logo
20 March 2015

NYC Smooth Skin 2 in 1 Compact Foundation en Concealer en BB Radiance Perfecting Powder

Gepost in beauty

NYC Smooth Skin 2 in 1 Compact Foundation en Concealer en BB Radiance Perfecting Powder, new york color, new york color smooth skin, new york color smooth skin 2 in 1 compact foundation en concealer, nyc smooth skin 2 in 1 compact foundation en concealer review, new york color smooth skin review, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger, nyc bb radiance perfecting powder

New York Color heeft een nieuwe Smooth Skin collectie uitgebracht: een collectie die moet zorgen voor een flawless huid. Daar heb ik wel oren naar natuurlijk, daarom probeerde ik de NYC Smooth Skin 2 in 1 Compact Foundation en Concealer en de NYC BB Radiance Perfecting Powder. Naast deze twee producten zit er ook nog een BB cream, lip primer en matte lipsticks in de collectie (die laatste begrijp ik niet helemaal in een collectie voor de huid, maar never mind). 

Een foundation en concealer in één kan naar mijn idee alleen maar betekenen dat het gaat om een foundation die heel goed dekt. Daar houd ik van, dus ik had gelijk goede hoop! Wel maakte ik me er zorgen over dat het gaat om ‘compact foundation’ in plaats van vloeibare foundation. Hoe minder vloeibaar, hoe droger – is mijn ervaring – en dat kan mijn hele droge huid niet goed hebben.

Volgens New York Color moet je de Compact Foundation en Concealer zo gebruiken: ‘Eerst aanbrengen rondom je ogen, dan een dun laagje over je hele gezicht, en dan nog wat extra’s aanbrengen rond je kin en neus’. Het resultaat moet een matte, egale finish zijn. Dat aanbrengen zou ik trouwens niet met het sponsje doen, die kun je beter weggooien.

Het product moet handig zijn om mee te nemen, zodat je tussendoor touch up’s kunt doen. Hoewel het inderdaad een handige verpakking is om mee te nemen, snap ik foundation touch up’s nooit zo goed: meestal poeder je je foundation af, etc. toch? Dan lijkt bijwerken me niet zo handig. Ik heb dan ook nog nooit op een dag tussendoor mijn foundation bijgewerkt. Doen jullie dat wel?

NYC Smooth Skin 2 in 1 Compact Foundation en Concealer en BB Radiance Perfecting Powder, new york color, new york color smooth skin, new york color smooth skin 2 in 1 compact foundation en concealer, nyc smooth skin 2 in 1 compact foundation en concealer review, new york color smooth skin review, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger, nyc bb radiance perfecting powder

Rechts heb ik de NYC Smooth Skin 2 in 1 Compact Foundation en Concealer aangebracht en links niet. Ziet er best netjes uit, toch? De foundation dekt goed en is inderdaad aan de droge kant, maar dat kan ik verhelpen door ‘m te mengen met wat Bio Oil. Ook vind ik de finish mooi: inderdaad egaal en matte, maar niet té matte. Wel zie je dat ook deze foundation net wat te geel/donker voor me is. Zie je die streep op mijn voorhoofd? Er zit best een groot verschil tussen mijn tint en de tint van de foundation.

NYC Smooth Skin 2 in 1 Compact Foundation en Concealer en BB Radiance Perfecting Powder / Fashion is a party

Dan de poeder. Aan de swatches op mijn hand (links de foundation, rechts het poeder) kon ik al zien dat de BB Radiance Perfecting Powder nog wat donkerder is dan de foundation. Daar werd ik een beetje bang van…

NYC Smooth Skin 2 in 1 Compact Foundation en Concealer en BB Radiance Perfecting Powder, new york color, new york color smooth skin, new york color smooth skin 2 in 1 compact foundation en concealer, nyc smooth skin 2 in 1 compact foundation en concealer review, new york color smooth skin review, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger, nyc bb radiance perfecting powder

En ja hoor: de poeder is géél. Misschien is oranje zelfs wel een beter woord. Hoewel de poeder voor mij duidelijk te donker is, kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat hij een andere huidskleur wél kan flatteren. Ik gebruik sowieso liever doorzichtig finishing powder dan gekleurd finishing powder, omdat die laatste al gauw voor een onnatuurlijk effect zorgt. In dit geval is goed te zien waarom.

NYC Smooth Skin 2 in 1 Compact Foundation en Concealer en BB Radiance Perfecting Powder, new york color, new york color smooth skin, new york color smooth skin 2 in 1 compact foundation en concealer, nyc smooth skin 2 in 1 compact foundation en concealer review, new york color smooth skin review, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger, nyc bb radiance perfecting powder

De kleur die ik draag is ‘Naturally Beige’. Er is nog één andere kleur: ‘Warm Beige’. Jullie begrijpen dat ik me afvraag hoe warm die dan wel niet moet zijn van kleur…

De NYC Smooth Skin 2 in 1 Compact Foundation en Concealer kan ik aanraden. Toch zou ik ‘m laten liggen als je echt een droge huid hebt: hij heeft de neiging dat te benadrukken. Ook zijn er helaas maar 2 (!) kleuren verkrijgbaar, waardoor de lichtste kleur voor de lichte huidjes te donker is. Om die redenen zou ik deze foundation zelf dan ook niet opnieuw kopen. Van de BB Radiance Perfecting Powder word ik niet blij: ik versta toch iets anders onder ‘perfecting’, ik vind een variatie van maar twee tinten te weinig en de lichtste tint is dan ook zeker niet geschikt voor lichte huidjes.

De NYC Smooth Skin collectie is vanaf eind maart verkrijgbaar bij Kruidvat. De NYC Smooth Skin 2 in 1 Compact Foundation en Concealer kost €4,99 en de BB Radiance Perfecting Powder kost €3,99.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties