logo
7 June 2013

Waar goodiebags goed voor zijn

Gepost in overig

Doorgaans niet echt voor het mij blij maken, is mijn ervaring. Geen event doet het (voor wie het niet weet: “het” is een bag met goodies erin, die je krijgt na afloop van het ene of andere event) meer zonder, maar ik moet zeggen dat ik het een nogal overrated iets vind: goodiebags.

Ik ga niet vaak meer naar events, maar toen ik dat wel deed gooide ik vaak 90% van die bags rechstreeks in de prullenbak (armbandjes die ik toch nooit ging dragen, monstertjes die ik twee jaar later alsnog weg zou gooien, Lookbookken waar ik er juist net honderd van weg had gegooid…).

Dat een goodiebag wat mij betreft dus nergens goed voor is moet ik wel nuanceren. Namelijk omdat:

A. Het nogal wat uitmaakt van wát voor event de goodiebag is. Als dat een feestje is van VOGUE, dat gesponsord wordt door Chanel, dan hebben we het hier niet over natuurlijk.

B. Er sóms wat in een goodiebag zit wat ik zelf nooit gekocht had, maar wat me vroeg of laat wel dégelijk blij maakt. Onderstaand tanktopje bijvoorbeeld.

 photo Waargoodiebagsgoedvoorzijn2.jpg
 photo Waargoodiebagsgoedvoorzijn1.jpg
 photo Waargoodiebagsgoedvoorzijn3.jpgIk kreeg hem tijdens de eerste (en tot nu toe laatste waar ik heen ging) closet afFAIR. Het werd het zoveelste tanktopje op de stapel en ik ontdekte hem eigenlijk pas goed na mijn make-under (kijk: dáár is zoiets nou goed voor). Dit is een tanktop die ik zonder make-up, met ongewassen haar en een slouchy vest kan dragen, terwijl ik me tóch “af” voel.

Eerlijk gezegd vond ik het altijd gelul als bloggers het over “de perfecte basic” hebben. Ik dacht altijd: het is niet voor niets basic, wat kan er nou perfect aan zijn? Wrong! Dit Samsøe & Samsøe topje is de perfecte basic tanktop, if you ask me. Perfecte, mooi aansluitende stof, perfect decolleté, perfecte breedte van de bandjes, etc.

Ik heb er nog nooit zo één gehad (lubberende stofjes, rafelende randjes, verwassenheid en pillen is waar ik meer ervaring mee heb) en zei dus al dat ik hem ook nooit zelf gekocht had. Waarom niet? Door de €30,- dat ie kost; eigenlijk het enige wat me er nu van weerhoudt om alle te vinden kleuren op te kopen.

Nieuwe merken, nieuwe perfectie ontdekken: dat is waar goodiebags wat mij betreft goed voor zijn.


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties