logo
25 August 2013

Klaartje doet het zelf!

Gepost in fashion, overig

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van lezeres Klaartje. Dat ze m’n site zo leuk vond, maar dat ze wel iets miste: DIY (oftewel: Do It Yourself) projecten. Iets waar ik me inderdaad nooit aan gewaagd heb, omdat het “mijn ding” niet is. Ik geloof dat je het beste kunt doen waar je goed in bent. En daarnaast wellicht een paar dingen waar je niet zo goed in bent (om er bijvoorbeeld van te leren of omdat het je verder zal brengen). Helaas valt DIY’en tot de dag van vandaag (nog) niet onder mijn kwaliteiten.

Je raadt het al: Klaartje bleek juíst goed in DIY’en. Ze stuurde me wat van beeld van wat ze zoal gemaakt heeft en na wat overleg over en weer is er een nieuwe rubriek geboren op fashionisaparty.com: Klaartje doet het zelf! Een rubriek die ik ontzettend spannend vind, want het is de eerste die ik niet zelf schrijf. Ik heb nog nooit iemand anders laten schrijven op mijn site dan ik zelf (controlfreak in de dop), maar ik heb er alle vertrouwen in dat Klaartje jullie gaat vermaken.

Maandelijks zal Klaartje een ‘how to DIY’ project met jullie delen (heb je verzoekjes, laat ze dan vooral achter in de reacties!). Haar eerste DIY post komt binnenkort online. Voor nu stelt Klaartje zich alvast even aan jullie voor:

 photo klaartjedoethetzelf.jpg


“Hoi! Vanaf 4 september ga ik maandelijks leuke DIY projecten met jullie delen op fashionisaparty.com. Dit omdat het super leuk is om creatief bezig te zijn en omdat sommige dingen duur zijn om aan te schaffen of moeilijk zijn om aan te komen. Het zelf namaken is dan vaak een goede oplossing. 

Mijn naam is Klaar en ik woon in Groningen. Toen ik klein was hield ik er al van om dingen zelf te maken en ik deed dat dan ook vrijwel elke dag. Dat begon toen ik een keer verkleed moest gaan naar een carnavalsfeest. Ik wilde super graag als kat gaan, maar ik had zo’n kostuum niet. Ik heb toen samen met mijn vader een staart en kattenoortjes in elkaar geknutseld. Heel simpel, maar ik vond het een super oplossing. Sindsdien maak ik dingen die ik op Internet heb gezien en die ik mooi vind gewoon zelf.


 photo Klaartjedoethetzelf1.jpg
 photo Klaartjedoethetzelf2.jpg


Ik denk dat iedereen weleens heeft meegemaakt dat dat perfecte shirtje er niet meer in jouw maat was of dat die leuke tie dye broek ineens €300 bleek te zijn. Bij dat soort vondsten kijk ik tegenwoordig altijd naar hoe iets gemaakt is. Vaak lukt het dan om dat artikel na te maken, soms ook niet. Het leukste is uiteindelijk toch dat ik creatief bezig ben, waar ik zo van houd. Om die reden ga ik ook wekelijks naar textielles. Daar heb ik van alles geleerd over bijvoorbeeld mode, stoffen en textielverf. Dingen die ik de komende tijd graag weer aan jullie wil leren!”Hopelijk hebben jullie er zin in om te lezen en te leren van wat Klaar jullie de komende tijd te vertellen heeft!

Are you as excited as we are?!


Foto voor fashionisaparty.com.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties