logo
2 July 2013

Wat eet jij graag als ontbijt?

Gepost in overig

Het is inmiddels al lunchtijd, maar ik wilde het eigenlijk nog even over het ontbijt hebben. Ontbijt en ik zijn nooit de beste vrienden geweest namelijk (lunch en ik ook niet, overigens). Ik heb toch vaker verteld dat ik een avondmens ben? Nou, ik ben ook een avondeter. Het liefst eet ik niets tot het avondeten en eet ik vervolgens drie borden vol, met daarna nog fruit, yoghurt, iets lekkers… Daar teer ik vervolgens de volgende dag weer op. Toen ik op de middelbareschool zat en nog vroeg op móest zat ik liever ‘s ochtends te make-uppen dan te ontbijten en in de pauze – als het lunchtijd was- eigenlijk ook, haha.

 photo ontbijtyoghurtaardbeienzadenpause.jpgIk leef dus vooral ‘s avonds en heb dan dus vooral behoefte aan eten, maar er is nog een reden waarom ik overdag niet zo’n eter ben: ik vind ontbijt en lunch gewoon niet zo lekker. Naar een vol bord warm eten kijk ik uit, want dat is echt mijn motor, maar brood vind ik echt het saaiste eten dat er is en yoghurt vult niet echt (lekker hypocriet dit, want alsof niet ontbijten wel vult). Er is ook geen broodbeleg waar ik heel blij van word. Soms vind ik een periode iets lekker, maar dat eet ik dan zoveel dat ik het na een paar weken niet meer kan luchten of zien. Ook ben ik nogal ongeduldig aangelegd. Eten moet echt in ongeveer 30 seconde klaar kunnen zijn (oké, avond eten móet echt iets langer duren) en anders denk ik: laat maar en ga ik voor iets (ongezonds) kant en klaars of eet ik niets.

Wat een zeurpiet ben ik hè? Anyway, ik dacht: er zijn misschien meer dames die de neiging hebben hun ontbijt of lunch over te slaan omdat ze gewoon niet weten wat te eten, niet veel lekker vinden of niet veel mogen eten? Misschien kunnen we elkaar inspireren? Kunnen júllie elkaar (want ik ben dus vrij inspiratieloos op dit gebied) én mij inspireren?

Dus: wat eet jij graag als ontbijt en waarom? En hoe wissel je het af, zodat je niet op je ontbijt raakt uitgekeken? Wat is je balans tussen lekker en gezond? En kun je lang teren op je ontbijt? Tell us!


Bron foto.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties