logo
7 October 2013

Mijn eerste indruk van de Samsung Note 3

Gepost in overig

Sinds afgelopen donderdag heb ik ‘m in gebruik: de Samsung Note 3. Omdat dit de nieuwste Samsung telefoon is, waar je onder andere ook Samsung’s nieuwe ‘gear’ bij kunt gebruiken, denk ik dat velen van jullie nieuwsgierig zijn hoe deze telefoon bevalt. Ik vind dat ik pas echt kan zeggen hoe de telefoon is na een aantal weken tot maanden gebruiken – omdat ik dan pas pas alle handige foefjes en tools van een telefoon heb leren kennen en ik me aan nadelen ga storen-, maar om tegen die tijd pas over deze smartphone te schrijven is een beetje ‘oud nieuws’. Vandaar dat ik nu gewoon alvast vertel wat mijn eerste indruk is van de Note 3.

 photo SamsungNote31.jpgDe eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik de slechtste van de slechtste smartphone was gewend -een twee jaar oude Samsung Galaxy Ace die amper nog functioneerde- dus dat ik er, of de Samsung Note 3 nou een goede telefoon is of niet, sowieso ontzettend op vooruit ben gegaan. Toch denk ik dat ik me best wel een objectief beeld kan vormen van de telefoon, omdat ik genoeg (over) iPhone’s en Samsung S2’en, S3’en en S4’en heb gezien en gehoord.

De Samsung Note 3 is snel, licht, groot, maar niet te groot, heeft een mooie camera met veel instellingen, een prima batterij, een haarscherp scherm, etc. Ik vind het echt heel erg moeilijk om iets slechts of een nadeel van deze smartphone te bedenken.

 photo SamsungNote32.jpgHet enige ‘kritiekpunt’ dat ik zou kunnen geven is dat deze telefoon eigenlijk bijna te veel kan voor een smartphone (of gewoon toch vergeleken bij wat ik gewend ben). Er zijn zoveel opties en instellingen dat ik soms gewoon een beetje verdwaal in mijn eigen telefoon en dat ik bang ben dat ik ze allemaal pas ontdekt en geprobeerd heb tegen de tijd dat ik alweer toe ben aan een nieuwe. Natuurlijk spreken we hier over een dik, vet luxeprobleem.

Verder is de batterij dus prima, maar niet echt goed. Voordat er smartphones waren kon ik gewoon twee dagen mijn telefoon intensief gebruiken zonder oplader en die tijd mis ik wat dat betreft ontzettend! De Samsung Note 3 is na een dag redelijk intensief gebruik echt hartstikke leeg. De meeste smartphones houden het niet eens zo lang vol, dus dit is niet echt een kritiekpuntje voor de Note 3, maar meer voor smartphones in het algemeen. Ik heb liever dat techneuten de komende jaren wat energie gaan steken in het verbeteren van batterijen dan in het ontwikkelen van allerlei gear, al snap ik dat dat laatste een stuk spannender is.

Nog meer weten? Je kunt “live” lezen en zien wat ik en anderen van de Samsung Note 3 vinden en/of wat we met de smartphone delen via de hashtag ‘MijnNote3’. En als je nog vragen hebt mag je die natuurlijk stellen in een reactie.


Foto’s door Yara Verheij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties