logo
6 May 2015

Happy new hair

Gepost in beauty

Hochwertige Perücken und Haarteile für Frauen

Vorige week ben ik eindelijk weer naar de kapper geweest! Ik durf het bijna niet op te schrijven, maar het was ruim een half jaar geleden. Moet ik me schamen?

Ik heb geen vaste kapper (eigenlijk ook nooit gehad) en probeerde dit keer Salon B Arnhem. Salon B heeft natuurlijk een heel goede naam en zie ik – op bijvoorbeeld Instagram- regelmatig het haar van celebrity’s, social influencers, etc. doen. De meeste Salon B salons zitten in het Westen, maar “toevallig” zit er ook een salon in Arnhem. Ik was er nog nooit geweest en eenmaal binnen trof ik een salon aan die veel groter bleek dan dat hij van buiten lijkt.

<title=”Happy new hair / Fashion is a party”>human hair wigs

Wat ik niet wist en wel bijzonder vind aan het concept van Salon B: alle kappers/haarstylisten werken er als zelfstandige. Dat betekent ook dat iedereen zijn eigen klantenkring heeft, werktijden kan bepalen (al moeten de openingstijden natuurlijk wel volledig gedekt zijn, dus hier zijn wel regels voor) en soms ook wat andere tarieven hanteert. De Salon B tarieven zijn standaard, maar er zijn bijvoorbeeld drie verschillende kniptarieven (afhankelijk van hoe lang de haarstylist met je bezig is) en elke haarstylist mag zelf bepalen welk tarief hij/zij hanteert.

<title=”Happy new hair / Fashion is a party”>Micro Ring Hair Extensions einfach online anbringen

Ik werd geholpen door Ilona. Een dame met heel veel passie voor haar werk, dat straalde er aan alle kanten vanaf. Ik vertelde dat ik alleen de puntjes eraf wilde en ze knipte alleen de puntjes eraf, wat een wonder (ik ben altijd een beetje bang om naar de kapper te gaan omdat ik het gevoel heb dat ze er altijd zoveel van afknippen)! Ook wilde ik weer een keer verven, omdat ik mijn haar vrij saai vond en ik natuurlijk al heel lang hetzelfde heb. Maar ik wilde alleen een kapsel dat ik niet heel regelmatig hoef te onderhouden (lees: waarmee ik weer pas over een half jaar naar de kapper hoef, haha), dus ik wilde me niet gaan storen aan een uitgroei en een kleur die op een lelijke manier zou vervagen of uitgroeien. Verder stond ik voor vrij veel open en ben ik meegegaan met Ilona’s ideeën.

<title=”Happy new hair / Fashion is a party”>Happy new hair, salon b, salon b arnhem, salon b review, salon b ervaringen, salon b arnhem ervaringen, ilona salon b arnhem, ilona salon b, salon b salons, haar verven, kapper, hairstylist, haarstylist, puntjes knippen, haar knippen, haaradvies, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger

Mijn bezoekje was op 1 mei en dat was de eerste dag dat Salon B met het nieuwe, revolutionaire Olaplex werkte. Ik had dus een soort primeur! Olaplex schijnt je-van-het te zijn op het gebied van haartechnologie en zorgt ervoor dat de schade die verf, ontkleuring, etcetera aan je haar kan toebrengen extreem verminderd wordt. Meer informatie over het product lees je hier.

Ilona heeft met verf een soort gradient effect in mijn haar gecreëerd. Dat effect had ik “per ongeluk” al een beetje (vanwege mijn extreme uitgroei), maar Ilona heeft de onderkant opgefrist met een nieuwe, mooie kleur en gezorgd dat deze kleur mooi overloopt in mijn aanzet (die nog steeds mijn eigen haarkleur heeft). Ik ben heel blij met hoe het geworden is en houdt het eindresultaat nog even mysterieus: die zullen jullie de komende tijd nog vaak genoeg zien in outfitposts etc.

<title=”Happy new hair / Fashion is a party”>Happy new hair, salon b, salon b arnhem, salon b review, salon b ervaringen, salon b arnhem ervaringen, ilona salon b arnhem, ilona salon b, salon b salons, haar verven, kapper, hairstylist, haarstylist, puntjes knippen, haar knippen, haaradvies, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger

Mijn favoriete gedeelte van Salon B in Arnhem bleek toch wel de “wasruimte”. Als je haar er gewassen wordt zit je niet in een stoel, maar lig je op een bank, ruik je de heerlijke geur van de fijne producten die ze gebruiken, krijg je een hoofdmassage en kijk je naar een sfeervolle sterrenhemel. Als dat niet relaxen is… (het was er echter erg donker, dus het was lastig een goede foto maken).

<title=”Happy new hair / Fashion is a party”>Happy new hair, salon b, salon b arnhem, salon b review, salon b ervaringen, salon b arnhem ervaringen, ilona salon b arnhem, ilona salon b, salon b salons, haar verven, kapper, hairstylist, haarstylist, puntjes knippen, haar knippen, haaradvies, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger

Fijn aan Salon B in Arnhem: de salon is elke doordeweekse avond tot 20:00 uur geopend (en op donderdag zelfs tot 21:00 uur)! Add U part wigs Handig, want als je tijdens kantooruren werkt en niet zoveel zin hebt om een paar uur van je weekend in een kappersstoel te zitten (al kan het een heerlijk relax momentje zijn), kun je dus na je werk nog even “een kappertje pakken”. Verder: als je onder de twintig bent krijg je op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tot 17:00 uur -20% korting.

Prijzen hangen ervan af wat je precies wilt en hoeveel werk dat is/product dat kost en zijn dus niet standaard. Deze prijslijst geeft wel een indicatie. Salon B Arnhem vind je in de Beekstraat op nummer 68.

 

Foto’s door mij en Saskia van Schaik.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties