logo
27 March 2016

NARS Velvet Matte Skin Tint Terre-Neuve

Gepost in beauty

NARS Velvet Matte Skin Tint Terre-Neuve, nars velvet matte skin tint, fashion blogger, fashion is a party, beautyblog, foundation, nars foundation, sephora, nars velvet matte skin tint review, nars velvet matte skin tint swatches, foundation review, nars nederland

De NARS Velvet Matte Skin Tint is NARS’ nieuwste foundation. Een paar dingen die ik teruglees in de beschrijving van de foundation zijn ‘ultra-blendable’, ‘second-skin perfection’, ‘smooth the appearance of pores and fine lines’ en ‘control shine’. Ik heb NARS vrij hoog zitten (met name door de NARS Radiant Creamy Concealer), dus wilde heel graag weten of de NARS Velvet Matte Skin Tint me enthousiast maakt.

Ik probeerde de lichtste tint: Light 0 Terre-Neuve. Er zijn nog elf andere tinten, maar het is niet per se zo dat nummer 1 donkerder is dan nummer 0 en nummer 2 donkerder is dan nummer 1. NARS houdt namelijk ook rekening met ondertonen. Zo heeft Light 0 Terre-Neuve een rozere ondertoon en Light 1 Finland een gelere ondertoon.

NARS Velvet Matte Skin Tint Terre-Neuve, nars velvet matte skin tint, fashion blogger, fashion is a party, beautyblog, foundation, nars foundation, sephora, nars velvet matte skin tint review, nars velvet matte skin tint swatches, foundation review, nars nederland

Volgens NARS heeft de Velvet Matte Skin Tint een ‘medium buildable coverage’ en een ‘sheer, natural-looking, soft-matte finish’. Daar ben ik het wel mee eens. De dekking is redelijk, voor mij is één laagje niet genoeg. Het is een kwestie van smaak en van je huidtype: misschien vind je deze foundation voor jouw huid genoeg dekken en egaliseren, misschien te weinig. Ik ben er best lang mee bezig om hem op te bouwen tot de voor mij gewenste dekking (op de na-foto heb ik een paar laagjes aangebracht). Voor mij is de Velvet Matte Skin Tint daarom geen match made in heaven.

NARS Velvet Matte Skin Tint Terre-Neuve, nars velvet matte skin tint, fashion blogger, fashion is a party, beautyblog, foundation, nars foundation, sephora, nars velvet matte skin tint review, nars velvet matte skin tint swatches, foundation review, nars nederland

Mat vind ik de foundation zeker. Maar niet de hele dag. Ik heb in de ochtend niet de behoefte om hem af te poederen, maar vervolgens denk ik aan het einde van de dag: hmm, wat glimt mijn huid. Qua textuur vind ik de foundation voor mijn huid wat aan de droge kant.

Tot slot nog even de tint: die is perfect voor mijn huidskleur. Maar voor de lichtste tint van twaalf tinten vind ik ‘m niet héél licht en had hij best nog een tint lichter gemogen, wat mij betreft.

De NARS Velvet Matte Skin Tint is zeker niet slecht, maar ik vind ‘m – in ieder geval voor mij- niet uitblinken. Er zijn foundations die hetzelfde doen en een stuk goedkoper zijn.

Je koopt de NARS Velvet Matte Skin Tint bijvoorbeeld hier.

P.S. Vrolijk Pasen!

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties