logo
2 March 2015

IMPRESSION

Gepost in overig

justin bartels, justin bartels impression, refinery 29, too tight clothes, lijnen op de huid, fotografie, ijdelheid, vrouwelijk lichaam, fashion is a party, fashion bloggerjustin bartels, justin bartels impression, refinery 29, too tight clothes, lijnen op de huid, fotografie, ijdelheid, vrouwelijk lichaam, fashion is a party, fashion bloggerjustin bartels, justin bartels impression, refinery 29, too tight clothes, lijnen op de huid, fotografie, ijdelheid, vrouwelijk lichaam, fashion is a party, fashion bloggerjustin bartels, justin bartels impression, refinery 29, too tight clothes, lijnen op de huid, fotografie, ijdelheid, vrouwelijk lichaam, fashion is a party, fashion blogger

Gisteren kwam ik deze foto’s tegen, gemaakt door fotograaf Justin Bartels. Hij heeft zijn reportage IMPRESSION genoemd. Hoewel ik helemaal niet zo van het “ohjee, wat doen we ons lichaam toch allemaal aan om mooi te zijn”-kaliber ben, raakte de serie me wel.

Ik denk omdat het foto’s zijn die voor iedere vrouw wel herkenbaar zijn. Kort, lang, dik of dun, we hebben ons allemaal wel eens in een kledingstuk gewurmd, toch? En voor mij zijn de foto’s in ieder geval wel confronterend: al deze lijnen – met uitzondering van het korset- hebben ook op mijn lichaam gestaan.

Voor Justin gaan de foto’s over dat vrouwen oncomfortabele dingen dragen om indruk te maken of aantrekkelijk te zijn. Ik heb het zelf nooit om die reden gedaan, kan ik oprecht schrijven. Voor mij heeft me in een kledingstuk wurmen dat eigenlijk te krap is veel meer te maken met loslaten. Zo rond mijn achttiende kreeg ik bijvoorbeeld veel meer ‘vormen’ en paste ik mijn broeken opeens niet meer. Dat wilde ik gewoon niet accepteren en dus schrok ik soms ‘s avonds van de lijnen die ik in mijn huid had staan. Voor mij staat oncomfortabele of te kleine kleding gedag zeggen eigenlijk veel meer voor het omarmen van mijn ontwikkeling en het ouder worden dan voor mezelf accepteren zoals ik ben of eruit zie.

Hoe is dat voor jou?

Bron foto’s.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties