logo
27 January 2013

Hoezo “Revival of the 90s?” Terug naar de Romeinse tijd!

Gepost in fashion

Schreef ik afgelopen vrijdag nog dat er niet alleen invloeden van de 80s, maar ook van de 90s terugkomen: daar blijft het niet bij. Volgens Fashionising komt namelijk de gladiator sandaal/laars weer terug: een sandaal/laars die geïnspireerd is op de Romeinse tijd en helemaal niets van doen heeft met de 80s noch de 90s.

Ik was en ben geen fan van de gladiator sandaal, maar het blijkt er erg van af te hangen over welke vorm van de sandaal we het hebben. Wanneer de ontwerper slash schoenheilige Alexander Wang ze ontwerpt, word ik namelijk al een stuk enthousiaster.

Waar ik in ieder geval enthousiast van word is dat duidelijk is dat we tegenwoordig geen genoegen meer nemen met één tijdperk of één stijl per seizoen, maar dat er veel verschillende stijlen naast elkaar kunnen bestaan. Of je nu een skinny jeans draagt of een bootcut: het mag, kan en is er allebei tegenwoordig. En of dat je deze zomer nou een historische gladiator sandaal wilt dragen of een 90s platform sneaker: het mag, kan en zal er allebei zijn.

Tot slot wil ik graag van het onderwerp gebruik maken om wat mooie (vind ik althans) campagnebeelden voor aankomende zomer, inclusief gladiator laarzen, van Versace te laten zien.

Photobucket
Photobucket
Photobucket


Wat vind jij van de gladiator sandaal? Voor de sceptici: vergeet niet dat hij deze zomer wellicht terugkomt in een jasje (à la Alexander Wang bijvoorbeeld) die je misschien wél mooi vindt. Houd je modedeur dus nog even open, zou ik zeggen.


Bron afbeeldingen.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties