logo
12 November 2015

LUSH Oral Pleasure Tantric Toothy Tabs

Gepost in beauty

LUSH Oral Pleasure Tantric Toothy Tabs, lush cosmetics, lush oral pleasure tantric toothy tabs, lush toothy tabs, beautyblog, fashion blogger, tanden poetsen, tanden poetsen zonder fluoride, tanden poetsen met fluoride, milieuvriendelijk, natuurlijk tanden poetsen, frisse adem

Nog nooit in mijn hele 22-jarige leven heb ik mijn tanden met iets anders gepoetst dan tandpasta. Maar voor alles is een eerste keer, zo ook voor de Toothy Tabs van LUSH. Wie het assortiment van LUSH een beetje kent, weet dat ze allang verschillende soorten Toothy Tabs verkopen, maar de LUSH Oral Pleasure Tantric Toothy Tabs zijn nieuw. Althans: in Nederland. Op dit moment zijn ze hier nog niet te koop, maar daar zal binnen enkele weken verandering in komen.

De Toothy Tabs zijn een soort tabletjes. Als je ze nog nooit zelf geprobeerd hebt, dan vraag je je vast af hoe je dáár nou je tanden mee moet poetsen? Heel simpel: je bijt erop, en start met poetsen. Er ontstaat dan vanzelf een soort van schuim in je mond, zoals er schuim ontstaat als je pasta gebruikt. Ik citeer LUSH even:

Onze fluoridevrije tabs komen in vaste vorm en zorgen voor zo min mogelijk afval. Ze zitten boordevol ingrediënten die je tanden op een natuurlijke manier reinigen en zorgen voor een frisse adem“.

LUSH Oral Pleasure Tantric Toothy Tabs, lush cosmetics, lush oral pleasure tantric toothy tabs, lush toothy tabs, beautyblog, fashion blogger, tanden poetsen, tanden poetsen zonder fluoride, tanden poetsen met fluoride, milieuvriendelijk, natuurlijk tanden poetsen, frisse adem

Ik vind het zelf super praktisch, zo’n tabletje. Nooit meer naast je tandenborstel mikken met de tube, nooit meer al je kippenkracht gebruiken om het laatste beetje eruit te krijgen… én ze zijn ook nog eens roze met glitters. Wat wil ik nog meer?

In het begin was het even wennen hoor. Er zit niet zo’n mintsmaak aan de tabs als je van de meeste tandpasta gewend bent. En ik vond de nasmaak een beetje gek. Sowieso kan ik de smaak niet goed duiden. Volgens LUSH smaken de Oral Pleasure Tantric Toothy Tabs naar ‘passiefruit en champagneblad’. Inmiddels ben ik gewend aan de smaak en de werking van de tabs en ga ik het vast en zeker jammer vinden als ze op zijn. Ik vind het altijd wel lekker om ergens op te kunnen kauwen namelijk, dus dat vind ik bij deze tabs ook.

LUSH Oral Pleasure Tantric Toothy Tabs, lush cosmetics, lush oral pleasure tantric toothy tabs, lush toothy tabs, beautyblog, fashion blogger, tanden poetsen, tanden poetsen zonder fluoride, tanden poetsen met fluoride, milieuvriendelijk, natuurlijk tanden poetsen, frisse adem

Omdat de tabs natuurlijk unisex zijn, heb ik Bas gevraagd wat hij ervan vindt om te poetsen met de Toothy Tabs. Ook hij moest eraan wennen. Hij heeft niet het gevoel dat zijn tanden echt zo goed schoon worden als wanneer hij poetst met pasta. Het belangrijkste doel van tanden poetsen is nog altijd je tanden onderhouden, dus ik besloot mijn tandarts eens te vragen hoe “goed” de Toothy Tabs volgens hem zijn. Zijn reactie:

In principe lijkt me dit product geschikt om mee te poetsen. Het grote nadeel is echter dat het geen fluoride bevat. Fluoride in tandpasta geeft wel degelijk een extra bescherming bij elke poetsbeurt. Daarom zou ik nooit een tandpasta zonder fluoride willen adviseren. Wanneer je toch gebruik maakt van een tandpasta zonder fluoride zal je hiermee rekening moeten houden met je dieet (minder suiker en zuren!)“.

Ik zou zeggen: doe hiermee wat je wilt. Na wat gegoogle lees ik dat er veel discussie is over of je nu wel of niet met fluoride moet poetsen. Ik heb hier geen verstand van, dus ik ga hier geen oordeel over vellen. Laat ik maar gewoon hopen dat ik bij mijn volgende controle (weer) geen gaatjes heb ;-)!

LUSH Oral Pleasure Tantric Toothy Tabs, lush cosmetics, lush oral pleasure tantric toothy tabs, lush toothy tabs, beautyblog, fashion blogger, tanden poetsen, tanden poetsen zonder fluoride, tanden poetsen met fluoride, milieuvriendelijk, natuurlijk tanden poetsen, frisse adem

De LUSH Oral Pleasure Tantric Toothy Tabs kosten €8,95 voor 50 gram.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties