logo
6 April 2016

One year ago

Gepost in mijn outfits

one year ago, fuzzy coat, cheap monday, ugg australia, bos, arnhem, fashion blogger, fashion is a a party, cirkelsjaal, knitted scarf, grijze sjaal, navy coat, donkerblauwe jas, wavy hair, jeans, mac flamingo park, samenwonen, uit huis gaan, one year agoone year ago, fuzzy coat, cheap monday, ugg australia, bos, arnhem, fashion blogger, fashion is a a party, cirkelsjaal, knitted scarf, grijze sjaal, navy coat, donkerblauwe jas, wavy hair, jeans, mac flamingo park, samenwonen, uit huis gaan, one year agoone year ago, fuzzy coat, cheap monday, ugg australia, bos, arnhem, fashion blogger, fashion is a a party, cirkelsjaal, knitted scarf, grijze sjaal, navy coat, donkerblauwe jas, wavy hair, jeans, mac flamingo park, samenwonen, uit huis gaan, one year agoone year ago, fuzzy coat, cheap monday, ugg australia, bos, arnhem, fashion blogger, fashion is a a party, cirkelsjaal, knitted scarf, grijze sjaal, navy coat, donkerblauwe jas, wavy hair, jeans, mac flamingo park, samenwonen, uit huis gaan, one year ago

Nee, deze foto’s zijn niet van één jaar geleden. Maar ik realiseerde me afgelopen weekend dat het één jaar geleden is dat ik verhuisde. Het was tijdens Pasen vorig jaar dat ik druk aan het inpakken én ziek was. Een paar dagen later bracht ik mijn kleren, make-up, dieren en – niet te vergeten- mezelf naar het appartement waar ik samen met Bas zou gaan wonen. Voor het eerst op mezelf. Maar toch ook samen.

De tijd is ontzettend snel gegaan. Ik kan me de eerste keer wakker worden in mijn nieuwe bed nog goed herinneren. Drie keer knipperen met mijn ogen en ik werd voor de 365e keer wakker hier.

Toch voelt het ook alsof ik er al veel langer woon dan een jaar. Het “thuis wonen” voelt als een vorig leven. Net zoals naar school gaan als een vorig leven voelt (dat is ook alweer vijf jaar geleden inmiddels).

Toen ik wist dat ik zou gaan samenwonen dacht ik: ik bén al heel zelfstandig en ik zíe Bas al heel vaak… ik vond de overgang van thuis- naar samenwonen dan ook niet zo groot als mensen hadden voorspeld. Ja, ik moest nu meer zelf aan het huishouden doen en ik word al een jaar af en toe opgeschrikt door enge rekeningen van afval-, waterschaps- of weet ik veel wat voor belasting ze allemaal verzinnen die opeens op de deurmat vallen en maar even betaald moeten worden. Maar omdat ik niet alleen woon heb ik nog steeds rekening te houden met iemand anders en omdat ik een aardig gestructureerd leven leid, was het echt niet opeens “lang leve de lol”. Mijn leven is door de verhuizing helemaal niet zo erg veranderd.

Toch merk ik de laatste maanden wel dat ík ongemerkt weer veel veranderd ben. Toen ik nog thuis woonde voelde het leven nog een beetje als “voor spek en bonen”. Er was daar immers altijd nog een vangnet, een kader. De laatste maanden realiseer ik me steeds meer: nú moet ik echt leven. Er zelf wat van maken. Nú ben ik jong, gezond, zelfstandig en kan ik nog alle kanten op.

Ik bedoel: ik heb geen hypotheek, geen kinderen, geen studieschuld. Maar ook geen leerplicht meer, geen regels van ouders en geen bijbaantje van acht uur in de week waar ik het mee moet doen. De dagen gaan soms echt te snel en te veel aan me voorbij om er genoeg uit te halen. Ik merk dat mijn prioriteiten veranderen en mijn (ideaal)beeld van het leven ook.

Hoe is dat voor jullie? Herken je hier iets in?

Ik draag:

H&M Trend beige sweater (hier kun je een look alike vinden)
ZARA blauwe skinny jeans (hier kun je een look alike vinden)
UGG Australia beige laarzen (kun je hier vinden)
Nelly donkerblauw fuzzy jas (hier kun je een look alike vinden)
Cheap Monday grijze knitted cirkelsjaal (hier kun je een look alike vinden)

Foto’s door Jan van Schaik.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties