logo
24 March 2015

Mobile blogging

Gepost in behind the blog

mobile blogging, kenza zouiten, zweedse bloggers, blogs scandinavie, vogue modellen, social influencers, blogs, full time blogger, nederlandse blogs, grote blogs, instagram

De blogtoekomst. Ik schreef dat de Scandinavische manier van bloggen me zo aanspreekt en daar wil ik vandaag nog eens op inhaken.

Want afgelopen weekend las ik deze post van de Zweedse blogger Kenza Zouiten. Ze postte vanaf haar mobiel en ik werd instant jaloers. Wat zou het heerlijk zijn als bloggen kon zoals Instagrammen: je maakt een (real time) foto (of meerdere), gooit er eventueel nog een filtertje of photo mirrortje overheen, zet er lekker weinig of lekker veel tekst bij en bent klaar.

Het gaat me niet om de tijd die je op deze manier bespaart als blogger (oké, misschien een beetje) of om het feit dat ik te lui ben om professionele foto’s te maken (ik vind dat juist leuk om te doen), maar meer omdat deze manier van bloggen voor mij veel meer voelt als van deze tijd. Ouftfitfoto’s maken, uploaden, selecteren, bewerken, een tekst erbij schrijven, links erin plaatsen, etc. etc.: het voelt voor mij steeds meer als veel te omslachtig voor het jaar 2015.

Bloggen zou door mobile blogging weer persoonlijker – want: spontaner en laagdrempeliger- worden. Is dat geen verademing in een tijd waarin modebloggers in VOGUE modellen en streetstyle iconen zijn veranderd? Kenza is nog net zo mooi en stylish als ze ‘mobile blogged’ dan als ze ‘professioneel’ blogt, alleen heb ik bij een mobile blogpost van haar meer het gevoel dat ze een mens is. Een gewoon mens, van wie de mobiele foto’s ook blurry worden als het donker wordt en die ook wel eens exhausted is. Het maakt haar “dichtbij”, zonder dat het afbreuk doet aan haar uitstraling en het voetstuk waar ze bij velen op staat.

Ik weet eerlijk gezegd niet hoe het praktisch precies moet (ik weet het trouwens wel, ik weet alleen niet hoe het resultaat eruit ziet), mobile blogging, maar al zou ik het wel weten: ik zou te schijterig zijn om het eens een tijdje uit te proberen. Ik heb in het verleden wel eens in die richting geëxperimenteerd, maar het werd nooit echt goed ontvangen. Zou het een kwestie van doorzetten zijn? Of ben ik toch echt de enige die van mobile blogging enthousiast wordt?

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties