logo
16 April 2015

Colette Sol Shoes

Gepost in fashion

free a girl, online winkelstad, handgemaakte schoenen, enkellaarzen, damesschoenen, Colette Sol Shoes, stad.nl, colette sol, ondernemers in de mode, online boetieks, schoenen slangenprint, snake skin print, snake skin trend, fashion blogger, fashion is a party, ankle boots,

Als je het belangrijk vindt dat de kleding en schoenen die je koopt, zoveel mogelijk maatschappelijk verantwoord zijn, lees dan vooral even verder.

Colette Sol Shoes is een Nederlands merk dat handgemaakte schoenen maakt. Ik vind het mooi dat schoenen maken echt nog als ambacht bestaat (en dat de schoenen, voor designer schoenen, toch verrassend betaalbaar zijn), omdat dit altijd ten goede komt aan de kwaliteit. De schoenen van Colette Sol staan dan ook bekend om hun fijne pasvorm.

Van elk verkocht paar Colette Sol Shoes gaat 5% naar de Colette Sol Foundation. Deze organisatie steunt meerdere projecten waarin de belangen van vrouwen worden behartigd. Bovendien organiseert Colette Sol Shoes een paar keer per jaar Stiletto Runs. Hiervan gaat de opbrengst volledig naar stichtingen glowbalAct en Free a Girl, die strijden tegen vrouwenhandel en gedwongen prostitutie.

In het online magazine Stadszine, van Stad.nl, kun je meer lezen over oprichtster Colette. In een interview zegt ze dat ze, toen het idee ontstond van Colette Sol Shoes, alle puzzelstukjes op zijn plaats vielen. Haar passie – ontwerpen- wordt nu gecombineerd met “making the world a better place”‘.

Maanden geleden schreef ik al dat slangenprint opeens weer aan alle kanten schoenen leek te gaan domineren deze lente. Omdat ik snake skin print wel kan waarderen, besloot ik voor de Short Boot Snake Taupe van Colette Sol te kiezen. Leuk voor de regenachtige zomerdagen, maar ze lijken me óók leuk met blote benen en een boho outfit.

Ben je enthousiast geworden over Colette Sol Shoes en zou je zelf graag één van de schoenen willen hebben? Bekijk dan deze post nog eens om kans te maken op een prachtig paar. Wil je meer lezen over en op de hoogte blijven van creatieve ondernemers in de mode, zoals Colette? Volg dan Stad.nl op Facebook.


– Dit is een gesponsorde post-

Foto door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties