logo
25 July 2012

Interview – Mijn leven als blogger

Gepost in overig

Vorige week had ik weer een stagiaire voor een dag. Gezellig én leerzaam. Want zo blijkt: ik vertel hier een hoop over mezelf, maar lang niet alles. Dat hoeft ook niet, maar dat jullie naar sommige dingen nog nieuwsgierig blijven begrijp ik best. Voor lezeres Magda, die vorige week bij mij op bezoek was, geldt dat ook. Ze volgt me al zo’n tweeënhalf jaar en is daarmee waarschijnlijk één van mijn ‘oudste’ volgers (people die me langer volgen: laat je horen!), maar had nog een hoop vraagjes. Waarom geen interviewtje houden en jullie ook van de antwoorden voorzien, dacht ik? Zo gezegd, zo gedaan.

Ben je de hele dag bezig met je blog? Vanaf het ‘s morgens opstaan tot ‘s avonds slapen gaan?
“Wel de hele dag door, maar niet de hele dag natuurlijk. Het lukt me niet om van 9 tot 5 strikt aan m’n blog te zitten. Ik zit er net zo lang en veel aan tot dat ik gedaan heb wat ik wil op een dag. Zo kan ik  ‘s middags even een boodschap doen, en dan ‘s avonds weer verder gaan aan m’n blog. Wanneer ik een groot gedeelte van de dag weg ben, door een event bijvoorbeeld, kom ik wel eens ‘s avonds laat pas thuis. Aan de ene kant ben ik dan wel de hele tijd bezig voor m’n blog, aan de andere kant heb ik de hele dag niet aan m’n laptop gezeten en ‘gewerkt’ zoals ik dat anders doe.”

Zou je je kaal voelen in een jeans met een zwart shirtje en All Stars o.i.d? Een basic outfit is iets wat je bij jou niet zo snel tegenkomt.
“Ja, ik zou me wel kaal voelen!”

Neem je weleens een ‘day-off’? Waarop je een outfit zonder teveel poespas draagt?
“Het komt wel eens voor dat ik gewoon simpele kleren aan trek als ik weet dat ik die dag niet veel meer buiten kom dan om bijvoorbeeld het konijnenhok te verschonen. Maar dat gebeurt niet zo veel en is dan meer voor een praktische reden, de outfits die je op m’n blog ziet zijn echt mijn stijl in de creatieve zin van het woord.”

Volgens mij is geen één van de outfits op dezelfde plek gefotografeerd. Hoe heb je telkens weer inspiratie voor een nieuwe plek? Bedenk je van te voren waar je heen wilt gaan, of stap je naar buiten met het idee: ik zie het wel?
“Dat eerste valt mee hoor; ik heb best plekken vaker gebruikt. Echter nooit 5 dagen dezelfde plek achter elkaar. Meestal ga ik gewoon de wijk in op zoek naar een mooi en nieuw plekje. Als ik op een event ben of een dagje weg ga en ik heb iemand bij me die foto’s kan maken, dan maak ik meestal daar m’n outfitfoto’s, zodat ik eens een andere omgeving tot mijn beschikking heb.”

Photobucket
Life of a blogger: tweeten…

Photobucket
…schrijven…

Photobucket
…foto’s maken.

Als je je outfits van begin 2011 ziet, vind je dan dat je zelf veel veranderd bent?
Ja, maar lastig te zeggen in welke zin preies. Ik draag natuurlijk al een tijdje geen make-up meer en dat heeft er ook voor gezorgd dat ik veel relaxter ben qua kleding. Ik ben me er meer van bewust dat dingen niet altijd gaan zoals je zou willen dat ze gaan en dat zie je denk ik ook wel terug in mijn outfits: ik ben nonchalanter geworden.

Is er een vast moment op de dag dat je je outfitfoto’s maakt?
Nee, helaas niet! Ik zou het graag willen, maar ik ben erg afhankelijk van mijn fotografen en het weer. Ik moet altijd iemand hebben die beschikbaar is en tijd en zin heeft om foto’s te maken. En het weer zit helaas niet altijd mee. In de winter is het om 16:00 uur al donker, dus dan moet ik al foto’s gemaakt hebben. In de zomer kan je gelukkig ook ‘s avonds nog foto’s maken, maar dan ben ik soms alsnog aan het wachten naar een momentje dat het even niet regent.

Komt het wel eens voor dat je echt geen zin hebt om vrolijk te doen en op de foto te gaan?
“Ik ga als mezelf op de foto, maar ik heb wel geleerd een knop om te zetten en vrolijk op de foto te gaan, ook als ik dat niet ben. Het is wel eens gebeurd dat ik 5 minuten voordat ik foto’s ging maken nog huilde, toch ga ik zonder al te veel moeite voor de camera staan en poseren.”

Waar kan jij qua ‘fashion’ heel jaloers op zijn bij andere meiden?
“Ik ben niet zo snel jaloers. Als het op dit onderwerp aankomt tenminste. Natuurlijk zie ik wel eens iemand met bijvoorbeeld leuke schoenen die ik ook wel zou willen hebben, maar om dat nou jaloers te noemen…”

Wat valt je op en maakt je blij als je bijvoorbeeld over de Dam loop, waar ontzettend veel verschillende stijlen te zien zijn?
“Het eerste wat mij altijd opvalt zijn kleuren. Ik kan iemand die helemaal in het zwart is ook heel mooi vinden, maar als iemand een hele mooie kleurencombinatie aan heeft, dan kan dat me echt raken!”

Jij hebt vaak kleren aan die sommige mensen apart vinden. Denk je soms zelf ook van een ander: “Jeetje, wat heeft die nou aan?”
“Nee, niet echt. Een apart iemand valt me natuurlijk wel op, maar ik ben het wel gewend. In mijn ‘wereldje’ zijn er natuurlijk een hoop en ik vind dat alleen maar leuk. Eerder verwonderlijk vind ik het dat sommige mensen er zo ontzettend basic uitzien. Als ze daarvoor gekozen hebben en dat hun stijl is vind ik het prima, maar vaak is het omdat ze niet anders weten of durven en dat vind ik zonde. Daarom is er o.a. ook mijn blog: om te laten zien dat mode heel toegangelijk is!”

Heb je nog een vraag aan mij die er niet bij staat? Stel hem bij de reacties!


Foto’s door diverse mensen voor fashionisaparty.com.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties