logo
2 March 2012

Reisrepo – Yara in Noorwegen

Gepost in overig

Iets anders dan anders. Niet binnen het mode en beauty thema, ook niet over mij (ik houd helemaal niet van reizen), maar over Yara. Degenen die mij al langer volgen weten waarschijnlijk nog dat zij eerder veel outfit foto’s van mij maakte, en ik schreef er een post over toen ze naar Noorwegen vertrok.

Yara is mijn beste vriendinnetje, maar één ding hebben we niet gemeen: ik wil altijd weten waar ik aan toe ben, Yara liever niet. Dus wat doet Yara: ze reist zo’n twee jaar op en neer naar plekken die haar leuk/interessant/grappig/origineel of iets anders lijken, en leidt daarmee een zo ‘willekeurig’ mogelijk leven. Wel zien waar ze begint, wel zien waar ze uitkomt. Zoiets.

Haar reis naar Noorwegen was echter niet zo heel spannend, want ze trok niet rond, maar werkte er op een boerderij. Als ik dit schrijf, vraag ik haar voor de honderste keer: ‘Waarom ook alweer?’. Haar antwoord is haar favoriete antwoord en haar soort van levensmotto: ‘Omdat het kan’.

Van oktober 2011 tot half februari 2012 was ze in Noorwegen, in de buurt van Stranda (voor de geïnteresseerden) in een gezin met een jong meisje, waar ze meehielp op het boerenbedrijf, maar ook als een soort hulp in huis functioneerde. Ze melkte de koeien, kookte het eten, maakte foto’s van de kat, ging met het gezin mee een weekend naar Oslo (met het vliegtuig!), en maakte een heftige storm mee. En nog veel meer natuurlijk.

Voor degenen die al willen reageren: ‘fijn voor je dat ze er weer is!’, deze week vertrekt ze alweer naar Londen.

Maar nu eerst nog even de beelden uit Noorwegen. Via de social media stelde ik jullie de vraag of jullie het leuk vonden wat ‘willekeurige’ foto’s te zien van haar reis. Gewoon, omdat het een keer iets anders is dan jullie hier gewend zijn. De antwoorden die ik kreeg waren positief, dus bij deze.

Photobucket
Yara heeft een Hello Kitty altaar. Dat wil zeggen: een Hello Kitty verzameling. Álles met Hello Kitty erop wil ze hebben, en Vans zijn daar in Noorwegen aan toegevoegd.

Photobucket
Natuur, voor de liefhebbers.

Photobucket
Als ik aan Noorwegen denk, denk ik aan kou. Dat bleek best onterecht, want het is hier deze winter kouder geweest dan daar, maar deze ijspegels zien er toch niet echt aangenaam warm uit.

Photobucket
Oreocake!

Photobucket
Op een boerderij werken betekent ook: kalfjes ter wereld brengen.

Photobucket
In een werkoverall.

Photobucket
Een overlevingspakket van papa en mama.

Photobucket
Eén van de duizend foto’s van de poes.

Photobucket
In ‘Cubus’, een keten in Noorwegen…

Photobucket
…met deze niet verkeerde quote.

Photobucket
In de H&M in Noorwegen hebben ze, net zoals in Zweden, allerlei verschillende merken make-up bij H&M. Vreemd hè?

Photobucket
De schaapjes voordat ze het aflegden.

Photobucket
Boeeeeeeh.

Photobucket
Een hoeveelheid-sneeuw-indicatie.

Photobucket
De storm rond Kerst vernietigde echt een heleboel, zoals je ziet.

Photobucket
Het buitenland betekent voedsel-experimenten. Dit is een chocoladereep met een soort jelly vulling. Best lekker.

Photobucket
Het eerste wat Yara deed toen ze thuis kwam, was haar haar roze verven… een mooie afsluiter van deze reportage.

Leuk, een keer iets anders? Of kan het je niet echt boeien?

Foto’s door Yara Verheij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties