logo
27 October 2013

Het nieuwe fashionisaparty.com!

Gepost in overig, persoonlijk

Zo, daar is ie dan: het nieuwe jasje (om in de sferen te blijven) van fashionisaparty.com! Iets waar ik achter de schermen al een tijd mee bezig was. Voor de duidelijkheid: niet met m’n handen (dat zou niet goed komen), maar met m’n hoofd.

Zoals mijn jasjes (lees: mijn stijl) het afgelopen jaar veranderd zijn, zo vond ik het tijd om fashionisaparty.com een beetje mee te laten veranderen. Met de nadruk op ‘een beetje’, want toen bijna twee jaar geleden iemand mijn huidige (nu dus eigenlijk vorige) lay-out voor me maakte, had ik gelijk zoiets van: dit ben ik. Neem de kleuren en de headerfoto die erin zaten: ik heb dan geen koperrood haar meer, de foto die jullie dagelijks (dat hoop ik althans) bovenaan deze pagina zien voelt nog steeds heel erg ‘mij’. Ik zou tenminste niet weten welke foto ik daarboven liever zou willen hebben. Na twee jaar ben ik ‘m nog steeds niet zat en daarom is ie er gewoon weer.

Iets wat wél veranderd is, is het logo. Wie mij écht al heel erg lang volgt weet dat ik héél vroeger vlaggetjes in mijn logo had. Ik vond het toen leuk om ‘fashion is a party’ letterlijk terug te laten komen in de lay-out en dat vind ik eigenlijk nog steeds. Het was het enige wat ik miste in de lay-out zoals ie was: een ‘party’ aspect’. Het was moeilijk deze in de nieuwe lay-out te verwerken, want vlaggetjes of ballonnen: ze ogen al gauw als een kinderfeestje. Uiteindelijk werd het één ballon, die de ‘o’ in ‘fashion’ vervangt.

 photo hetnieuwefashionisapartycom-kopie2.jpg

Die ballon vind ik niet alleen gewoon leuk, hij staat ook een beetje symbool. Zoals de meesten van jullie weten besloot ik tweeënhalf jaar geleden van mijn hobby mijn werk te maken. Ik merk dat het nu weer tijd is om van mijn werk óók weer mijn hobby te maken. Niet dat ik het niet meer leuk vind wat ik doe, maar ik vind het soms wel een beetje te véél van het goede wat ik doe. *bruggetje naar de volgende alinea*

De site heeft niet alleen een nieuw jasje, maar is inhoudelijk de afgelopen tijd al een beetje veranderd en zal nog wat verder veranderen. Om te beginnen ben ik, zoals je misschien is opgevallen, een paar maanden geleden drie posts in plaats van vier posts per dag gaan publiceren. Daarnaast zijn de afgelopen tijd langzaamaan de verschillende rubrieken die er waren verdwenen. Ook zijn mijn teksten -sommigen van jullie viel het al op- veelal korter geworden. Dat laatste hebben jullie eigenlijk vooral te wijten óf te danken (het is maar wat je ervan vindt) aan een lezeres die me via Twitter de volgende quote stuurde van een filosoof: ‘Ik schrijf je een lange brief, want ik heb geen tijd voor een korte’. Die quote vond ik ontzettend inspirerend en heeft gemaakt dat ik korte teksten, zowel van mezelf als van anderen, meer ben gaan waarderen. De veranderingen zijn allemaal bewuste keuzes geweest. Ik wil dat mijn posts spontaner en korter, maar krachtiger worden.

Wat is het dat er nog verder zal veranderen? Voor een stukje weet ik dat nog niet, want ik merk dat zowel ik als de site nog erg in ontwikkeling zijn en het is ook voor mij nog een verrassing welke kant die ontwikkeling opgaat. Voor een stukje heb ik daar al wel een beeld bij en is het de bedoeling dat ik nog wat minder dan drie keer per dag posts ga publiceren. Ik vind het namelijk belangrijk dat mijn leven weer wat meer wordt dan alleen mijn blog. Dat het in ieder geval weer wat meer kán worden dan alleen mijn blog. Dat ik weer wat meer vrijheid heb, bijvoorbeeld om mezelf wat meer te ontwikkelen. In het belang van mezelf, maar ook in het belang van de site: als ik me niet ontwikkel, doet mijn blog dat ook niet.

 photo champagnegif.gif

Vandaag ben ik jarig en dit -het nieuwe fashionisaparty.com, die voor mij een beetje gelijk staat aan een nieuwe, frisse start- is zowel een kadootje aan mezelf als aan jullie. Proost!

P.S. Mijn nieuwe spijkerjasje bevalt goed!

Foto’s door mij en Yara Verheij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties