logo
4 September 2016

Consequentheid

Gepost in mijn outfits

consequentheid, fashionblogger, fringes, enkellaarzen, gesponsorde post, de feed fabriek, kledingkopen.nl, artikel, jezelf zijn, hysterische outfits, jezelf verloochenen, nepwimpers, verschillende kanten, secretaresse, eenduidig, overknee laarzen, jomanda, aandacht, arnhem, outfit najaar, leren tas, calvin klein, skinny jeans, rode lipstickconsequentheid, fashionblogger, fringes, enkellaarzen, gesponsorde post, de feed fabriek, kledingkopen.nl, artikel, jezelf zijn, hysterische outfits, jezelf verloochenen, nepwimpers, verschillende kanten, secretaresse, eenduidig, overknee laarzen, jomanda, aandacht, arnhem, outfit najaar, leren tas, calvin klein, skinny jeans, rode lipstickconsequentheid, fashionblogger, fringes, enkellaarzen, gesponsorde post, de feed fabriek, kledingkopen.nl, artikel, jezelf zijn, hysterische outfits, jezelf verloochenen, nepwimpers, verschillende kanten, secretaresse, eenduidig, overknee laarzen, jomanda, aandacht, arnhem, outfit najaar, leren tas, calvin klein, skinny jeans, rode lipstickconsequentheid, fashionblogger, fringes, enkellaarzen, gesponsorde post, de feed fabriek, kledingkopen.nl, artikel, jezelf zijn, hysterische outfits, jezelf verloochenen, nepwimpers, verschillende kanten, secretaresse, eenduidig, overknee laarzen, jomanda, aandacht, arnhem, outfit najaar, leren tas, calvin klein, skinny jeans, rode lipstickconsequentheid, fashionblogger, fringes, enkellaarzen, gesponsorde post, de feed fabriek, kledingkopen.nl, artikel, jezelf zijn, hysterische outfits, jezelf verloochenen, nepwimpers, verschillende kanten, secretaresse, eenduidig, overknee laarzen, jomanda, aandacht, arnhem, outfit najaar, leren tas, calvin klein, skinny jeans, rode lipstickconsequentheid, fashionblogger, fringes, enkellaarzen, gesponsorde post, de feed fabriek, kledingkopen.nl, artikel, jezelf zijn, hysterische outfits, jezelf verloochenen, nepwimpers, verschillende kanten, secretaresse, eenduidig, overknee laarzen, jomanda, aandacht, arnhem, outfit najaar, leren tas, calvin klein, skinny jeans, rode lipstick

Kleding, make-up en ‘jezelf zijn’. Ze worden vaak met elkaar in verband gebracht.

Consequentheid

Ik las laatst dit artikel, waarin een quote staat die ik mooi vind: ‘Consequentheid krijgt onterecht vaak credits, want we verloochenen juist onszelf als we continu dezelfde persoon zijn’. Ik kan wel stellen dat ik de afgelopen jaren een stuk consequenter geworden ben in dezelfde persoon zijn. “Vroeger” had ik veel meer verschillende kanten. Op school was ik anders dan thuis, anders dan op de sportschool, anders dan op mijn blog. En niets daarvan was gespeeld.

Twee kanten

Tegenwoordig vind ik mezelf nog steeds wel veelzijdig, maar dat is iets anders. In mijn gedrag zie ik grotendeels nog maar twee kanten: een extraverte en een introverte. Een stuk overzichtelijker, al vind ik twee kanten soms nog steeds één te veel. Heb ik mezelf onbewust inderdaad een beetje verloochend, omdat mijn verschillende kanten elkaar nu overlappen? Zo voelt het niet. Het was een natuurlijk proces: ik vond sommige kanten van mezelf leuker dan andere kanten. Dus heb ik geprobeerd de leuke kanten verder te ontwikkelen en de minder leuke kanten niet. Dat ging vanzelf. Net zoals mijn kledingstijl zich als vanzelf eenduidiger ontwikkelde. En toch mis ik nog regelmatig mijn outfits van vroeger, waar die verschillende kanten zeker in terug te zien waren. Ik zag er de ene dag uit als een Jomanda (ja, zo ben ik weleens genoemd). De volgende keer als een secretaresse met een kokerrok en net jasje. En op mijn diploma-uitreiking verscheen ik als -ja, als wat eigenlijk?- met goudkleurige nepwimpers in de vorm van bladeren. Als je goed googlet kun je ze vinden, maar liever niet ?.

Schaamteloze hysterische outfits

Om antwoord te geven op mijn eigen vraag: mezelf verloochenen is een groot woord, maar ik zou soms wel weer wat meer uitgesproken willen zijn in mijn outfits. Ik mis de schaamteloze, hysterische looks niet, maar bijvoorbeeld wel dat ik er elke dag echt anders uitzag. Iets wat allang niet meer zo is. Want mijn uiterlijk trok mede daardoor een hoop aandacht en dat vond ik uiteindelijk vrij vermoeiend. Al betrap ik mezelf nog steeds regelmatig op het zoeken naar items als weinig bescheiden overknee laarzen. Iets met de aard en het beestje ?.

Hoe is dat voor jou? Herken jij ook verschillende kanten bij jezelf? En streef je het na om “dezelfde persoon” te zijn? Om een duidelijke eigen kledingstijl te hebben?

– Deze post is samen met Kledingkopen.nl tot stand gekomen –

Foto’s door Jan van Schaik.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties