logo
12 June 2016

Jil Sander Shake, ck one summer en Marc Jacobs Cucumber

Gepost in beauty

Jil Sander Shake, ck one summer en Marc Jacobs Cucumber / Fashion is a party

Drie parfums voor deze zomer: Jil Sander Shake, ck one summer en Marc Jacobs Cucumber. Alle drie heel anders, maar net zoals ik van afwisselen met kleding en make-up houd, vind ik het ook leuk om regelmatig een andere parfum te dragen.

Jil Sander Shake heeft niet voor niets haar naam gekregen. Het idee is: ‘Shake de flacon. Mix de kleuren. Spray de geur’. Leuk bedacht natuurlijk, maar ik vind de flacon stiekem veel mooier als je de kleuren níet shaket. Schud je wel, dan lijkt de vloeistof op een soort troebele appelsap (haha!). Zonder te mixen krijg je een beetje een gradient effect van geel naar een tint die ergens tussen roze, rood en oranje in zit (zie foto). Super zomers! De geur vind ik lastig te omschrijven. Hij is een beetje bloemig en een beetje fruitig, wat de ingrediënten bevestigen. Het parfum is gemaakt van onder andere heliotroopbloem, muskus, grapefruitschil, citroenschil, bergamot en mandarijn.

Ik vind de geuren van Calvin Klein meestal erg lekker, maar toch zou ik de ck one summer 2016 geur als minst favoriet van de drie benoemen. Ik vind ‘m alsnog lekker, maar ook een beetje dertien in een dozijn. De flacon is redelijk standaard, de geur ook. Ingrediënten zijn onder andere limoen mojito, guave en cederhout.

Marc Jacobs Cucumber is juist helemaal niet standaard. Zoals de naam doet vermoeden is deze geur geïnspireerd op komkommer. Daar moet je dus wel van houden om deze geur te waarderen, al is het niet zo dat je er letterlijk van naar komkommer gaat ruiken. Ik vind de geur heerlijk fris en perfect voor de zomer. De parfum is onderdeel van ene serie ‘splashes’. De andere drie geuren zijn ‘Rain’, ‘Cotton’ en ‘Pear’. Vooral Rain en Cotton lijken me ook heel erg lekker ruiken. Allemaal hebben ze dezelfde tijdloze flacon (maar wel elk hun eigen kleur, Cucumber is uiteraard groenig). Die flacon is misschien simpel, maar vind ik wel erg stijlvol.

Wat is jouw favoriete zomerparfum?

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties