logo
23 October 2013

De Adidas tennischoen

Gepost in fashion

Ik vond al dat Adidas (samen met bijvoorbeeld Puma) een beetje achterbleef in modeland de laatste tijd. Het zijn toch vooral Nikes en New Balance sneakers wat de klok slaat.

Daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen, want er is een retro Adidas schoenen die enórm aan een revival bezig is: de Stan Smith. Deze schoen is oorspronkelijk een tennisschoen voor heren, maar nu vooral bij ‘fashion forward’ dames populair.

 photo adidasstansmith.jpg

De schoen is er in verschillende kleuren, maar er is eigenlijk maar één uitvoering die ertoe doet: die met groen.

Ik moet zeggen dat ik een beetje een zwak voor de schoen heb gekregen sinds ik de outfit van Phoebe Philo (aan het hoofd bij modelabel Céline) met de sneakers zag. Phoebe Philo vind ik cool, vooral nadat ik dit interview met haar had gelezen. En oké, oké: Gisele Bündchen róckt ze ook echt in een editorial van de Franse VOGUE van november, waarin ze niets meer draagt dan de schoenen met sokken.

Ik heb gezocht waar de schoenen te koop zijn en ik vind alleen maar mannenmaten. Echter, via de link hierboven kan ik lezen dat “The shoe is being returned to market this fall in a limited edition execution in premium leather. This version of the shoe will be an introduction to the wider release of the Stan Smith throughout 2014.”. Vrouwelijke fans moeten wellicht dus nog even geduld hebben tot 2014. In de tussentijd vraag ik me af: zouden de vrouwen hierboven allemaal grote voeten hebben of… ?


Bronnen foto’s:

Dazed or something / Fashion.Art.Randomness / My Daily Edition / VOGUE PARIS

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties