logo
4 April 2013

Outfit – Denim op denim

Gepost in mijn outfits

Creatief zijn: daar houd ik van. Het was ook precies wat ik moest zijn en doen, toen ik deze outfit bij elkaar “raapte”. Het spijkerjasje met leatherlook mouwen leek me namelijk eens leuk om te combineren met mijn destroyed denim rok (ja, wéér die rok!). Een probleempje waar ik daarbij onderweg op stuitte was dat de mouwen van het jasje onge-loof-lijk strak zitten en deze dus onmogelijk over de erbij bedachte trui heen konden zonder dat ik eruit zou zijn als een soort rollade. En die trui: die stond nou weer net zo leuk bij de schoenen. En de schoenen: die stonden nou weer net zo leuk bij het jasje. Kortom: ik wilde alles aan wat ik had klaar gelegd, de vraag was alleen nog even hóe.

Nou, zo dus: à la de trend die zo’n jaartje geleden -als ik me niet vergis – opdook op allerlei modeblogs. De trend die eruit ziet alsof je vriendje een jas over je schouders heeft gegooid om je te beschermen tegen de kou. Mode is volgens mij voor de helft quasi-nonchalance en als er íets quasi nonchalant is, dan is het volgens mij wel een jasje over je schouders dragen en de mouwen laten bungelen. Ik had het nog nooit gedaan, maar het beviel me eigenlijk wel. Al is het maar omdat het in dit soort what-to-do?-outfitsituaties nieuwe mogelijkheden biedt.

Over quasi-nonchalance gesproken: ik heb mijn haar ook maar eens quasi-nonchalant gedaan. Weer eens wat anders dan strakke knotten. Het bleek toch niet echt iets voor mij: hoewel ik door die strakke knotten standaard hoofdpijn heb, vind ik het zoveel meer fíerce staan dan een niet strakke knot.

Wat vind jij van mijn denim op denim-poging?

 photo Outfit-Denimopdenim3.jpg
 photo Outfit-Denimopdenim4.jpg
 photo Outfit-Denimopdenim1.jpg
 photo Outfit-Denimopdenim2.jpg
 photo Outfit-Denimopdenim5.jpg
 photo Outfit-Denimopdenim7.jpg
 photo Outfit-Denimopdenim6.jpg
onbekende trui
Object spijkerjasje met leatherlook mouwen (kun je hier vinden)
Nelly destroyed denim rok (kun je hier vinden)
Nelly schoenen
H&M sjaal


Foto’s door Bas Visserman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties