logo
23 August 2012

Wat vind jij? – Sportkleding

Gepost in fashion
In Wat vind jij? plaats ik een stelling met als onderwerp iets fashion-, beauty of mediagerelateerd. Na wat achtergrondinformatie en mijn eigen mening, wil ik jouw reactie op de stelling weten!

De laatste tijd probeer ik weer wat meer te sporten, want dat is nu eenmaal goed voor je. Ik kan het mooier gaan maken dan het is, en doen alsof ik de spirit te pakken heb, maar nee: ik probeer vooral een ritme te pakken te krijgen, want dat maakt het makkelijker, leuker, prettiger. Dus niet meteen gaan klappen, laten we over een half jaar maar eens verder praten.

Door de titel zul je begrijpen waar ik heen wil: sportkleding. Dat is namelijk een onderwerp waar ik tegenaan loop. Negeerde ik eerder de sportafdeling van H&M (online) volledig, nu word deze opeens interessant. Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open kun je zeggen, en aangezien dat op het gebied van mode is vind ik dat alleen maar leuk. Ik schreef al eens een stukje over sportieve mode, maar dat ging uiteindelijk meer over sportieve invloeden in de mode, dan modische invloeden in de sport. En over dat laatste wil ik het juist hebben vandaag.

Met deze post kunnen we hopelijk elkaar opweg helpen (als jij bovenstaand stukje herkent, en anders misschien ook wel – het is maar net hoe ver je inlevingsvermogen gaat), want er zijn best wat issues (vind ik) als het aan komt op sportkleding. Eén van de belangrijkste vragen is misschien nog wel: moet het nou gewoon praktisch zijn, of er vooral ook leuk uitzien? Jullie schreeuwen waarschijnlijk allemaal het eerste, want sporten doe je in iets wat vooral lekker zit. Toch? Eigenlijk weet ik dat nog zo net niet, want waarom wel sporten in iets dat lekker zit, maar winkelen in iets dat er vooral leuk uitziet? Dat is toch eigenlijk tegenstrijdig? Ik bedoel: dat laatste kan ook best een fysieke opgave zijn als je veel struint en past.

Photobucket

Tot nu toe heb ik sporten echt gedaan in het lelijkste wat ik had. Of, laat ik het anders stellen, ik heb in ieder geval niet bewust iets leuks aangetrokken om in te sporten. Ik kom altijd in mijn joggingbroek en Timberlands aangesloft bij de sportschool, dus toen ik laatst vertelde dat ik een blog over met name mode heb werd er daar toch lichtelijk fronsend bij gekeken. Daar ging het belletje bij me rinkelen die zei dat het wel lijkt alsof ik twee identiteiten heb op deze manier. Ik loop de hele Gay Pride nog af in het meest oncomfortabele wat ik heb, maar sporten doe ik in mijn kloffie. Voor mijn gevoel klopt daar dus iets niet aan.

Toch weet ik wel waar het mee te maken heeft: in sportkleding wordt je vies. Zweterig, plakkerig, en dus moet het ook om de haverklap in de was. Zo wordt het tóch snel lelijk en bovendien: ík word ook vooral snel lelijk tijdens het sporten. Ik ben écht niet heel erg ijdel (ijdel zijn is naar mijn idee heel iets anders dan met mode bezig zijn), maar dát was ooit mijn grootste fobie om naar de sportschool te gaan: omdat ik sportende mensen (mezelf dus ook) zo lelijk vind.

Genoeg over zweten, fobieën en kloffies: over op de stelling voor deze post. Mijn vraag is simpelweg of sportkleding nou maar beter wel modisch kan zijn of beter niet. Ik heb me wat afgezweet (daar heb je ‘m weer) op een geniale stelling, maar vond hem zo – less is more- nog het beste uit de bus komen:

“Sportkleding is ook mode”

Ik heb een vermoeden dat de meesten van jullie ‘ja’ gaan zeggen, maar erachteraan ‘maar ik doe wel gewoon aan wat ik lekker vind zitten’. Steek je vinger op if you feel guilty, er is toch niemand die hem ziet.

Toch is mijn ervaring bij deze rubriek dat er áltijd iemand is die mij weer een visie geeft waar ik nog niet aan gedacht had, en die -los van of ik het ermee eens ben- onverwacht heel interessant is. Daar hoop ik nu dus ook weer op: dat jullie ervaringen, ideeën en opvattingen hebben die weer nieuwe inspiratie bieden voor mij en andere lezeressen over dit onderwerp.

Photobucket

Ik zal zelf het goede voorbeeld geven, en er een extra puntje tot nadenken aan toevoegen: is het namelijk ook nog zo dat bepaalde kleding tot betere prestaties leidt? Want dát is uiteindelijk wat we willen, toch? Als we beter zouden slagen tijdens het winkelen als we hakken zouden dragen (bij wijze van) dan zouden wellicht ook een stuk meer dames dat doen. Een mooi voorbeeld vind ik de zwempakken tijdens de Olympische Spelen: persoonlijk vind ik ze niet bepaald charmant, maar alles voor de beste prestatie natuurlijk. Dit artikel gaat verder in op de juiste kleding dragen tijdens het sporten om je comfortabel te blijven voelen en het meeste en beste werk te blijven verrichten.

Geef je mening over de stelling en vertel er natuurlijk vooral ook even bij wat je zelf draagt áls je sport!


Afbeeldingen via mijn Instagram

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties