logo
21 August 2013

Smullen van krullen

Gepost in beauty

Als ik ooit reïncarneer wil ik terugkeren als Hannah uit Code 37 (wat een slim en stoer wijf is dat!) maar dan mét krullen. Ik weet: een mens moet tevreden zijn met wat ie heeft, maar wat had ik graag krullen gehad! Dat een haar krult, zomaar uit zichzelf, dat vind ik echt iets magisch. Als ik krullen zou hebben, zou ik mijn haar regelmatig stijlen -dat klinkt nu wellicht wat tegenstrijdig, maar ik houd gewoon van afwisseling- maar ik zou vooral ook erg genieten van het ‘bouncy’ effect waar ik dan mee gezegend zou zijn als mijn haar beweegt als ik dat stijlen níet doe.

Gelukkig leef ik in een tijdperk waarin ik krullen à la minute kan realiseren op het moment dat het mij uitkomt op de manier die mij uitkomt. Ik maak zo nu en dan gebruik van de manieren ‘slapen met vlechtjes (slag)’ en ‘slapen met papillotten (echte krullen)’, maar dat zijn twee manieren waar je niet zoveel controle over hebt. Je vlecht of rolt het er ‘s avonds in en je moet ‘s ochtends maar zien hoe het er weer uitkomt, zeg maar. Handig voor als ik ‘s ochtends niet veel tijd heb, maar verder is een hot styling tool toch wat meer geschikt voor een controlfreak als ik.

Zodoende was ik al een tijdje op zoek naar een krultang (de tang die ik had was kwalitatief niet zo goed) in verschillende diktes of met verschillende opzetstukken. Zodat ik zou kunnen krullen zoals ík wilde en bovendien zou kunnen afwisselen met het soort krul. De uitkomst werd de ISO Twister Trio Krultang bij Great Hair Extensions. Geen koopje, maar kwaliteit vind ik geen overbodige luxe als het aankomt op de combinatie ‘hitte’ en ‘mijn haar’. Mijn dos heeft al genoeg te verduren door mijn verven, borstelen, kammen, styling producten gebruiken, mate van schuifspeldjes erin steken, etc. Met ISO heb ik goede ervaringen gehad in het verleden, dus daar durfde ik wel op te vertrouwen. Zeker omdat het merk levenslange garantie geeft (maar voor mijn dood heb ik ‘m – hopelijk niet- vast al een keer kapot laten vallen, mezelf kennende).

 photo ISOTwisterTriokrultangGreatHairExtensions1.jpg
 photo ISOTwisterTriokrultangGreatHairExtensions2.jpgOp de foto’s hierboven heb ik het dikste opzetstuk gebruikt. Ik krijg er krullen van die nét geen echte krul meer zijn, maar meer een flinke slag (dat eerste zeker wanneer ze een uurtje de tijd hebben gekregen om uit te zakken, zoals op deze foto’s). Ik vind het effect geweldig en kan niet wachten om de andere twee opzetstukken ook te proberen.

Gebruik jij een krultang? Zo ja: wat voor merk(en)/dikte(s)?


Foto’s door Yara Verheij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties