logo
7 November 2013

De klokkenluider

Gepost in mijn outfits

Soms -oké, best vaak- verlang ik naar een privé fotograaf en een privé studio. Niet meer afhankelijk zijn van mensen om me heen, niet meer afhankelijk zijn van het weer, niet meer privé aangelegenheden (die minder officieel zijn dan ze nu klinken) hoeven te doorbreken wanneer ik mijn camera tevoorschijn haal… En toch weet ik dat ik met zo’n ideale privé fotograaf en privé studio iets “groots” zou missen. Namelijk dat ik mijn outfit foto’s niet meer maak met mensen die dichtbij me staan (wat achteraf gezien een dierbaardere herinnering van ze maakt) en dat ik niet meer meemaak wat ik nu soms meemaak als ik outfit foto’s maak.

In het geval van deze outfit foto’s – die zijn gemaakt naast een kerk- kwam de koster van de kerk ons tegemoet. Ik dacht dat hij ons streng zou gaan toespreken en ik maakte al bijna aanstalten om de benen te nemen. Het tegenovergestelde gebeurde: de oude man was verwonderd (‘dus daar zit geen rolletje in?’), geïnteresseerd (‘waarom maak je er zovéél?’) en dacht fanatiek mee (‘misschien moet je iets meer naar voren, dan vang je meer licht’). En daar bleef het niet bij. Toen we klaar waren vroeg de beste man of we misschien ook een foto van hem wilden nemen. Hij vond het plaatje van mij bij het hek zo mooi dat hij ook graag een foto van hemzelf in dat plaatje had. Als dank mocht ik met mijn fotografe-voor-één-dag de kerkklokken luiden. En nog wel lekker rebels op een tijdstip dat ze helemaal niet geluid moesten worden.

Als ik naar deze outfit kijk dan zie ik de ballerina in mij. Het strakke haar en de strakke top, het losvallende vestje, de wijde broek (die iets artistieks heeft) en niet te vergeten de ballerina’s.

Het vest van Garcia, een merk dat mij nog niet zo bekend was (wel van naam, maar verder had ik er geen beeld bij) maakt de outfit iets minder hard, maar past er door de kleuren toch perfect bij. Na warm geel had ik blijkbaar weer even behoefte aan iets koelers en “strengers”. Het vest is afkomstig van Sans Online, maar inmiddels helaas uitverkocht. 

New Yorker taupe body (hier kun je een zwarte look-alike vinden)
Garcia via Sans Online paars/blauw gemêleerd vest
Levi’s wijde jeans (hier kun je een look-alike vinden)
& Other Stories nude kleurige ballerina’s (hier kun je look-alikes vinden)
New Look beige Western riempje
Sleek lipstick in ‘Cherry’

Foto’s door Jojanneke Vonk.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties