logo
24 May 2015

essence pure NUDE powder Nude Ivory

Gepost in beauty

essence pure NUDE powder Nude Ivory, essence pure nude powder review, essence pure nude powder swatches, essence nude ivory, essence finishing powder, essence gezichtspoeder, foundation voor lichte huid, poeder voor lichte huid, budget poeder, matterend poeder, beautyblog, fashion blogger, fashion is a party

Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar doorzichtige gezichtspoeders over mijn foundation heen. Een gekleurd poeder vind ik vaak te geel (ik moet gelijk weer aan deze denken), te donker en onnodig onnatuurlijk: ik wil namelijk dat mijn foundation zorgt voor de egale huid en dat een poeder er vervolgens voor zorgt dat mijn gezicht (gedeeltelijk) gematteerd is en dat mijn foundation de hele dag blijft zitten. Als het goed is hoeft een poeder niet verder meer te egaliseren bij me en dus vind ik een gezichtspoeder met een tintje niet nodig.

essence pure NUDE powder Nude Ivory, essence pure nude powder review, essence pure nude powder swatches, essence nude ivory, essence finishing powder, essence gezichtspoeder, foundation voor lichte huid, poeder voor lichte huid, budget poeder, matterend poeder, beautyblog, fashion blogger, fashion is a party

Echter, de essence pure NUDE powder in de lichtste kleur ‘Nude Ivory’ zag er zo licht uit, dat ik het daarmee wel weer eens aandurfde – ondanks dat de essence pure NUDE powders dus niet doorzichtig zijn, maar een tintje hebben. Volgens essence heeft hun pure NUDE powder een ‘matte textuur met zachtglanzende pigmenten’. Dat klinkt mij goed in de oren: een compleet mat gezicht ziet er vaak heel ‘plat’ uit, maar van een glimhoofd word ik ook niet blij. Een poeder die best of both worlds heeft is uiteraard ideaal!

essence pure NUDE powder Nude Ivory, essence pure nude powder review, essence pure nude powder swatches, essence nude ivory, essence finishing powder, essence gezichtspoeder, foundation voor lichte huid, poeder voor lichte huid, budget poeder, matterend poeder, beautyblog, fashion blogger, fashion is a party

Ik had voor- en nafoto’s gemaakt, maar achteraf kon ik op de foto’s nog maar amper verschil tussen ‘voor’ en ‘na’ ontdekken; ik had echt moeite te ontcijferen waar de serie ‘voor’-foto’s stopte en de serie ‘na’-foto’s begon. Daarom heb ik een voor- en nafoto (die laatste zie je hieronder) dit keer maar achterwege gelaten, maar neem van mij aan dat ik het verschil in real life wél zag, alleen dat het verschil wel subtiel was. En dat vind ik in dit geval helemaal niet erg.

essence pure NUDE powder Nude Ivory, essence pure nude powder review, essence pure nude powder swatches, essence nude ivory, essence finishing powder, essence gezichtspoeder, foundation voor lichte huid, poeder voor lichte huid, budget poeder, matterend poeder, beautyblog, fashion blogger, fashion is a party

Ik ben heel enthousiast over deze poeder, zeker gezien zijn prijs! Hij doet wat hij belooft: hij matteert, zonder dat je duidelijk een mat gezicht hebt. Bovendien is Nude Ivory perfect voor lichte huidjes en dat is echt een uitzondering bij drug store poeders, is mijn ervaring.

De essence pure NUDE powder is er in vier verschillende tinten. Ze kosten €3,59 per stuk en zijn te koop bij Kruidvat. Hier kun je de poeder vinden in de Kruidvat webshop.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties