logo
3 February 2012

Review – 100% Organics

Gepost in beauty

Toen mijn huidprobleem op zijn ergst was, ging er tegelijkertijd een wereld voor mij open. De wereld van ingrediënten, chemicaliën, homeopathie, het menselijk lichaam, biologische producten en… huidverzorging. Zolang alles ‘werkt’ aan je lichaam, is dat vanzelfsprekend. Pas toen mijn huid daarmee ‘ophield’, ging ik me verdiepen in het onderhoud ervan. Nog nooit had ik de kleine lettertjes op een verpakking hoeven lezen, nog nooit had ik een natuurvoedingswinkel bewust van binnen gezien. Dat is nu wel anders.

Naast het feit dat ik veel meer bezig moest gaan zijn met mijn voeding, werd ik via het Internet ook geattendeerd op de juiste huidverzorging. En wel via de site missbio.nl. Een webshop gespecialiseerd in biologische en ecologische producten. Nou niet meteen allergisch worden voor die twee woorden (zoals ik altijd deed), maar even verder lezen wat dit voor mij voor effect heeft gehad.

Ik kwam in contact met de eigenaresse en deelde mijn huidproblemen. Ik voelde me begrepen door iemand die veel ervaring heeft op dit gebied, gepassioneerd is in wat ze doet en daarnaast zelf soort gelijke problemen heeft meegemaakt.

Heel veel zin had ik er dan ook in, om de producten van 100% Organics uit haar shop te gaan proberen. Producten die écht alleen van natuurlijke ingrediënten zijn gemaakt. Wat zou dit gaan doen voor mijn huid? Viel het effect mee of tegen? Vanaf 6 januari tot en met vandaag hield ik mijn ervaringen bij.

Photobucket
Photobucket

Het eerste wat opviel was dat 1. de verpakkingen erg klein zijn 2. de verpakkingen erg ‘jong’, kleurrijk en vooral niet geitenwollensokkerrig zijn. Op puntje één was ik echter al voorbereid: eigenaresse Asseia legde me van te voren al uit dat drogisterij verzorging vaak erg verdund is, waardoor je er veel meer van nodig hebt dan deze geconcentreerde producten. Of dat klopt moest ik echter zelf nog ervaren natuurlijk. Ik moet er wel bij vertellen dat ik de mini verpakkingen van alle producten heb – verpakkingen van 15 ml. De grootverpakkingen van de producten variëren van 50 tot 100 ml.

De producten die je hierboven ziet en die ik geprobeerd heb, zijn:
– Bodybutter (geel).
– Cleanser (blauw).
– Moisturizer (oranje).
– Night balm (paars).
– Toner (groen).

Photobucket
Photobucket
Mijn ‘oude’ producten.

De schimmel die ik vermoedelijk heb, ‘leeft’ van chemische middelen, dus die moesten en moeten op alle mogelijke manieren uit mijn leven worden geband. Al jaren gebruikte ik de huidverzorgingsproducten van Nivea Young. Zonder andere reden dan het feit dat dit de enige betaalbare huidverzorgingslijn is, speciaal voor de jonge huid, die ik kende. Het merk Nivea gaat al jaar en dag mee ‘dus het zal wel goed zijn’. Nu vind ik dat zo naïef en dom. Dat ik niet eerder geïnteresseerd was in biologische producten is niet zo gek, maar dat ik er gewoon nooit wat tijd en moeite in heb gesteken om te kijken wat verschillende producten met mijn huid doen…

Photobucket

Na de verpakking wat uitvoeriger te hebben bekeken, viel al gauw op dat er op één van de producten ‘Real Organics’ stond. Ik vermoedde dat dit bijvoorbeeld de oude naam van het merk was, en dit dus een product was uit een laatste restje voorraad met oude verpakking. Nee hoor! Na de verpakking van het desbetreffende product te hebben gelezen, blijkt dat het merk gewoon heel eerlijk wil zijn (zie bovenstaande foto). Daar houd ik van!

Photobucket
Photobucket
De meeste producten hebben een soort ‘bijsluiter’ met informatie over het merk en het product.

Tijd om aan de slag te gaan met de producten! Oude producten worden opgeborgen, 100% Organics wordt daar neergestald waar ik de producten het beste bij de hand heb. Na de verpakkingen is het tijd voor een eerste indruk van de producten zelf:

– De ingrediënten worden duidelijk vermeld op de verpakkingen en het zijn er altijd maar een paar. Uit ervaring weet ik inmiddels dat (over het algemeen) geldt: hoe meer ingrediënten op de verpakking, des te chemischer het product is.
– Alle producten zijn niet vloeibaar, maar vrij ‘solide’. Heel anders dan ik gewend was van mijn Nivea crème dus, en zo ook moeilijker smeren. Oefening baart kunst!
– Het is jammer dat er niet op elk product directions te vinden zijn. Deze vind ik altijd erg belangrijk, omdat ik huidverzorgingsgebied best een noop ben (zoals je uit bovenstaande tekst wel kunt opmaken), dus zeker wil weten dat ik het product goed gebruik.
– De geuren zijn érg sterk en – zoals weet ik inmiddels ook uit ervaring- ‘typisch’ natuurlijk. Heel erg wennen als je dat niet gewend bent! Ik persoonlijk vind het prettiger dan een sterke parfum lucht – parfum hoeft je huid ten slotte niet te verzorgen, en dat is waar ik de producten voor gebruik.
– Ingrediënten die de producten bijvoorbeeld bevatten: rozen, thee-extract, kokos, vruchten en kruiden. Alles bevalt me wel, alleen vind ik de moisturizer het aangenaamtste omdat deze niet zó sterk ruikt en vind ik de body butter het onaangenaamste omdat deze kokos bevat, wat ik persoonlijk heel vies vind.

Gedurende de afgelopen weken heb ik verdere ervaringen opgedaan, en ben ik er in de eerste plaats achter gekomen dat mijn vriendje de geur van de producten érg vies vind. Om de graat aan te geven: toen ik na 6 januari voor het eerst bij hem thuis was, hebben we een uur suggesties gedaan wat hij zo vond stinken, toen het mijn huid bleek te zijn. Nog steeds kan hij er niet aan wennen. Dit is echter persoonlijk natuurlijk.

Al vrij snel kende ik de bijbehorende kleuren van de producten uit mijn hoofd, en bleken deze kleuren niet alleen leuk en vrolijk te zijn, maar ook handig. In het donker greep ik zo naar mijn nightbalm, omdat zelfs in het donker paars toch nog wel van oranje (de moisturizer/dagcrème) te onderscheiden is.

Waar ik eerder de face wash van Nivea onder de douche aanbracht om het er vervolgens weer compleet af te spoelen, dóet de cleanser van 100% Organics echt wat. Als je het goed inmasseert blijft het niet op je huid liggen, maar trekt het er mooi in, en was je het er ook niet in één keer af. Als ik onder de douche uitkom is mijn gezicht gevoed, in plaats van uitgedroogd door het vocht.

Voor mijn handen gebruik ik toch liever een meer vloeibaar product, omdat ik dit aangenamer vind dan de body butter (die als hand crème en voor zeer droge plekjes op het lichaam is bedoeld) van 100% Organics. Dit heeft er ook mee te maken dat de huid van mijn handen in goede conditie is, terwijl ik voel dat mijn gezicht de producten van 100% Organics echt nodig heeft.

Het belangrijkste van alles en het feit waardoor ik enthousiast ben geworden van deze producten: waar ik mijn ‘oude’ dag- en nachtcrème op mijn gezicht aanbracht waren deze binnen 5 seconde ingetrokken en voelde het alsof ik nooit iets had opgesmeerd. Dit heeft natuurlijk te maken met mijn extreem droge huid met eczeem op dit moment. Ik was eraan gewend geraakt en dacht dat het aan mij lag. Voor een gedeelte natuurlijk wel, maar de producten van 100% organics kan ik ‘s avonds opsmeren en ervaar ik de volgende ochtend nog. En dat is heel prettig voor iemand met een heel droge huid en huidproblemen!

Photobucket
De producten die ik het meest gebruikt heb.

Conclusie: ik heb de producten van 100% Organics echt moeten leren gebruiken, maar ben er nu heel blij mee. Op de eerste plaats nemen ze 1/10 van de producten in beslag die ik eerder gebruikte, op de tweede plaats voeden ze echt mijn huid. Hoewel dat vanzelfsprekend lijkt bij huidverzorging, is het dat voor mij in ieder geval zeker niet.

Photobucket

De prijzen van de mini-verpakkingen variëren van €6,95 tot €14,95, wat ik echt heel redelijk vind voor deze kwaliteitproducten. Ik heb na een maand ruim de helft van de producten opgebruikt, maar iemand met een huid in betere conditie kan met deze verpakkingen zeker enkele maanden mee vooruit. De prijzen van de grootverpakkingen variëren van €19,95 tot €46,95 wat wel grotere bedragen zijn maar waar je natuurlijk helemaal écht lang mee kunt doen. Voor meer informatie raad ik je zeker aan op missbio.nl en/of 100percentorganics.com te kijken.

Zou jij de producten van 100% Organics willen proberen of kopen? Of heb je er al ervaring mee?

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties