele parfumeurs. Je geur blijft persoonlijk, want de parfumeurs zullen voor jou een parfum samenstellen aan de hand van vijf vragen die je beantwoordt.

3) Is dat niet heel duur, zo’n uniek parfum?

– Nee, dat viel me dus echt alles mee. Waarschijnlijk door dat gebrek aan marketing, haha ;-). Voor 15 ml. betaal je €20,-, voor 50 ml. betaal je €65,- en voor 100 ml. betaal je €85,- ml.

Ik heb zelf een geur samengesteld puur op basis van geurnoten die me lekker leken en zonder dat ik er verder echt verstand van heb. Als basismelange nam ik Citrus Fresh, als middenoten Lindenbloesem, als topnoten Groene Harmonie en als logokleur koos ik natúúrlijk voor geel. Met het resultaat ben ik blij, al is de parfum “scherper” geworden dan waar ik op gerekend had.

Zou jij het doen: je eigen parfum samenstellen bij Perfume by Me? Waarom wel/niet?

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties