logo
24 August 2015

Less Is More Elderflower Salt Spray

Gepost in beauty

Less Is More Elderflower Salt Spray, less is more haarproducten, less is more haarverzorging, less is more elderflower salt spray, salt spray, volume in je haar, beach look, beach waves, beautyblog, Less Is More Elderflower Salt Spray review, less is more haarproducten nederland, heavenly pure, fashion is a party, fashion blogger

Een beach look is al tijden een gewilde haarlook. Alsof je een hele dag op het strand hebt gelopen, waardoor het messy is geworden van het zand, de wind en het water. Omdat niet iedereen het strand naast de deur heeft (ik) of het fijn vindt om haar haar helemaal zanderig te laten worden (ik ook) is er een uitkomst: salt spray. Ik testte die van Less Is More: een organic haarverzorgingsmerk.

Op de webshop Heavenly Pure lees ik over de spray: “De Elderflower Salt Spray is een vochtinbrengende spray. Deze haarspray verzorgt het haar en geeft het meer textuur, volume en stevigheid”. Salt Spray is niet alleen ideaal voor ‘beach waves’, maar kun je ook gebruiken om wat meer volume te creëren en/of om je haar stugger te maken voor als je het wilt opsteken. 

Less Is More Elderflower Salt Spray, less is more haarproducten, less is more haarverzorging, less is more elderflower salt spray, salt spray, volume in je haar, beach look, beach waves, beautyblog, Less Is More Elderflower Salt Spray review, less is more haarproducten nederland, heavenly pure, fashion is a party, fashion blogger

Deze salt spray voelt zo natuurlijk aan als hij is: geen geplak, de spray voelt écht alsof je een combinatie van wind, zand en water in je haar hebt (gehad). Hij ruikt en vooral proeft zelfs zout. Niet dat ik het bewust geproefd hebt, maar als je met je handen in je haar zit en vervolgens iets met je handen opeet, dan proef je de spray duidelijk.

Je kunt het product zowel op vochtig als op droog haar aanbrengen. Ik heb voor deze voor- en nafoto’s het laatste gedaan.

Less Is More Elderflower Salt Spray, less is more haarproducten, less is more haarverzorging, less is more elderflower salt spray, salt spray, volume in je haar, beach look, beach waves, beautyblog, Less Is More Elderflower Salt Spray review, less is more haarproducten nederland, heavenly pure, fashion is a party, fashion blogger

Omdat ik veel, lang en dik haar heb, heb ik heel wat nodig voordat ik het gewenste resultaat behaal. Er gaan wel een stuk of twintig spraytjes verdeeld over mijn haar per keer doorheen. Toch heb ik het idee dat ik met de 150 ml. verpakking die ik heb, echt wel lang kan doen.

Juist omdat ik zoveel, lang en dik haar heb, zakt mijn haar al snel uit: wat ik ook gebruik en welk kapsel ik ook creëer. Dat is dan ook waar ik bang voor was bij deze spray: dat er van de beach look na een uur al niet veel meer over zou zijn. Ik merk inderdaad dat de ‘beach waves’ die ik na het sprayen in mijn haar kneed niet de hele dag dusdanig blijven zitten, maar de stugge textuur en de wat extra lucht in mijn haar blijven zeker aanwezig en kneed ik er met mijn handen gemakkelijk weer in.

Al met al ben ik tevreden over deze Less Is More Elderflower Salt Spray. Mijn haar is na het wassen altijd heel glad en sluik en als ik daar een dag geen zin in heb, is deze spray een uitkomst. Bovendien vind ik het fijn dat het product geheel natuurlijk is: aan het einde van de dag vind ik het fijn om de spray er weer uit te wassen (zoals het fijn is na een dag strand om je haar te wassen) maar het hoeft niet per se. Die behoefte heb ik met niet volledig natuurlijke haarproducten wel: die gaan na een dag echt vies aanvoelen, vind ik. Verder vind ik de houdbaarheid van het effect gezien mijn haartype prima, de prijs/kwaliteitverhouding oké en het product zuinig genoeg in gebruik.

Less Is More Elderflower Salt Spray, less is more haarproducten, less is more haarverzorging, less is more elderflower salt spray, salt spray, volume in je haar, beach look, beach waves, beautyblog, Less Is More Elderflower Salt Spray review, less is more haarproducten nederland, heavenly pure, fashion is a party, fashion blogger

De salt spray is niet goedkoop, maar voor haarproducten ben ik al gauw bereid wat meer te betalen: je merkt echt duidelijk verschil wanneer je kiest voor kwaliteit, is mijn ervaring.

Less Is More Elderflower Salt Spray kost €26,- voor 150 ml. en is te koop bij Heavenly Pure.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties