logo
30 August 2013

Zijn fysieke webshops de toekomst?

Gepost in fashion

Gisteren is de allereerste Shoeby Smart Store geopend door winkelketen Shoeby. De winkel is gevestigd aan de Emmasingel in Eindhoven en vrij bijzonder, want…

…de winkel heeft géén personeel en géén fysieke kleding. Dat klinkt nogal kaal hè? Dat valt eigenlijk wel mee. De winkel is namelijk maar klein en ziet er zo uit:

 photo ShoebySmartstoreEindhoven.jpgStylish en mooi, toch?  Deze Shoeby Smart Store is een fysieke webshop: het is een fysieke winkel waar je via grote touchscreens toegang hebt tot de webshop en zo offline online kunt shoppen.

Dit concept is natuurlijk op de markt gebracht omdat als nadeel van online shoppen wordt gezien dat de ‘beleving’ die bij winkelen komt kijken verdwijnt. Deze Smart Store moet een compromis bieden tussen online en offline shoppen en best of both worlds combineren. Zo kun je je bestelling gelijk met je pinpas afrekenen, maar je bestelling niet gelijk mee naar huis nemen: deze wordt, zoals bij een webshop, thuisbezorgd.

Ik vind het een heel vooruitstrevend en innovatief concept van Shoeby, maar ik vraag me af of fysieke webshops de toekomst zijn. Voor mezelf geldt in ieder geval: als ik de kleding toch niet kan zien en aanraken, dan bekijk ik de webshop liever thuis vanaf de bank op mijn eigen laptop, dan dat ik een winkel achter een touchscreen ga staan. Ik moet zeggen dat ik beleving eigenlijk ook vrij onbelangrijk vind tijdens het winkelen: het gaat me echt om de kleding. Ik weet echter dat dat voor sommige tot veel dames anders is.

De Shoeby Smart Store is van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 19:00 uur geopend en daarnaast op koopavonden en koopzondagen. De bedoeling is dat de winkel uiteindelijk 365 dagen open zal zijn (en de nachten dan? het lijkt me dan wel weer hilarisch om een keer midden in de nacht de stad in te gaan om te gaan shoppen!).

Zou jij in deze Smart Store gaan winkelen? Waarom wel/niet?

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties