logo
14 January 2014

Outfits van “vroeger” die ik nog steeds leuk vind

Gepost in mijn outfits

 photo 02-03-11uglysideoflife099.jpg
 photo 8372049f-3cfa-4f19-9ddc-a9931bbb8b0b.jpg
 photo hairstyling-myfashionfavourites-27-28-09-11287.jpg
 photo outfitgraziapccatwalk2.jpg
 photo Outfit-Furryfeet1.jpg
 photo Outfit-Delerenshopper2.jpg
 photo Outfit-Eenfrissewinter2.jpg

Foto’s staan op chronologische volgorde – van ouder naar nieuwer. Klik op de foto’s om naar de bijbehorende outfitposts te gaan.Hoe verder ik terugscrollde door mijn LOOKBOOK account hoe harder ik me kapot lachte. Ik moest denken aan het volgende: 

In 2008 ging ik voor het eerst (ik ben twee keer geweest) op modekamp. Een modekamp dat nu helaas niet meer bestaat. Die week op modekamp was één van de beste weken van mijn leven. Je kunt je voorstellen: als je als jonge modeliefhebber niet zoveel aansluiting vindt met je passie bij je klasgenoten en niet zoveel tijd en gelegenheid hebt om buiten school wat met je passie te doen, dat het dan héérlijk is om lotgenoten te ontmoeten.

In 2008 had ik nog geen blog, maar in 2009 al wel en ook nog steeds contact met de mensen die ik op modekamp in 2008 had leren kennen. Toen ik hen trots mijn blog showde zeiden ze allemaal: ‘Ja leuk, maar echt véél te druk, die outfits van je. Less is more’. Daar begreep ik toen helemaal níets van. Even goede vrienden, maar less is dus echt geen more, is wat ik dacht.

Of laatst, een paar maanden geleden, toen er een lezeres op straat naar me toe kwam en zei: ‘Jij bent toch Suzanne? Ik weet nog dat je stijl vroeger zó raar was en nu zóveel beter. Echt! Nou doei!’. En daar stond ik dan, helemaal verbaasd. Had ik nou net een compliment gekregen of niet?

Natuurlijk hadden en hebben ze allemaal gelijk -zeg ik met de wijsheid van nu-,maar ik ben blij dat ik dat toen helemaal niet onzeker werd van dat soort opmerkingen. Echt niet. Hoe het komt weet ik eigenlijk niet, maar ik ben (gelukkig, wat mij betreft) nooit zo beïnvloedbaar geweest. Als ík ergens in geloofde, dan was het goed en omgekeerd. Ik geloofde toen niet in less is more en dat was dat. Gelukkig maar, want wat heb ik een lol gehad bij het samenstellen en het dragen van al die drukke outfits. En glukkig weet ik dat ook anderen er lol aan hebben beleefd dat ík er lol aan beleefde. Hoe vaak heb ik wel niet gehoord dat mensen het zo leuk vonden dat ik echt ‘fashion is a party’ uitstraalde? Heel vaak.

Hoewel ik al die outfits van “vroeger” (onder ‘vroeger’ versta ik in deze post outfits van langer dan een jaar geleden, mijn stijlontwikkeling gaat nou eenmaal hard) nu eigenlijk allemaal niet meer zou dragen, is er nog steeds een deel van mij die een deel van die outfits leuk vindt. Je ziet ze hierboven.

Hoe was jouw stijl “vroeger”?

P.S. Mijn headerfoto is afkomstig uit de shoot van de tweede outfit – één van mijn favoriete looks ooit. Wat was ik een figuur met mijn korte pony, rode lippen en altijd hoge hakken, haha.

Foto’s door diverse mensen voor fashionisaparty.com.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties