logo
5 March 2016

Zo plan ik mijn blogposts

Gepost in overig

Zo plan ik mijn blogposts / Fashion is a party

1. Met de WordPress Calendar Plugin
Ik gebruik al tijden de WordPress Calendar Plugin en ik vind ‘m toch een partij handig! De Calendar Plugin geeft overzicht aan blogposts die ik bewaar als concept, blogposts die gepubliceerd zijn en blogposts die ingepland staan. Zoals de naam doet vermoeden fungeert deze Plugin als kalender in je WordPress Dashboard. “Vroeger” deed ik het zonder en maakte ik veel sneller een foutje met het inplannen van blogposts.

2. Door ‘vaste posts’ in te plannen
Er zijn altijd wat posts in het vooruitzicht die al min of meer vast staan. Niet echt natuurlijk, want als ik wil kan ik lekker alles zelf weer door de war schoppen. Maar sommige posts plan ik op voorhand in omdat ze onderdeel zijn van een terugkerende rubriek (mijn outfit recap bijvoorbeeld) of een gesponsorde post die op een afgesproken datum online moet. Af en toe wil ik dingen ook op een bepaalde datum online hebben, omdat ze anders niet actueel (genoeg) meer zijn. Ik probeer deze posts zo ver mogelijk van tevoren in mijn Calendar Plugin te zetten, zodat ik weet welke dagen ‘gecoverd’ zijn en deze blogposts niet op de juiste datum vergeet te publiceren.

Zo plan ik mijn blogposts / Fashion is a party

3. Door te zorgen voor afwisseling
Het lukt niet altijd en ik vind het ook niet altijd even belangrijk, maar ik probeer outfitposts, beautyposts en andere soorten posts altijd zo gelijkmatig te verdelen over de week of maand. Dus liever niet vier beautyposts achter elkaar of drie keer een outfitpost op achtereenvolgende dagen.

4. Door een papieren agenda te gebruiken
Ik gebruik een online to-do lijstje en daarnaast dus de WordPress Calendar Plugin, maar toch maak ik voor mijn blog ook nog graag gebruik van een papieren agenda. De eerste twee maanden van dit jaar heb ik het zonder geprobeerd, maar dat was toch een beetje wachten tot er iets “fout” zou gaan. Net als vorig jaar wilde ik ook dit jaar weer graag een foto agenda. De meeste agenda’s vind ik óf saai óf gewoon stom, maar van een gepersonaliseerde agenda word ik juist blij. Ik heb mijn Large agenda opgemaakt en laten printen bij Het Fotoalbum. Mijn handschrift is best groot, dus ik ben blij dat ik door de grootte van de agenda lekker veel schrijfruimte heb. Verder zit de agenda vol met ‘Valentijnsfoto’s’ van Bas en mij, omdat ik ze stiekem toch wel een beetje leuk geworden vond.

5. NIET!
Net zoals in het ‘echte leven’ plan ik soms gewoon even niet. Dan kies ik er bewust voor om spontaan te schrijven over iets wat ik net ben tegengekomen of een idee dat ik dezelfde dag nog heb opgedaan. Spontaan bloggen blijft voor mij het allerleukste van allemaal.


– Dit is een gesponsorde post –

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties