logo
11 July 2016

Beach hair

Gepost in beauty

beach hair, messy hair, blonde hair, hair tutorial, haar tutorial, front row braid, amber fillerup, dutch braids, krullen en vlechtjes, strand bloemendaal, fashionblogger, krultang, youtube, extensions

Gisteren was ik op het strand. En het strand is natuurlijk bij uitstek de plek voor ‘messy hair wigs‘. Laat dat nou net mijn specialiteit zijn, haha! Ik kan best wat met haar, maar je moet me niet vragen pietje-precies (ja, dat schijn je zo te schrijven) te zijn. Ik doe altijd maar wat en daar komen dan creaties uit als deze.

Beach hair or beach short bot style lace wigs

Gisteren had ik zin om weer een simpele, maar leuke haarcreatie te maken. Ik had namelijk al bedacht dat ik naar het strand niet te veel poespas aan wilde qua kleding. Om toch nog wat van mijn outfit te maken, moest ik het dus van de accessoires hebben. Mijn bril was zeker de eyecatcher, maar mijn beach hair maakte het echt af, vind ik. Ik ging voor een combinatie van krullen (uitgeborsteld tot slag) en vlechtjes. Super simpel en zo gedaan (echt!).

Hoe dan?

Men neme een middenscheiding. Pak links van je scheiding een pluk haar zo groot als je leuk vindt, zolang het minder dan bijvoorbeeld een achtste van je totale haar is. Daarmee ga je invlechten (Dutch braiding) tot je ongeveer bij je oor bent. Vervolgens vlecht je door in een gewone vlecht. Dit doe je ook aan de rechterkant. Het haar dat je over (dus niet gevlochten) hebt, neem je onder handen met een krultang. Vervolgens zet je de uiteindes van beide vlechtjes met een schuifspeldje vast aan de andere kant van je hoofd.

Amber Fillerup

Niet duidelijk genoeg? Snap ik hoor. De vlechtjes kun je afkijken van deze video van Amber Fillerup. Het enige wat je dan nog moet doen is de rest van je haar krullen. Ik heb het vaker geschreven: ik ben groot fan van de haarcreaties van Amber. Zij is dan ook meer dan eens mijn inspiratiebron, wanneer ik zelf met mijn haar aan het freubelen sla. Al moet ik wel zeggen dat ze een beetje vals speelt, want vaak heeft Amber extensions in. Daardoor worden haar vlechten tien keer dikker dan die van mij. Misschien moet ik toch eens Sylvia opzoeken…

 

Foto door Bas Niawigs.co.uk.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties