logo
15 May 2012

Bullboxer – Wat voor bedrijf is dat?

Gepost in fashion

Ken je dat? Je bent een dagje aan het winkelen, en je komt bij verschillende ketens dezelfde schoenen tegen? Bij Cafe Moda en Invito bijvoorbeeld. Of bij , Le Ballon en Dr. Adams. Ik vroeg me altijd af hoe dat nu precies zit, en vandaag heb ik het antwoord voor je.

Terug naar Bullboxer, de titel van deze post luidt immers: ‘Wat voor bedrijf is dat?’. Bullboxer is geen bedrijf, laat ik daarmee beginnen. Het bedrijf waaronder Bullboxer valt heet ‘Trend Design B.V.’, alleen het merk dat zij naar buiten toe uitdragen heet Bullboxer. Trend Design is een groothandel, een leverancier. Ze ontwerpen en produceren schoenen die de bekende ketens in kunnen kopen. Omdat deze winkels dat zo willen, wordt hier vaak hun eigen naam als ‘Sacha’ of ‘Invito’ ingezet. Dat terwijl Sacha of Invito de schoen niet ontworpen heeft, niet geproduceerd heeft, en vaak ook niet de exclusiviteit van de schoen heeft. Ze hebben de schoen alleen maar ingekocht. Nu begrijp je vast dat je dezelfde schoen bij de ene winkel kunt tegenkomen met de naam ‘Invito’ erin gedrukt (omdat Invito die voorwaarde stelt als ze inkopen bij Trend Design), terwijl er bij de andere winkels, vaak kleinere winkels, het merk van de leverancier in is blijven staan: Bullboxer dus. Dat Bullboxer schoenen aan Invito levert met hun naam erin, wordt het leveren van schoenen met een private label genoemd (weten we dat ook weer!).

Verwarrend hè? Vandaar dat ik even twee voorbeelden heb opgezocht:

Photobucket
Zie je dat op Invito.nl de schoenen van het merk ‘Invito’ worden genoemd, terwijl ze bij Le Ballon en Cafe Moda van Bullboxer zijn? Het zijn dezelfde schoenen, en ze zijn allemaal van Trend Design, maar Invito gebruikt haar eigen merknaam en Le Ballon en Cafe Moda de merknaam van Trend Design: Bullboxer.

Voor deze en meer verheldering was ik bij Trend Design/Bullboxer op bezoek, maar nu zijn we even klaar met het ingewikkelde gedeelte hoor! Tijd om Trend Design en Bullboxer beter te leren kennen.

Photobucket

Bullboxer kunnen kennen van mijn schoenen (bijvoorbeeld die van bovenstaande foto) uit mijn outfit posts, maar ook van bijvoorbeeld deze post die ik een tijdje terug schreef. Daarnaast kun je Bullboxer natuurlijk herkennen van hun logo en uit de winkel. De schoenen van Bullboxer zijn altijd geïnspireerd op de trends, toegankelijk en draagbaar. Het eerste vind ik wat minder belangrijk (wel leuk), maar vooral de toegankelijkheid en draagbaarheid van het merk spreekt me erg aan. Naar mijn idee heeft Bullboxer de perfecte balans tussen prijs en kwaliteit gevonden.

Het bedrijf Trend Design is veel groter dan je waarschijnlijk zou verwachten; ze werken over de hele wereld en verkopen voornamelijk ook in de Benelux, Duitsland, Scandinavië en de VS. Juist hierdoor kan Bullboxer de trends zo snel naar de winkels vertalen: zes weken na een show op de catwalk kan het bedrijf al Bullboxer-schoenen geïnspireerd op de catwalk in de winkels hebben liggen. In die tijd is het model ontworpen, is er een sample gemaakt, is de schoen geproduceerd en vervolgens natuurlijk verkocht. Hoe internationaal Trend Design inmiddels ook is: van origine is het een Nederlands bedrijf, en ik vind dat we daar best een beetje trots op mogen zijn.

Bullboxer verwacht vier hoofdcollecties (gelijk met de seizoenen), en daarnaast nog twee tussencollecties. Ze hebben daarmee zes tot acht collecties per jaar, en er worden constant nieuwe schoenen gemaakt. In de showroom maakte ik wat foto’s van wat nu in de winkels ligt en wat er nog aan zit te komen:

Photobucket
Deze leuke sandaaltjes zijn op dit moment bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Cafe Moda.

Photobucket
…en deze laarsjes (vind ik echt te gek!) komen er nog aan. Vanaf juli zijn ze verkrijgbaar.

Photobucket
Wie zoekt er nog een paar sneakerwedges?

Photobucket
Het ‘stoffen- en materialen boek’.

Photobucket
De voorraadkast. Maar dan een héél klein stukje ervan.

Photobucket
Wat spotten we daar? Mijn slangenloafers!

Photobucket
Trend Design heeft ook een mannelijk broertje: Shoes Unlimited.

Photobucket
De huidige campagnebeelden.

Bullboxer heeft geen eigen webshop, wel een website en Facebook pagina. Bij de volgende winkels kun je in Nederland schoenen van Bullboxer vinden (de schoenen waar het logo Bullboxer in staat gedrukt!): Amigo, Arts Schoenmode, Balance, Bennen Modeschoenen, Best Shoes, Blitzkickers, Boots Shoes, Bovendeert, Brossois, Cafe Moda, Capretto, Cinderella, Crijns Modeschoenen, De Tent, Durlinger, Elferink Schoenen, E-Voi Schoenmode, Fiore, Foxs, Geurts Schoenen, Haagskamp, Hafkamp Modeschoenen, Herman Schoenen, Klif 18, Le Ballon, Leemans, Marya Schoenmode, MiShoe, Mitch, Mokassin, My Way Fashion & Shoes, Nelson, Ollie’s Modeschoenen, Omoda Schoenen, Palsma, Poco Loco, Pour Vous Chaussures, Queen Shoes, Romilyshoes.nl, Sake Store, Schoenenhuis Brink, Schuurman Schoenen, Shoe Lounge, Shoebox, ShoeFactory, Shoeline, Shoemixx, Shoetime, Snuf & Snoe, Sooco, Sooco Footbar, Station, Tamaris Shop, The Top, Trendy Shoes, Van Den Hoven Shoes & More, Van Engelen Schoenmode, Van Es, Van Wonderen Modeschoenen, Viqo, Wild Store, Women Shoes, Wonderen Schoenmode, Wonderland-shoesforkids, Wouda Modeschoenen vof, Woudstra, Sarenza.nl, Xan Woman, Zandvliet Schoenen, Ziengs Schoenen, Zwart Schoenmode, B1 Fashion, Dolf Schoenmode.

Exacte verkooppunten kun je hier opzoeken.

Winkels die Bullboxer schoenen verkopen met een private label (zie bovengenoemd voorbeeld) zijn naast Invito o.a. Dr. Adams, Steve Madden, Sacha (momenteel niet), Van Dalen, WE, Manfield en Cinderella.

Wat is jouw impressie van Bullboxer? Ben je het merk wel eens tegen gekomen, online of in de winkel?


 Foto’s door mij, tweede foto voor fashionisaparty.com.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties