logo
14 June 2016

Almost

Gepost in mijn outfits

Almost, fashion is a party, fashion is a party bestaat zevenenhalf jaar, hakken, sandalen, vanharen, instagram, groene trenchcoat, & other stories jas, & other stories trenchcoat, mom jeans, fashionblogger, fashionblogger arnhem, fashion is a party, crochet, lace topAlmost, fashion is a party, fashion is a party bestaat zevenenhalf jaar, hakken, sandalen, vanharen, instagram, groene trenchcoat, & other stories jas, & other stories trenchcoat, mom jeans, fashionblogger, fashionblogger arnhem, fashion is a party, crochet, lace topAlmost, fashion is a party, fashion is a party bestaat zevenenhalf jaar, hakken, sandalen, vanharen, instagram, groene trenchcoat, & other stories jas, & other stories trenchcoat, mom jeans, fashionblogger, fashionblogger arnhem, fashion is a party, crochet, lace topAlmost, fashion is a party, fashion is a party bestaat zevenenhalf jaar, hakken, sandalen, vanharen, instagram, groene trenchcoat, & other stories jas, & other stories trenchcoat, mom jeans, fashionblogger, fashionblogger arnhem, fashion is a party, crochet, lace topAlmost, fashion is a party, fashion is a party bestaat zevenenhalf jaar, hakken, sandalen, vanharen, instagram, groene trenchcoat, & other stories jas, & other stories trenchcoat, mom jeans, fashionblogger, fashionblogger arnhem, fashion is a party, crochet, lace topAlmost, fashion is a party, fashion is a party bestaat zevenenhalf jaar, hakken, sandalen, vanharen, instagram, groene trenchcoat, & other stories jas, & other stories trenchcoat, mom jeans, fashionblogger, fashionblogger arnhem, fashion is a party, crochet, lace top

Als ik dit typ heb ik net op Instagram gegooid dat Fashion is a party bijna zevenenhalf jaar bestaat. Ik realiseerde het me opeens. Zevenenhalfjaar is een derde van mijn leven. Ik denk dat ik inmiddels gerust kan schrijven dat ik ook een derde van mijn leven online doorbreng.

Natuurlijk heb ik daar weleens twijfels over. Voor mijn gevoel eet, drink, slaap en adem ik in online content. Een stuk meer nog dan iedereen aan de buitenkant ziet. Het bloggen en alles wat daaromheen hangt is in mijn vezels gaan zitten. Mensen om me heen worden daar weleens gek van (hallo Bas!), maar ikzelf ook af en toe. Mentaal ben ik vaak meer online dan offline. Dat is verwarrend en ook gewoon niet zo gezond, denk ik.

Toch merk ik dat ik meer en meer in balans kom. Er zijn dagen dat ik had willen vloggen en dat compleet vergeet. Er zijn dagen dat mijn outfitfoto’s totaal niet geworden zijn zoals ik wilde. En er zijn dagen (zoals vorige week) dat ik het een dag zonder laptop moet doen. Een dag inderdaad. Waar hebben we het over? Gelukkig kan ik er allemaal niet meer zo mee zitten.

Na zevenenhalf jaar geprobeerd te hebben kwaliteit boven kwantiteit te verkiezen lukt het me nog steeds niet. Ik wil gewoon vaak en veel bloggen. Terwijl ik de contentlat alsnog best hoog leg voor mezelf. Het is zo. Ik leer het te accepteren.

Er zijn honderden Nederlandse bloggers – online influencers nowadays – na mij begonnen die me hard voorbij zijn gerend qua succes. Met Negin natuurlijk voorop. Ooit zei iemand tegen me: ‘Wie zegt dat zij succesvoller zijn? Misschien ben jij wel succesvoller. Het is maar net hoe je het bekijkt’. Die opmerking hakte erin. Vooral omdat ik altijd heb geroepen dat ik best een ‘succesformule’ kon bedenken, maar bewust wil kiezen voor content die bij mij past en die ik leuk vind. Dat ik het anders niet volhoud. Ik vind dat ik me dan ook moet schikken in dat statement.
Elk jaar durf ik weer iets meer op mezelf te vertrouwen. Want dat eeuwige vergelijken… Voor een groot deel heeft het me enorm gedreven gemaakt. Vaak ook ongelukkig.

‘Work hard, play hard’ is absoluut op Fashion is a party van toepassing. Ik heb mijn blog altijd heel serieus genomen. Maar ik zit soms ook gewoon veel te lang te make-uppen dan verantwoord is, als een kleuter die kliedert met verf. En ik moet lachen om mezelf als mijn vader weer eens zegt: ‘Suz, doe je rug recht, open houding’, als hij foto’s van me maakt. De laatste keer zei ik: ‘Maar pap, alle modellen doen dat zo hoor’. Dat zit ik dan onbewust over te nemen. Vind ik grappig. Modelletje spelen en toch mezelf zijn. Ik doe het al zevenenhalf jaar en het verveelt me nog steeds niet.

Natuurlijk weet ik niet wat de toekomst brengt. Ik ben regelmatig bang dat er op een dag geen ontkennen meer aan is dat blogs totaal irrelevant zijn geworden. Daar groeit het immers al een paar jaar naartoe. Gisteren ontdekte ik dat ik in 2014 in een interview zei dat ik dacht dat bloggen in haar huidige vorm zou verdwijnen. Zelf lees ik inmiddels ook nog maar weinig blogs. Natuurlijk komt hier nieuwe energie, komen hier nieuwe uitdagingen en deuren voor terug. Maar een derde van je leven, dat is gewoon heel erg veel.

Ik draag:

Primark top (hier kun je een look alike vinden)
H&M mom jeans (hier kun je een look alike vinden
vanHaren sandalen met hak (kun je hier vinden)
& Other Stories groene jas (hier kun je een look alike vinden)


Shop mijn look:

Foto’s door Jan van Schaik.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties