logo
21 November 2015

Zoeva Bamboo Set Vol. 2

Gepost in beauty

Zoeva Bamboo Set Vol. 2 / Fashion is a party

De Zoeva Bamboo Set Vol. 2 is een lust voor het oog. De rosé kwasten van Zoeva zijn mooi, maar met goud aluminium vind ik Zoeva kwasten ook een plaatje. Deze set bestaat uit acht kwasten, een “houder” en een clutch. Het hout is – je raadt het al- bamboe, de haren zijn soft vegan taklon hair: synthetisch.

Ik zal even op elke kwast apart ingaan:

103 Defined buffer. Deze kwast (de tweede van boven op bovenstaande foto) kun je gebruiken voor het aanbrengen van foundation. Kan prima, maar ik gebruik deze bijvoorbeeld voor plaatselijk aanbrengen van poeder. Voor foundation gebruik ik op dit moment het liefste mijn Beautyblender en bovendien vind ik deze kwast wel wat aan de kleine kant voor een bufferkwast.
105 Highlight. Uiteraard is deze kwast (de derde van boven op bovenstaande foto) bedoeld voor highlighter. Daar is hij ook perfect voor. Soms gebruik ik ‘m ook voor blush, maar nee: daar vind ik ‘m toch een beetje te klein voor.
109 Face Paint. Deze kwast (de onderste op bovenstaande foto) gebruik ik om te contouren. Dat doet ie zeker goed!
128 Cream Cheek. Een kwast (de bovenste op bovenstaande foto) voor poeder, blush en bronzer. Het wordt al wat eentonig, maar: ook deze kwast is goed in zijn job.
142 Concealer Buffer. Ik gebruik eigenlijk nooit een concealerkwast voor concealer. Ik breng het aan met mijn vingers, met de Beautyblender of met een stukje van een foundation-/bufferkwast. Dit kwastje (de derde van links op bovenstaande foto) gebruik ik voor mijn ogen: om oogschaduw aan te brengen op mijn ooglid of om wat mee te blenden. Daar is hij niet perfect voor, maar het lukt wel. Dit is mijn minst favoriete kwast uit de set.
227 Soft Definer. Dit kwastje (de rechter op bovenstaande foto) is bedoeld om je ogen mee te “definiëren” en om mee te blenden. Ideaal!
232 Classic Shader. Een klassieke oogschaduwkast (de tweede van links op bovenstaande foto), bedoeld om oogschaduw aan te brengen op het ooglid. Dit type kwast gebruik ik niet ontzettend veel en vind ik ook een beetje dertien in een dozijn, maar verder is er niets mis mee.
317 Wing Liner. Omdat ik eigenlijk altijd een liquid eyeliner gebruik, gebruik ik zelden een kwastje voor eyeliner. Dit kwastje (de meest linkse op bovenstaande foto) gebruik ik dan ook graag voor mijn wenkbrauwen. Ik vind deze heel fijn, maar ik merk eigenlijk niet echt verschil ten opzichte van een ander wing liner-/wenkbrauwkwastje van Zoeva dat ik heb. Alleen het “handvat” lijkt anders.

Conclusie: ik vind nummers 105, 128 en 227 het fijnste.

Zoeva Bamboo Set Vol. 2 / Fashion is a party

Gemiddeld genomen vind ik deze set echt top. Ik ken eigenlijk geen kwastenmerk met een prijs-/kwaliteitverhouding die beter is. Voor zover ik nu kan bedenken is alleen die van Real Techniques vergelijkbaar.

Zoeva Bamboo Set Vol. 2 / Fashion is a party

De Zoeva Bamboo Set Vol. 2 vind je hier.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties