logo
29 September 2012

Maasmechelen Village – Hoe bevalt dat?

Gepost in fashion

Vorig weekend was ik bij Maasmechelen Village in Maasmechelen (België), waar je terecht kunt voor chic outlet shopping, zoals ze dat noemen. Oftewel: Maasmechelen Village is een soort ‘dorp’ gebouwd als outlet. De outlet is echt maar vijf minuten van de grens en ligt ten Noord-Westen van Maastricht. Er komen veel Belgen, Nederlanders én Duitsers.

Vergelijkbaar is de Designer Outlet Roermond, waar ik hier al over schreef.

Aan de hand van onderstaande foto’s ga ik jullie vertellen hoe het beviel.

Photobucket
Mijn bezoek begon bij de tijdelijke denim garage. Een pand dat tijdelijk is ingericht in de stijl van denim. Door een campagne te hebben van Maasmechelen Village zelf (en dus niet van de afzonderlijke merken), wil Maasmechelen Village een eigen identiteit creëeren. Klinkt logisch!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
In de garage kon je voor een paar euro je denim laten customizen, wanneer je iets van denim in de Village gekocht had.

Photobucket
Ook was er een pop up store van Scotch & Soda. Zo’n tijdelijke store komt vaker voor: zo heeft een merk de gelegenheid om de Village te testen en zich af te vragen of ze zich er permanent willen vestigen.

Photobucket
Photobucket
Georgio Leroni, denim expert, vertelde van alles over denim, zijn carrière en zijn ervaringen. Hij werkte o.a. voor Diesel en Lee en hij wist écht heel veel te vertellen. Ik vond het super interessant!

Photobucket
Niet alleen in de garage, maar in het hele dorp is er echt héél veel denim te vinden. Te veel naar mijn smaak, maar wanneer je ervan houdt kun je je lol op natuurlijk.

Photobucket
Ook bij Diesel was er bijna niets anders te vinden dan jeans.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Versace is één van de weinige écht luxemerken in het dorp. Waar Roermond Prada, Gucci en Armani heeft, hoopt Maasmechelen Village deze in de toekomst ook ‘binnen te slepen’, maar ze zijn er nog niet.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
De kleding bij Levi’s was verreweg het goedkoopste.

Net als bij mijn “review” over de outlet in Roermond, zal ik ook over deze outlet een overzichtje maken met plus- en minputen.

Goed geregeld in Maasmechelen Village:

– Gratis parkeren.

– De outlet is maar twee dagen per jaar gesloten, en dus ook op zondag open.

– Honden zijn dan wel niet welkom, wél als ze je ze meeneemt in een trolley die daar te verkrijgen is, of als je ze achterlaat in een gratis kennel.

– Rolstoelen en kinderwagens kun je er gratis lenen.

– Gratis Wi-Fi (handig voor ons Nederlanders!)!

– De Shopping Express.

– Een bedrijf (dan heb ik het over het overkoepelende bedrijf Chicbuzz) dat bij de tijd blijft – campagnes voert, een eigen blog heeft, en een stijlvolle uitstraling heeft. Dit filmpje laat dat bijvoorbeeld zien.

– Het dorp is prima ‘aangekleed’.

Minder goed geregeld in Maasmechelen Village:

– Ik vond veel dat dezelfde stijl was. Hoewel ik natuurlijk niet bij elke winkel exact hetzelfde tegenkwam (want het zijn allemaal afzonderlijke merken, dus dat kan niet), had ik toch elke keer het gevoel dat ik naar hetzelfde keek.

– Geen duidelijke ingang en/of overzicht van het dorp wanneer je aankomt.

– Het niet mogen maken van foto’s bij veel winkels. Daar maak je me echt gerirriteerd mee. Natuurlijk snap ik de concurrentie overwegingen wel, maar als ik een winkel eigenaar was zou ik voor een gedoog beleid kiezen.

– (Te) prijzige horecagelegenheden.

– Regelmatig slecht personeel. Medewerkers die je totaal negeren en alleen maar met elkaar praten en medewerkers die er duidelijk geen kaas van hebben gegeten en waarnaast ík nog bijna meer weet over de winkel.

– Een locatie in the middel of nowhere; dus je bezoek eenvoudig combineren met iets anders is er niet echt bij.

Als je deze punten vergelijkt met Roermond, dan zie je dat de twee aardig vergelijkbaar zijn. De verschillen zitten ‘m wat mij betreft in de details. Maasmechelen zelf wil niets weten van ‘vergelijkbaarheid’, want Roermond is de concurrent. Ik denk dan: onderscheid jezelf! Maasmechelen was er echter eerder dan Roermond, dus dat betekent dat de laatste de eerste na heeft gedaan. Daar kan Maasmechelen natuurlijk vrij weinig aan doen.

Maasmechelen zegt zichzelf wél te onderscheiden in meer groen, een mooier aanbod collecties en kwalitatieve horecagelegenheden (“In Roermond zit een McDonalds, die vindt je hier niet.”). Tja, íets verschil kon ik wel merken, maar dat was wat mij betreft niet echt benoemenswaardig. En wanneer ik op een gouden terrasje (dat is overdreven, maar je begrijpt wat ik bedoel) moet zitten en daarnaar moet betalen, ga ik liever naar McDonald’s. Ik vind eten overigens al gauw (te) duur hoor, dus dat kan absoluut aan mij liggen.

Hoewel ik het leuk vond weer eens in België te zijn (want hoever het helemaal niet zo ver is, kom ik er bijna nooit), vond ik Maasmechelen Village niet voor herhaling vatbaar. De kleding kon mij niet erg boeien, ik geef te weinig om een merkje, en veel vond ik vooral degelijk en niet zozeer ‘hip’. Ik bedoel: wanneer er een nou een Jeffrey Campbell outlet zou zitten (om maar wat te noemen), dán werd het een ander verhaal. Maar zo’n soort label vindt je er dan weer niet.

Ben jij toevallig wel eens in Maasmechelen Village geweest? Of zou je er wel eens heen willen gaan?


Foto’s door mij en Bas Visserman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties