logo
18 April 2013

Outfit – I love vintage

Gepost in mijn outfits

Een beetje gehavend voelde ik me: met krentenbaard (daarover vertelde ik hier al meer) en een kunstnagel eraf (zie pleister die ik onbewust goed heb weten te verbergen,  daarover zal ik meer vertellen in de volgende Nail diary). Het mag de modepret niet drukken: er zijn immers mensen die dagelijks met veel erger fysiek letsel te kampen hebben en zich daar zeker niet door laten tegenhouden zich met mode bezig te houden: Jillian is daar mijn meest recent ontdekte, inspirerende voorbeeld van.

In deze outfitpost draag ik een jasje van FAC Vintage (de eigenaresse staat ook geregeld op het Waterlooplein, zoals ik deelde) dat me eraan doet denken dat ik eigenlijk veel vaker in (online) vintage winkels zou moeten komen. Het leuke aan vintage items is dat je er vaak nog wat creatiefs mee “moet” doen. Waar je bij ketens retro items ziet die in een modern jasje zijn gestoken, vind je bij vintage winkels retro items die nog níet in een modern jasje (letterlijk, in dit geval!) zijn gestoken. Het is aan jou en mij hoe je dat moderne jasje toevoegt.

Ik voeg het liefste wat aan mijn mijn kledingstukken toe door middel van de combinaties die ik ermee maak. Ik ben niet goed in customizen of DIY’en: in combineren ligt mijn kracht. Door dit vintage jasje te combineren met stoere, hedendaagse items als de spijkerblouse en de All Stars houd ik de outfit jong. Het rokje is een mooie brug tussen ‘toen en nu’: het model is vrij klassiek, maar het peplum-achtige van het rokje is tegelijkertijd trendy. Hetzelfde geldt overigens voor mijn haardonut-knot.

 photo Outfit-Ilovevintage2.jpg
 photo Outfit-Ilovevintage7.jpg
 photo Outfit-Ilovevintage4.jpg
 photo Outfit-Ilovevintage6.jpg
 photo Outfit-Ilovevintage1.jpg
 photo Outfit-Ilovevintage5.jpg
 photo Outfit-Ilovevintage3.jpg
New Look blouse (kun je hier vinden)
FAC Vintage jasje (kun je hier vinden)
Primark via eBay rokje
onbekende panty
H&M Divided tas (kun je hier vinden in beige/zwart)


Foto’s door Chantal van der Meijden.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties