logo
24 August 2012

Fashion crush – De politiepet

Gepost in fashion
In Fashion crush zie je een trend, persoon, merk, print, kledingstuk of kleur uit de mode- en/of beautywereld waar ik op dit moment helemaal weg van ben.

De eerste keer toen ik iets dergelijks als de politiepet zag twijfelde ik nog, de tweede keer al niet meer. Als ik zó snel over de streep wordt getrokken (meestal duurt dat namelijk langer), dan weet ik: dit is een crush. Dit keer weer geen hele reeks met foto’s, maar één afbeelding waarvan ik denk dat deze genoeg zegt.

In tegenstelling tot mijn zusje ben ik helemaal niet iemand die vaak iets op haar hoofd draagt. Een schattig haarbandje misschien, en een speels hoedje zo af en toe, maar een pet, klep en dergelijke stoere gevallen waren tot voor kort niet aan mij besteed. Echter, zoals Lidewij Edelkoort dat zo mooi kon verwoorden bij het programma Zomergasten, smaak verandert continu en is daarmee nooit lelijk maar tijdsafhankelijk. Daar ben ik het 100% mee eens: ik ga me niet schamen voor het feit dat ik vorig jaar iets nog lelijk vond, en er nu van ben gaan houden. Ik geloof dat die verandering juist een belangrijk onderdeel van mode is.

Ik noemde het al even: de pet en de zonneklep waren zeker voorlopers van deze “politie pet”, zoals ik het maar even noem. Bij hen duurde het dus nog wat langer voordat ik gewend was, maar aan al dat wennen ga ik bij deze vervolg variant mijn tijd niet verdoen. In combinatie met de army trend (die weer helemaal terug is), is het logisch als je denkt aan ‘militair’ – ‘uniform’ – ‘ambtenaren pet’. Nee, trends komen helemaal niet ‘zomaar’ uit de lucht vallen.

Waarschijnlijk hebben jullie nog wel wat tijd nodig om aan het idee en/of beeld te wennen, maar dat geeft niet. Ik ben blij dat ik de eerste stap heb kunnen zetten in dat proces.

De grote vraag is vooral: wíl je wennen aan de “politie pet”?

politiepetelinkling 650


Bron afbeelding

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties