logo
27 July 2015

IDUN Minerals Bronzer Sommardröm

Gepost in beauty

IDUN Minerals Bronzer Sommardröm, IDUN Minerals, IDUN Minerals Bronzer, IDUN Minerals Sommardröm, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger, patrizia pepe, bronzer zomer, minerale make-up, shapen, IDUN Minerals nederland, fruugo

Jullie weten inmiddels dat ik dol ben op Zweden, toch? Alles aan dat land lijkt perfect en niet in de laatste plaats de make-up merken die er vandaan komen. Een tijd geleden ontdekte ik weer een Zweedse parel: IDUN Minerals. Juist: een minerale make-upmerk. Het is een mooi, tikje klassiek merk, met zeker ook een beetje humor. Zo schrijven ze over hun logo (de appel):

Obviously we are not the only company with this little piece of fruit on everything we do. But just in case anybody thinks we lack imagination, our logo was about eight hundred years in the making. In fact, apples are at the core of what made the goddess Idun so special back in old Norse mythology”. 

Natuurlijk ontdekte ik IDUN Minerals via Viola. Als Viola van een merk houdt, dan houd ik er ook van, dus kón niet missen.

IDUN Minerals Bronzer Sommardröm, IDUN Minerals, IDUN Minerals Bronzer, IDUN Minerals Sommardröm, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger, patrizia pepe, bronzer zomer, minerale make-up, shapen, IDUN Minerals nederland, fruugo

Ik ben  geen expert op het gebied van ingrediënten, maar als je meer wilt weten over waarom IDUN Minerals 100% veilig is – ook voor de gevoelige huid -, dan kun je bijvoorbeeld dit of dit lezen.

Eén van de IDUN Minerals producten die ik heb is Sommardröm: een bronzer, waar je volgens IDUN Minerals ook mee kunt shapen. Ik vind ‘m daarvoor voor mij echt aan de warme kant, maar het kan inderdaad wel.

De bronzer voelt heel luxe aan: het materiaal van het doosje, de tekening erop (gemaakt door Patrizia Gucci – familie van) en het logo dat in het poeder is gedrukt… het product kost wat, maar dat zie je er ook wel aan af.

IDUN Minerals Bronzer Sommardröm, IDUN Minerals, IDUN Minerals Bronzer, IDUN Minerals Sommardröm, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger, patrizia pepe, bronzer zomer, minerale make-up, shapen, IDUN Minerals nederland, fruugo

Ik vind Sommardröm niet zo onderscheidend ten opzichte van andere bronzers, maar dat komt ook omdat ik niet alleen merken draag met pure en natuurlijk ingrediënten: dat laatste is wat maakt dat de meesten dit merk zullen kopen. Bij een foundation (die ik dikker en over mijn hele gezicht gebruik) zou ik er meer waarde aan hechten dat het product niet schadelijk is voor mijn huid.

IDUN Minerals Bronzer Sommardröm, IDUN Minerals, IDUN Minerals Bronzer, IDUN Minerals Sommardröm, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger, patrizia pepe, bronzer zomer, minerale make-up, shapen, IDUN Minerals nederland, fruugo

De webshop van IDUN Minerals verzendt helaas (nog) niet naar Nederland en prijzen zijn daar alleen te zien in kronen. IDUN Minerals is vanuit Nederland alleen nog te koop op fruugo.nl (eerder ook op Nelly, maar nu niet meer), voor zover ik kan vinden. Hopelijk komt daar gauw verandering in, want een IDUN Minerals bronzer (Sommardröm is er overigens momenteel niet verkrijgbaar) kost €40,95 + €13,36 aan verzendkosten bij fruugo. Niet echt aantrekkelijk dus. Wel een goed excuus om een tripje naar Zweden te plannen ;-).

Ik las wel dat de beautysalon Beauty Concepts in Budel het merk verkoopt in hun salon, maar ja: dan moet je daar maar net in de buurt wonen.

Echt iets voor mij om een merk bij jullie te introduceren dat a) prijzig en b) hier slecht verkrijgbaar is, maar ik heb altijd een beetje zwak gehad voor mooie beauty merken die nog onbekend zijn in Nederland en die ik daarmee een beetje kan “ontdekken”. Don’t blame me! :-))

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties