logo
6 April 2013

De mooiste tijdschriftcovers van 2013 tot nu toe

Gepost in fashion

Het is best bizar om je te realiseren, maar we zitten qua tijdschriften alweer bijna op de helft van 2013. Op dit moment verschijnt namelijk het/de ene na de andere tijdschrift(cover) van mei en wie kan tellen weet dat mei de 5e maand is. We zijn al bijna bij 6 dus!

Toevallig kreeg ik de laatste tijd een paar keer de vraag wat voor mij nou echt ontspanning of genieten is en dan kom ik nog steeds niet verder met mijn antwoord dan ‘met een tijdschrift op de bank’.

Vroeger, zeg dat ik een jaar of acht was, las ik Hitkranten. Van daaruit schoof ik door naar de -nog te jong om tot de doelgroep te behoren- CosmoGIRL! en een paar jaar nadien -alweer veel te jong om tot de doelgroep te behoren- ging ik LINDA. lezen. Sinds vorig jaar prijs ik me gelukkig met maandelijks de VOGUE (en ook nog steeds LINDA.’s, maar liever geen CosmoGIRL!’s meer). Sinds ik verslingerd ben aan die laatste – VOGUE-, heb ik de smaak te pakken en lees ik het liefste échte mooie, internationale, goede (dure, helaas) modebladen. Bij een grote Bruna zoek ik tussen de iD’s, LOVE’s en Harper Bazaar’s wat me aanspreekt en daar ga ik dan, als ik er op een zeldzaam moment de rust voor vind, heerlijk voor zitten.

Wat me aanspreekt hangt eerlijk gezegd voor 90% van de cover af. De cover is niet alleen de eerste indruk, het betekent voor mij ook de identiteit, de sfeer en de toon van het blad. In ieder geval is het zo dat, voordat ik een keer die rust gevonden heb het blad te lezen, het tijdschrift vaak zo’n maandje naast mijn bed ligt met de cover naar de bovenkant en ik deze dus een maand lang elke dag zie als ik naar bed ga én weer opsta. Dan is het wel zo fijn als het een cover is die ik geweldig vind.

Bij onderstaande covers is dat zeker het geval. Ik heb gescrolld tussen tussen de covers van de belangrijkste (mode)bladen ter wereld van het afgelopen half jaar en pikte er puur gevoelsmatig degene uit die ik het allermooiste vind.

 photo 1Vogue-Girl-Korea-January-2013.jpg
VOGUE Girl Korea, januari 2013


 photo 2Harpers-Bazaar-Russia-January-2013.jpg
Harpers Bazaar Rusland, januari 2013


 photo 3Vogue-Germany-March-2013.jpg
VOGUE Duitsland, maart 2013


 photo 4V-82-Spring-2013-Collectors-Edition.jpg
V Magazine, lente 2013


 photo 5Elle-April-2013.jpg
ELLE VS, april 2013


 photo 6Harpers-Bazaar-En-Espaol-April-2013.jpg
Harpers Bazaar Latijns Amerika, april 2013


 photo 7Harpers-Bazaar-Spain-April-2013.jpg
Harpers Bazaar Spanje, april 2013


 photo 8Elle-Vietnam-April-2013.jpg
ELLE Vietnam, april 2013De aller-, allermooiste vind ik – heel simpel- die met een lachende Doutzen. Wat voor mooi kunstwerkje ze ook op de cover zetten, op die foto zie je echt een mens. Echte mensen zie ik (net zo goed afgewisseld met mooie kunstwerkjes van mode, styling, modellen, etc.) graag in tijdschriften, vandaar dat ik ook zo van LINDA. houd.

Wat is jouw favoriete cover uit deze rij?


Bron foto’s.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties