logo
10 August 2012

Battle of the outfits – Denim blouse

Gepost in mijn outfits
In Battle of the outfits laat ik drie outfits zien waarin ik hetzelfde kledingstuk, accessoire of paar schoenen heb gedragen. Aan jou is vervolgens de vraag: welke outfit heeft de battle gewonnen… 1, 2 of 3?

De nieuwste outfit van deze drie is alweer van een jaar geleden. Als mensen een foto van mij zien van zo’n jaar geleden dan krijg ik reacties als: ‘Ben jij dat?’. Hoewel ik zelf vind dat ik een stuk minder snel verander dan een paar jaar terug, zijn het de make-up en het haar die het ‘m doen: die voor grote verschillen kunnen zorgen. Maar het is ook haar en make-up die je onherkenbaar kunnen maken. Toevallig had ik het daar gisteravond met Vera over: dat zij zich lelijk voelt ‘zonder’ haar haar terwijl ik vind dat je er eigenlijk onafhankelijk van moet zijn. Als er íets is wat ik geleerd heb van het geen make-up meer dragen dan is het wel dat kleding, haar en make-up ontzettend relatief zijn. Misschien klinkt het hypocriet dat uit een mond te horen van iemand die een blog over mode schrijft, maar niet alles wat relatief is hoeft immers ook dom, oppervlakkig en niet leuk te zijn toch?

Tot zover mijn zijspoor. Nu over naar het onderwerp van deze Battle of the outfits. De titel zegt ‘Denim blouse‘, maar éigenlijk is het helemaal geen denim, maar gewoon een witte blouse. Die hebben ze door de blauwe accenten een ietwat denim look gegeven. Ik heb deze blouse al jaren, en draag hem niet zo heel vaak, maar als je hem maar lang genoeg hebt en af en toe wél draagt dan verzamel je er alsnog een aantal outfits mee.

Ik koos bewust wat oudere outfits, zodat jullie weer eens kunnen zien hoe mijn stijl een paar jaar geleden was en wat voor ontwikkeling ik heb doorgemaakt. Uiteindelijk denk ik namelijk that’s what it’s all about: ontwikkeling. Het geeft niet als je van ver moet komen, ergens slecht in bent, of ergens weinig van weet: als je jezelf er maar in blijft ontwikkelen. Zo vond ik gisteren een post van mezelf uit 2009 (ja, dames en heren – zó ben ik nou ooit begonnen) waarin ik zeg dat ik geloof dat ik colourblocking draag, tóen een nieuwe trend en nu buiten ze het nog uit – kun je nagaan, maar dat ik eigenlijk niet goed weet wat het betekent. Zoiets zal me nu niet snel meer overkomen.

Wat een fylosofieën vandaag! Ik zou bijna vergeten aan te geven wat míjn favoriete outfit is. Voor de duidelijkheid: ik zou alledrie niet meer dragen. Daarvoor zijn ze me te ‘gemaakt’. Toch gaat mijn voorkeur uit naar de derde outfit, omdat ik het een mooi geheel vind. Bij de tweede outfit vind ik het oranje ‘lintje’ inmiddels ontzettend lelijk, en bij de eerste outfit was mijn eerste gedachte ‘What was I thinking?’ en mijn tweede reactie: ‘Eigenlijk is de outfit nog best leuk, maar wel voor toen. Hij laat namelijk nog wat speelsheid van me zien’. Niet dat speelsheid alleen iets is voor meisjes van vijftien, maar wat ik ermee wil zeggen is: ik zat nog heel erg in de experimentele fase daar, en dat is uiteindelijk wel de basis geweest voor mijn huidige stijl.

Welke outfit kies jij en wat zijn jouw gedachten?

Photobucket
Bekijk hier de originele outfitpost van deze outfit.

Photobucket
Bekijk hier de originele outfitpost van deze outfit.

Photobucket
Bekijk hier de originele outfitpost van deze outfit.

Only blouse


Foto’s door diverse mensen voor fashionisaparty.com.

 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties