logo
8 December 2015

Hand Chemistry Retin-Oil en Extreme Hydration Concentrate

Gepost in beauty

Hand Chemistry Retin-Oil en Extreme Hydration Concentrate, hand chemistry review, hand chemistry nederland, hand chemistry ici paris xl, fashion blogger, beautyblog, maison pr, hand chemistry retin-oil, hand chemistry extreme hydration concentrate, huidverzorging, skin care, extreem droge huid, littekens vervagen, cellulitis

Hand Chemistry is een – in Nederland – relatief nieuw merk dat huidverzoring maakt voor lichaam en (goh, je raadt het al…) handen specifiek. De producten zouden de structuur, stevigheid, hydratatie, elasticiteit en gladheid van de huid verbeteren. Ik probeerde de Retin-Oil en het Extreme Hydration Concentrate.

Hand Chemistry Retin-Oil en Extreme Hydration Concentrate, hand chemistry review, hand chemistry nederland, hand chemistry ici paris xl, fashion blogger, beautyblog, maison pr, hand chemistry retin-oil, hand chemistry extreme hydration concentrate, huidverzorging, skin care, extreem droge huid, littekens vervagen, cellulitis

De Retin-Oil doet – tja, ik kan de vergelijking haast niet níet maken- natuurlijk denken aan de beroemde Bio Oil: het is een olie die littekens, huidstriemen, cellulitis, huidveroudering, droge plekjes, oneffenheden en verkleuringen tegengaat. Je kunt de olie gebruiken voor het hele lichaam, maar dan ben je er wel snel doorgeen hoor… 100 ml. voor het hele lichaam vind ik niet zoveel. Op de verpakking staat dan ook: ‘apply on body areas’ (alleen op de extreem droge plekken dus bijvoorbeeld).

Hand Chemistry Retin-Oil en Extreme Hydration Concentrate, hand chemistry review, hand chemistry nederland, hand chemistry ici paris xl, fashion blogger, beautyblog, maison pr, hand chemistry retin-oil, hand chemistry extreme hydration concentrate, huidverzorging, skin care, extreem droge huid, littekens vervagen, cellulitis

Tja, ik vind dit soort producten altijd zó lastig beoordelen. Vaak denk ik dat ik gewoon ga dénken dat het werkt, maar of ik daadwerkelijk verschil merk… Ik vind het een fijne olie om bijvoorbeeld voor het slapengaan aan te brengen, omdat ik het gevoel heb (aka: op de verpakking lees) dat het mijn huid grondig aanpakt. Maar of het dat ook daadwerkelijk doet… ik durf niet te stellen van niet, maar ik durf ook niet te stellen van wel. Ik heb in ieder geval geen wonderen ervaren (maar ik heb de olie ook niet specifiek op bijvoorbeeld een litteken geprobeerd).

Een iets ‘makkelijker’ product is wat dat betreft de Hand Chemistry Extreme Hydration Concentrate. Hier ben ik echt wel een beetje verliefd op geworden. Dit soort van serum is als een handcrème, maar dan zoals je een handcrème nog nooit ervaren hebt. Om te beginnen is het dus geen crème, ten tweede is het zo’n beetje het product dat ik heb meegemaakt dat goed hydraterend en totáál niet vettig is. Ik vind deze tube ideaal voor onderweg: niets zo vies als met vette handen iemand een hand geven of iets vastpakken en een vette afdruk achterlaten. Daar heb je met dit concentraat geen last van. Bovendien voedt het mijn handen echt goed en maakt het ze zacht en glad.

Hand Chemistry Retin-Oil en Extreme Hydration Concentrate, hand chemistry review, hand chemistry nederland, hand chemistry ici paris xl, fashion blogger, beautyblog, maison pr, hand chemistry retin-oil, hand chemistry extreme hydration concentrate, huidverzorging, skin care, extreem droge huid, littekens vervagen, cellulitis

Ik heb Extreme Hydration Concentrate op mijn handen getest – omdat het merk tenslotte Hand Chemistry heet-, maar je kunt ook dit product voor je complete lichaam gebruiken. Ik kan eigenlijk niet wachten om het spul op mijn gezicht te smeren; ik denk dat me dat goed gaat bevallen. Voor mijn hele lichaam vind ik zonde, want ook deze tube is niet zo heel groot: 100 ml.

Hand Chemistry Retin-Oil en Hand Chemistry Extreme Hydration Concentrate koop je hier.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties