logo
23 February 2012

H&M Style Advice – Hoe bevalt dat?

Gepost in fashion

Toen ik bijbehorende foto’s van deze blogpost bekeek, was zo ongeveer het enige wat ik me afvroeg: ‘Hoe ga ik deze blogpost ooit schrijven, zonder dat mijn verhaal klinkt als één groot promo praatje?’. Je moet weten dat ik niet snel tevreden ben, niet snel blij te maken ook, niet snel ontspannen te krijgen, en bovendien graag het heft in eigen handen houd. Vorige week liet ik (bijna) alle controle gaan, voelde ik me ontspannen, was ik tevreden, gelukkig en blij. En dan blijkt maar weer: het zijn de relatief kleine dingen in het leven die dat doen. Want nee, ik won niet de loterij, kreeg geen huwelijksaanzoek, en vond ook niet de onsterfelijkheid uit…

…nee, ik kreeg een sessie van een H&M Style Advisor. Een wat? Dat zal ik je vertellen.

Een H&M Style Advisor is er natuurlijk om stijladvies te geven; de naam zegt het al. H&M is een tijdje geleden in de grootste steden van Nederland begonnen met dit nieuwe concept, als toevoeging aan hun winkels en als extra service voor de klanten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo te spreken ben over de service van H&M (hoewel het mijn favoriete winkel is), dus ik vind het een goed initiatief dat H&M op deze manier een goede stap zet om hun producten en diensten te completeren. Het adviseren wordt gedaan door hiervoor speciaal aangestelde mensen, en bevalt zo goed dat H&M bezig is dit bekender te maken en uit te breiden.

Weet je nog dat ik een blogpost schreef over de heropening van H&M Nijmegen, Burchtstraat? Toen heb ik erg leuk contact gehad met het personeel (wat veel enthousiaster is dan het personeel in mijn woonplaats Arnhem, vind ik persoonlijk). Vanaf deze heropening zijn de Style Advisors ook actief geworden in het Burchtstraat filiaal in Nijmegen. Teamleidster Debbie, die ik al kende van haar blog en vooral haar geweldige stijl, is ook Style Advisor en liet mij een sessie ondergaan. Over het algemeen ben ik degene die de styling kant voor haar rekening neemt, dus ik had er erg veel zin om de rollen eens om te draaien. Ik ben tenslotte nooit te oud om te leren (klinkt alsof ik al héél oud ben), maar wilde er vooral voor jullie achterkomen of zo’n sessie goed bevalt en/of de moeite waard is.

Afgelopen week was het zover, en bezocht ik het Nijmeegse filiaal voor de sessie. Spannend vond ik het. Vooral omdat ik besloten had dat ik het me maar gewoon aan moest laten leunen; iets wat ik niet zo makkelijk vind (zie eerste alinea) maar wat toch ook wel leuk is. Scroll verder voor een kleine foto overload, maar vooral heel veel fun!

Photobucket
Daar zit ik dan. Inclusief H&M mok. Die wil ik ook!

Photobucket
Debbie had allerlei lekkers voorbereid. Helaas mocht ik er niets van snoepen door mijn dieet, maar toch erg lief en gezellig!

Photobucket
Kletsen met Debbie. En voor we het weten zijn we ruim een uur verder. Oeps.

Photobucket
Het ‘Style Advice’ is nog niet breed gepromoot, omdat alles nog in de kinderschoenen stond. Binnenkort zal er langzaamaan wel meer aandacht aan worden besteed in de media. Tot nu toe konden klanten het bestaan van deze service vooral te weten komen door deze tekst in de kleedkamers.

Photobucket
Ik mag mezelf al wel een beetje een H&M expert noemen, maar Debbie vertelt me nog wat meer over de lijnen. Zo is Divided bijvoorbeeld opgedeeld in Divided Red en Divided Black, wist je dat?

Photobucket
Dit is Divided Red; de wat sportievere kant van Divided.

Photobucket
Ik heb ongeveer een half uur zitten wachten tot Debbie al haar setjes voor mij verzameld heeft. Debbie kent mijn stijl al aardig, en mag van mij lekker losgaan. Aan de ene kant moeilijk voor haar: ik heb immers al erg een eigen stijl. Aan de andere kant ook een stuk leuker dan ‘reguliere kost’, kan ik me voorstellen.

Photobucket
De volgende uren bestaan uit Passen, Passen en Passen, met een hoofdletter P. Je moet weten dat ik zelden kleding pas in een winkel (doe ik eigenlijk altijd thuis, met het centrum vlakbij huis), dus ik kreeg deze middag echt een ‘overdose’. Wel erg leuk: het voelde als een verkleedfeestje! De derde look vond ik geweldig, en voelde helemaal als ‘Suz’.

Photobucket
Van deze drie is de derde look verreweg mijn favoriet: het was wat mij betreft het leukste setje dat ik die middag aanhad.

Photobucket
Deze smile zegt wel genoeg, toch?

Photobucket
Af en toe gaf ik ook wel mijn eigen input hoor. Zo stelde ik voor om deze metallic trui over dit paillettenjurkje te dragen.

Photobucket
Met dit als resultaat. Debbie vond het wat té, ik vond het helemaal leuk.

Photobucket
Een outfit, en een variatie op die outfit, in ‘nerd’ stijl door de bril. Deze combinatie zou ik zelf niet snel aantrekken, maar vond ik wél leuk! Zelfs ík heb items waar ik nooit voor ga, en dat zijn shortjes. Dan heb ik niet over shorts tot de knie, zoals ik ze wel heb, maar echt net-onder-je-billen-shorts. Dat is nou een kledingstuk waar ik, aangezien ik niet dol ben op mijn benen, me onzeker in voel. Onterecht, zo bleek maar weer. Het gaf mijn benen juist erg veel lengte, en dit waas niet het enige inzicht wat Debbie me gaf. Zo stylde ze ook alles af met een tas. Iets waar ik nooit aan gedacht zou hebben, omdat ik gewoon vrij weinig affectie heb met tassen. Toch vond ik dat de tas de outfit wel afmaakte, toen ik de foto’s later terugzag.

Photobucket
Even een sneak peek in het pashokje. Ik had de hele middag medelijden met Debbie die echt constant een enorme berg kleding heeft moeten aanpakken, rechttrekken, sorteren en ophangen, maar ze gaf geen krimp!

Photobucket
Ondertussen was ik helemaal los gekomen, en voelde me een klein kind in een snoepwinkel. Debbie en ik zijn het erover eens: spelen met kleding is leeeeeuk!

Photobucket
Nog iets creatiefs van Debbie waar ik niet zo snel op was gekomen: shirtjes knopen!

Photobucket
Debbie spaart echt moeite noch tijd. Alles krijg ik aangehesen, omgehangen en/of aangedaan.

Photobucket
Helemaal waar ik ook voor sta: gebruik kleding multi-functioneel. Debbie gebruikt hier een sjaaltje als haaraccessoire.

Photobucket
En ik word er super vrolijk van!

Photobucket
Hoi! Ik ben mevrouw sinaasappelbeen, en ik geniet ervan!

Photobucket
Een spijkerblouse is een stoere afwisseling bij al die zoete kleurtjes.

Photobucket
Dit werk is Debbie op het lijf geschreven!

Eerlijk is eerlijk: na deze sessie was ik ook gesloopt. Een hele middag waren we bezig geweest met weer een compleet nieuwe ervaring. Maar oh, wat kan ik dit iedereen aanraden! Ik zie alleen maar voordelen: 1. je krijgt bergen vol aandacht. 2. je leert over je eigen stijl. 3. je krijgt nieuwe suggesties en advies binnen je eigen stijl. 4. je mag alle kleding van de leukste winkel van Nederland  passen. en 5. hoe het met de andere Style Advisors zit weet ik natuurlijk niet, maar het enthousiasme van Debbie werkt in ieder geval erg aanstekelijk. Niet dat ik van mezelf al niet enthousiast was, maar toch… ‘je kan het slechter treffen’, merkte mijn vriendje terecht op.

Wil jij dus ook wel zo’n Style Advisor sessie ondergaan? De Style Advisors zijn op dit moment beschikbaar in de volgende steden: Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Tilburg, Nijmegen en Enschede. Andere steden zullen de komende tijd vermoedelijk volgen. Via het telefoonnummer 06-51670433 dien je voortijdig een afspraak te maken; er wordt normaliter ongeveer twee uur voor je uitgetrokken (in mijn geval was dit langer, doordat ik een fotoreportage kwam maken). Voor de duidelijkheid: de sessie verplicht je niet tot kopen, en is puur bestemd om het winkelen in de H&M filialen makkelijker te maken voor je, en een fijne ervaring op het gebied van service binnen H&M te hebben.

En, wat denk je? Ga je een afspraak maken?

Foto’s door Bas Visserman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties