logo
24 March 2015

Real Techniques Bold Metals Collection Brushes

Gepost in beauty

Real Techniques Bold Metals Collection Brushes, real techniques bold metals, real techniques bold metals collection, real techniques bold metals nederland, real techniques bold metals review, real techniques arched powder bruhs, real techniques triangle foundation brush, real techniques oval shadow brush, real techniques pointed crease brush, real techniques angled liner brush, real techniques tapered blush brush, real techniques flat contour brush, real techniques verkooppunten

De Real Techniques Bold Metals Collection is een collectie make-up kwasten waar ik al maanden naar uitkijk. Ik was teleurgesteld toen er gecommuniceerd werd dat ze niet in Nederland verkrijgbaar zouden zijn en heel blij toen bleek dat ze tóch hierheen zouden komen. Op dit moment zijn ze nog niet in Nederland verkrijgbaar (coming soon!), maar ik heb ze een tijdje geleden al kunnen scoren op het Beauty Fashion Friends event bij de stand van Real Techniques. Ik had nooit verwacht ze daar aan te treffen en ging die zondag zeer tevreden met mijn ‘metal pareltjes’ weer naar huis.

Real Techniques Bold Metals Collection Brushes, real techniques bold metals, real techniques bold metals collection, real techniques bold metals nederland, real techniques bold metals review, real techniques arched powder bruhs, real techniques triangle foundation brush, real techniques oval shadow brush, real techniques pointed crease brush, real techniques angled liner brush, real techniques tapered blush brush, real techniques flat contour brush, real techniques verkooppunten

Allereerst: ik vind ze zó mooi! Ik heb mijn make-up kwasten in een Helmer laadje, maar ik vind het echt zonde deze kwasten in dat laadje te verstoppen. Ze hebben een heel luxe uitstraling, terwijl ik ze nog goed betaalbaar vind. Goedkoop zijn ze niet (de duurste kost €34,99), maar voor premium make-up kwasten vind ik ze ook niet duur. Bij “echte” high end merken zou je meer voor ze betalen.

Real Techniques Bold Metals Collection Brushes, real techniques bold metals, real techniques bold metals collection, real techniques bold metals nederland, real techniques bold metals review, real techniques arched powder bruhs, real techniques triangle foundation brush, real techniques oval shadow brush, real techniques pointed crease brush, real techniques angled liner brush, real techniques tapered blush brush, real techniques flat contour brush, real techniques verkooppunten

Toen de collectie uitkwam heb ik gelijk dit filmpje gekeken. Hierin leggen Sam en Nic haarfijn uit wat voor kwasten de Bold Metals zijn, waarom ze duurder zijn dan de originele Real Techniques collectie, maar vooral: hoe goed er over de kwasten is nagedacht. Elk detail is overwogen! Je kunt merken dat ze heel veel tijd hebben gestoken in het ontwikkelen van deze lijn en daarom had ik ook heel hoge verwachtingen. De originele collectie van Real Techniques vind ik al heel fijn, deze Bold Metals zouden nog beter moeten zijn. Dat beloofde natuurlijk ontzettend veel goeds.

In de Real Techniques Bold Metals Collection zitten op dit moment zeven kwasten: drie zilverkleurige kwasten, twee goudkleurige kwasten en twee rosékleurige kwasten. Elke kleur heeft zijn eigen “functie”, zoals dat bij de reguliere Real Techniques kwastenlijn ook is. In dit geval is zilver voor ‘Eyes’, goud voor ‘Base’ en rosé voor ‘Finish’.

Ik zal even een korte beschrijving geven van elke kwast. Om precies te weten hoe je elke kwast het beste kunt gebruiken, kun je ook deze videos met meer informatie over elke specifieke Bold Metals kwast bekijken.

1. 100 Arched Powder Brush (€34,99)
De grootste kwast uit de collectie, die je kunt gebruiken om finishing powder mee aan te brengen, maar waar je ook met bronzer mee uit de voeten kan. De kwast is heel zacht, maar toch ook stevig. Met de platte kant van de kwast kun je aanbrengen, maar met het dunnere uiteinden van de kwast kun je ook aanbrengen (en bijvoorbeeld blenden).

Real Techniques Bold Metals Collection Brushes, real techniques bold metals, real techniques bold metals collection, real techniques bold metals nederland, real techniques bold metals review, real techniques arched powder bruhs, real techniques triangle foundation brush, real techniques oval shadow brush, real techniques pointed crease brush, real techniques angled liner brush, real techniques tapered blush brush, real techniques flat contour brush, real techniques verkooppunten

2. 101 Triangle Foundation Brush (€32,99)
Deze kwast is een platte foundationkwast, zoals we platte foundationkwasten kennen, maar dan met een “driehoek” erop. Dit is zo ontwikkeld dat je beter met de kwast in lijnen van je gezicht (langs je neus en onder je ogen bijvoorbeeld) kunt. Opnieuw: met de platte, brede kant kun je aanbrengen en met het uiteinde kun je wat meer “buffen”.


3. 200 Oval Shadow Brush (€19,99)
Deze kwast is een “gewone” oogschaduwkwast om oogschaduw op het ooglid mee aan te brengen. Zowel creams als poeders will do the job. Echter, zoals dat voor elke Real Techniques Bold Metals kwast geldt: de kwast is multifunctioneel. Met het brede platte deel kun je oogschaduw op je ooglid aanbrengen, met het spitse uiteinde kun je oogschaduw onder je ogen aanbrengen en met de hele vorm kun je blenden in de arcadeboog. Deze kwast is overigens ook gemaakt om concealer aan te brengen!


4. 201 Pointed Crease Brush (€16,99)
Deze kwast is perfect om oogschaduw mee aan te brengen in de arcadeboog en vervolgens gelijk te blenden. Breng alleen wat product aan op het uiteinde van de kwast, zodat je met de hele vorm van de kwast het product weg kunt blenden.

Real Techniques Bold Metals Collection Brushes, real techniques bold metals, real techniques bold metals collection, real techniques bold metals nederland, real techniques bold metals review, real techniques arched powder bruhs, real techniques triangle foundation brush, real techniques oval shadow brush, real techniques pointed crease brush, real techniques angled liner brush, real techniques tapered blush brush, real techniques flat contour brush, real techniques verkooppunten

5. 202 Angled Liner Brush (€14,99)
Dit kwastje is een precisiekwastje voor details. Denk aan het aanbrengen van oogschaduw in je binnenste of juist buitenste ooghoek, aan het aanbrengen van eyeliner op je ooglid of op je onderste wimperrand, maar denk ook aan het bijtekenen van de wenkbrauwen.


6. 300 Tapered Blush Brush (€32,99)
Ook deze kwast kun je voor zowel creams als poeders gebruiken. De kwast is bedoeld om blush mee aan te brengen, maar je kunt ‘m ook als kleine poederkwast gebruiken om bijvoorbeeld je neus mee af te poederen of de concealer onder je ogen.

Real Techniques Bold Metals Collection Brushes, real techniques bold metals, real techniques bold metals collection, real techniques bold metals nederland, real techniques bold metals review, real techniques arched powder bruhs, real techniques triangle foundation brush, real techniques oval shadow brush, real techniques pointed crease brush, real techniques angled liner brush, real techniques tapered blush brush, real techniques flat contour brush, real techniques verkooppunten

7. 301 Flat Contour Brush (€32,99)
Een contourkwast kan haast niet meer ontbreken in een make-upwereld waarin contouring zo booming is geworden. Met deze kwast kun je scherpe – maar niet té scherpe – contour lijnen zetten én deze blenden. Ook is deze kwast gemaakt om te highlighten.En dan nu mijn mening over allemaal. Ten eerste vind ik het top dat je met deze zeven kwasten je complete make-up kunt doen. Dat is fijn: dat de Pixiwoos hebben gezorgd dat ze met deze zeven de complete “lading dekken”. Vervolgens: ik moet erg aan ze wennen. Dat betekent niet dat ik teleurgesteld ben, maar ik heb echt nog wat langer nodig om het maximale uit deze kwasten te halen. Zoals je merkt zijn ze allemaal erg multifunctioneel gemaakt en dat betekent dat er niet één manier is waarop je ze moet of kunt gebruiken. Je moet dus voor jezelf uitvogelen hoe ze voor jou het prettigste werken.

Real Techniques Bold Metals Collection Brushes, real techniques bold metals, real techniques bold metals collection, real techniques bold metals nederland, real techniques bold metals review, real techniques arched powder bruhs, real techniques triangle foundation brush, real techniques oval shadow brush, real techniques pointed crease brush, real techniques angled liner brush, real techniques tapered blush brush, real techniques flat contour brush, real techniques verkooppunten

Waar ik met name aan moet wennen is dat de de kwasten erg stevig zijn. Beide oogschaduwkwasten zijn bijvoorbeeld erg stevig, terwijl ik juist graag blend met een ‘fluffy’ kwastje. Die mis ik wel in deze collectie. Ook de poederkwast, contourkwast en blush kwast zijn erg stevig. Je zet daardoor sneller hardere lijnen of strepen. Met de contourkwast heb ik veel moeite: ook hiervoor gebruik ik normaal gesproken altijd een meer fluffy kwastje. Deze Bold Metals contourkwast is zo stevig dat als je er met contourpoeder mee over je foundation gaat, je eigenlijk je foundation wegveegt: ik kan er nog niet goed mee omgaan. Dat de poederkwast en de blushkwast plat zijn vind ik ook niet fijn: ik houd van deppen, blenden en strijken en met deze kwasten ga ik al gauw vegen.

Misschien ga ik nooit aan ze wennen en heb ik gewoon een wat meer ‘fluffy’ kwastensmaak dan gemiddeld, misschien heeft het wat meer tijd nodig voordat ik ze optimaal leer waarderen… Ik weet het niet, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik op dit moment nog liever mijn reguliere Real Techniques kwasten gebruik.

Mijn favoriet van de Bold Metals is de 202 Angled Liner Brush: perfect om mijn wenkbrauwen mee aan te zetten en om lijnen mee te trekken rondom mijn ogen. Dit soort kwastjes zijn vaak juist te slap naar mijn smaak, in het geval van deze kwast ben ik dan ook juíst blij dat hij lekker stevig is.

De Real Techniques Bold Metals Collection zal binnen de komende weken verkrijgbaar zijn bij bijvoorbeeld The Make-Up Spot.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties