logo
4 April 2015

essence how to make brows wow make-up box

Gepost in beauty

essence how to make brows wow make-up box, fashion is a party, fashion blogger, beautyblog, essence how to make brows wow review, essence make-up box, wenkbrauwpoeder, wenkbrauwkleur, wenkbrauwen bijtekenen, highlighter, essence pincet, blondines, brunettes, catrice

Het is 2015: wenkbrauwen zijn geen ondergeschoven kindje meer. I lóóóve brows en ik ben – volgens mij – niet de enige.

essence heeft al een tijdje make-up boxen in hun collectie, maar nog nooit had ik er één geprobeerd. Elke box is een soort van ‘how to’, waar de benodigde producten in zitten om een bepaalde look te creëren. Dit zijn de boxen die er zijn:

– how to make your face wow

– how to make brows wow

– how to make bright eyes

– how to make nude eyes

– how to make your face glow

De laatste is nieuw en wil ik binnenkort nog een keer testen, maar nu eerst: de essence how to make your brows wow make-up box.

essence how to make brows wow make-up box, fashion is a party, fashion blogger, beautyblog, essence how to make brows wow review, essence make-up box, wenkbrauwpoeder, wenkbrauwkleur, wenkbrauwen bijtekenen, highlighter, essence pincet, blondines, brunettes, catrice

Om eerlijk te zijn ben ik, na jarenlang proberen, erg sceptisch geworden over wenkbrauwproducten van de drogist. Waarom? Ze zijn standaard te warm van kleur. Grijze wenkbrauwen staan bij de meeste mensen het meest natuurlijk (al kan wat bruiner ook mooi zijn, omdat het wat meer warmte geeft aan je gezicht) en grijze wenkbrauwproducten zijn vrijwel niet bij een Kruidvat, Etos of HEMA te vinden. De tinten zijn bijna altijd te “kastanje”. Met de nadruk op bíjna, want ik heb een wenkbrauwpoeder van Catrice dat het wél begrepen heeft.

De essence how to make brows wow make-up box bestaat uit drie tinten wenkbrauwpoeder, een highlighter, een pincet en een applicator/kwastje. Alle drie de poedertinten heb ik geprobeerd, net als de highlighter, pincet en applicator.

essence how to make brows wow make-up box, fashion is a party, fashion blogger, beautyblog, essence how to make brows wow review, essence make-up box, wenkbrauwpoeder, wenkbrauwkleur, wenkbrauwen bijtekenen, highlighter, essence pincet, blondines, brunettes, catrice

De pincet kende ik al. Volgens mij zijn alle pincetten die essence en Catrice uitbrengen hetzelfde. Je kunt ‘m prima gebruiken, maar in vergelijking met een Tweezerman is het niets. Tweezerman is natuurlijk ook top of the bill, dus ja: ik maak een oneerlijke vergelijking.

De applicator slash kwastje zou ik gelijk weggooien. Het kwastje is veel te breed en niet precies genoeg om je wenkbrauwen mee te doen (vind ik), en oogschaduw applicators in sponsvorm werden twintig jaar geleden al veroordeeld tot de vuilnisbak: oud nieuws.

En dan de drie wenkbrauwtinten. Ik wist niet zo goed welke tint nou het meest geschikt zou zijn voor me. Ik ben blond, dus de lichtste (bedoeld voor blondines) zou moeten kunnen. Maar de ‘love ’em all’ is blijkbaar voor iedereen geschikt volgens essence en zou dus ook moeten kunnen. Met een beetje fantasie ben ik ook nog onder de brunettes te scharen, dus dan zou ik zelfs ‘love brunettes’ moeten kunnen hebben.

essence how to make brows wow make-up box, fashion is a party, fashion blogger, beautyblog, essence how to make brows wow review, essence make-up box, wenkbrauwpoeder, wenkbrauwkleur, wenkbrauwen bijtekenen, highlighter, essence pincet, blondines, brunettes, catrice

Mijn favorieten zijn de lichtste tint en de donkerste tint. De middelste vind ik écht te warm en ‘nep’. De lichtste is een stuk lichter (en ook wel een stukje warmer) dan ik gewend ben bij mezelf, maar vind ik wel zacht en warm staan. De donkerste tint zit het dichtste bij wat ik dagelijks draag.

essence how to make brows wow make-up box, fashion is a party, fashion blogger, beautyblog, essence how to make brows wow review, essence make-up box, wenkbrauwpoeder, wenkbrauwkleur, wenkbrauwen bijtekenen, highlighter, essence pincet, blondines, brunettes, catrice

Op de highlighter (die je hierboven onder de wenkbrauw aangebracht ziet) heb ik eigenlijk niets aan te merken. Die is mooi, maar niet bijzonder.

De essence how to make your brows wow make-up box ziet er leuk uit, maar vind ik niet praktisch. In de praktijk zul je waarschijnlijk alleen de highlighter en één wenkbrauwpoederkleur gebruiken. Met de rest doe je niets. Dat is zonde. En daardoor neemt dit product bovendien relatief veel ruimte in.

De box kost €5,99 en is (hier) te koop bij Kruidvat.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties