logo
21 February 2016

Lycogel Breathable Camouflage Ivory

Gepost in beauty

Lycogel Breathable Camouflage Ivory, lycogel, lycogel breahtable camouflage, fashion blogger, beautyblog, beautyblogger, lycogel review, lycogel breathable camouflage review, lycogel nederland, huidprobleem, acne, couperose, pigmentstoornis, foundation bij huipdprobleem, moeilijke huid

Grote kans dat je nog nooit van Lycogel gehoord hebt. Het is een merk dat hard aan de weg aan het timmeren lijkt, maar: ““Het is nooit ons doel geweest om het volgende grote cosmeticabedrijf te worden. Bij de start van ons bedrijf wilden wij een product ontwikkelen om de zichtbare tekenen van cosmetische chirurgie behandelingen te verbergen en zodoende het dagelijks leven van deze cliënten te ondersteunen”.

Geen L’Oreal of Estée Lauder ambities dus; Lycogel lijkt een idealistisch merk. Een merk dat niet slechts make-up wil maken, maar vooral ook producten die goed zijn voor de huid: “De cosmetica biedt niet alleen langdurige dekking, maar vormt eveneens een investering in de gezondheid van de huid. De vele actieve ingrediënten bevorderen de opname van zuurstof, vocht en voedingsstoffen. Tegelijkertijd wordt de natuurlijke schoonheid benadrukt”. Er is een hele lijst met voordelen van zuurstof, vocht en voedingsstoffen. Ik zal er een paar opschrijven. De zuurstof zorgt onder andere voor celvernieuwing, minimaliseert fijne lijntjes en is antibacterieel, de voedingsstoffen bevorderen onder andere de tolerantie van de overgevoelige huid en zitten boordevol antioxidanten. 

Lycogel Breathable Camouflage Ivory, lycogel, lycogel breahtable camouflage, fashion blogger, beautyblog, beautyblogger, lycogel review, lycogel breathable camouflage review, lycogel nederland, huidprobleem, acne, couperose, pigmentstoornis, foundation bij huipdprobleem, moeilijke huid

Over haar Breathable Camouflage zegt Lycogel: “Breathable Camouflage is in lagen aan te brengen en biedt een elegante, matte dekking”. De keuze om Breathable Camouflage in lagen op te bouwen is bewust, omdat het zorgt voor een natuurlijker resultaat, met toch zoveel mogelijk dekking.

Uiteraard kan iedereen de Lycogel Breathable Camouflage gebruiken, maar deze is speciaal ontwikkeld voor wat moeilijkere huidjes. Denk aan huidproblemen als pigmentstoornissen, couperose en/of acne.

De meesten van jullie weten waarschijnlijk dat ik regelmatig last heb van een onzuivere huid. Omdat ik daar altijd zelf ‘aan zit’ (zie ook deze post) heb ik het idee dat ik mijn eigen huid blijf besmetten. Het gebeurt vaak dat één kant van mijn gezicht onzuiver is en het andere niet, wat dat idee bevestigt. Daarom vind ik het een pluspunt dat de Lycogel Breathable Camouflage anbibacterieel is. Om onder andere dezelfde reden gebruik ik Parsley Porridge van LUSH.

Afgezien van die onzuiverheden heb ik niet zo’n moeilijke huid: mijn huid kan momenteel eigenlijk alle make-up wel verdragen. Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen (zo weet ik dat Shirley beperkter is – ik las dat zij de Breathable Camouflage ook gaat proberen). Voor mensen met grotere huidproblemen zou Lycogel echt een uitkomst kunnen zijn.

Lycogel Breathable Camouflage Ivory, lycogel, lycogel breahtable camouflage, fashion blogger, beautyblog, beautyblogger, lycogel review, lycogel breathable camouflage review, lycogel nederland, huidprobleem, acne, couperose, pigmentstoornis, foundation bij huipdprobleem, moeilijke huid

Lycogel Breathable Camouflage is verkrijgbaar in twaalf tinten. Ik heb de lichtste tint: Ivory. Die is voor mij net licht genoeg, er had best nog één tint lichter mogen zijn. Zowel in de flacon als bij mijn eerste pompje dacht ik: dat ziet er vrij geel uit. Gelukkig valt dat in de verdere praktijk alles mee. Ik weet niet hoe het komt, maar eenmaal aangebracht op de huid heeft de foundation een heel natuurlijke tint en vind ik ‘m niet geel meer.

Ik houd erg van foundations met veel dekking. Zoals ik laatst al schreef gebruik ik momenteel de Vichy Dermablend foundation (hoewel ik die eigenlijk wél te geel vind), omdat er haast geen foundation is die beter dekt en ik me daar op dit moment prettig bij voel. De Breathable Camouflage is wat dat betreft wel even andere koek: na één laagje is de dekking nog maar heel beperkt. Prima als je een natuurlijk resultaat wilt, maar juist als je hierboven genoemde huidproblemen hebt, is wat meer dekking wel gewenst, lijkt mij? Gelukkig is de foundation inderdaad goed op te bouwen.

Dan de textuur. Die is een beetje mousse-achtig. Er was een tijd dat alle foundations opeens een mousse textuur hadden, maar tegenwoordig kom ik ze nog nauwelijks tegen. De dikkere textuur maakte mij een beetje huiverig, omdat ik een heel droge huid heb en een vloeibare foundation het daar vaak het beste op doet. De Breathable Camouflage blijkt hoe dan ook mooi weg te blenden in mijn huid en glijdt niet zo snel als een dunnere foundation wellicht zou doen. Vooral bij het gebruik van meerdere laagjes is dat prettig natuurlijk.

Lycogel Breathable Camouflage Ivory, lycogel, lycogel breahtable camouflage, fashion blogger, beautyblog, beautyblogger, lycogel review, lycogel breathable camouflage review, lycogel nederland, huidprobleem, acne, couperose, pigmentstoornis, foundation bij huipdprobleem, moeilijke huid

Op bovenstaande foto zie je mij met een paar laagjes Breathable Camouflage. Op dit moment vind ik het product niet helemaal dekkend genoeg voor mijn huid, maar als deze in een wat betere staat is of in combinatie met een concealer vind ik de Breathable Camouflage een heel fijne optie. Er is duidelijk uitstekend over dit product nagedacht en daar is het resultaat naar. Alleen de prijs is even slikken. Gelukkig kun je beginnen met een 6 ml. travel size, zodat je de Breathable Camouflage op een toegankelijke manier kunt proberen.

Klik hier voor (online) verkooppunten en/of kijk op lycogel.nl voor meer informatie.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties