logo
14 April 2014

Embryolisse Lait-Crème Concentré en BB cream

Gepost in beauty

Hoe vaak moet je een product tegen komen en hoe vaak moet je een product aangeraden krijgen, voordat je het gaat proberen? In mijn geval niet vaak, want ik ben naar elk beauty product nieuwsgierig, haha. Echter, wat ik wil zeggen is: toen ik vorige maand bij de Grazia shoot van de visagiste te horen kreeg dat ze zweert bij de Embryolisse Lait-Creme Concentré crème (zij was de zoveelste) wilde ik deze eindelijk eens proberen.

“De visagiste zweerde bij de Lait-Crème Concentré crème”.

Ik probeerde een sample van de Lait Crème Concentré en ook gelijk van de BB cream van Embryolisse. Over die laatste doen helaas minder goede geluiden de ronde (deze review bijvoorbeeld), maar des te spannender om zowel een product te proberen waar ik hoge verwachtingen bij heb als waar ik lage verwachtingen bij heb.

De Lait-Crème Concentré voelde gelijk heel… geconcentreerd, haha. Dit is naar mijn idee één van de tekenen dat je met een duurder/kwalitatief beter product te maken hebt: deze zijn vaak geconcentreerder, wat betekent dat je er langer mee kunt doen, wat betekent dat je relatief niet zo duur uit bent als je denkt (tenzij de hoeveelheid erop is aangepast).

Toen ik de crème op mijn gezicht aanbracht, viel me gelijk nog wat op. Namelijk dat de crème wel goed hydrateert, maar niet vettig is. Die combinatie heb ik nog niet in mijn crèmelaatje liggen en daar ben ik dan ook gelijk heel blij mee. Dit verklaart bovendien waarom visagisten zo zweren bij de crème: een vette ondergrond is geen prettige basis om make-up op aan te brengen. Dat geldt overigens niet alleen voor visagisten, ook voor “ons”. Hydratatie-zonder-vet is hét grote voordeel van de Lait-Crème Concentré vind ik, naast het feit dat het gewoon een heel goed hydraterende crème is. Hydraterend genoeg voor mijn extreem droge huidje.

Dan de BB cream. Het eerste wat ik dacht toen ik de substantie zag, was: dat wordt niets, die is véél te donker. Ook al staat er op de verpakking dat de BB cream voor alle huidtinten en -types geschikt is, ik dacht gelijk: dat geloof ik dus niet. Toen ik de crème (is een BB cream een crème, ja toch?) op mijn gezicht aanbracht, werd ik echter verrast. Het product smolt weg in mijn huid en bleek helemaal niet te donker!

“Dat wordt niets, die is véél te donker”.

Echter, doordat het product zo in mijn huid smelt, is deze ook niet heel dekkend. Hij egaliseert mijn huid wel wat, maar ik zal deze BB cream niet gebruiken in plaats van een foundation (wat ik in het verleden wel bij andere BB creams heb gedaan). Omdat ik de BB cream wel heel voedend vind, gebruik ik hem nu als ‘stap’ tussen mijn primer en foundation in. Het is wel nóg een extra product om op mijn huid te smeren (vóór een primer komt immers ook nog huidverzorging), maar ik vind het wel fijn dat mijn huid door de BB cream al iets egaler is voordat ik mijn foundation aanbreng. Bovendien heb ik het gevoel dat mijn huid wat beter gehydrateerd is gedurende de dag, wanneer ik de BB cream gebruik. Conclusie is dat de BB cream eigenlijk geen BB cream mag heten en meer een soort dagcrème met een tintje -en daarmee met een iets egaliserende werking- is.

De Embryolisse Lait-Crème Concentré kun je kopen bij bijvoorbeeld de webshop van Embryolisse (30 ml. voor €10,75) of Douglas (75 ml. voor €18,50) en kan ik zeker aanraden.

De BB cream kost €29,95 voor 30 ml. en is ook te koop bij Embryolisse of Douglas. De prijs van de BB cream vind ik erg veel voor dit product en dat maakt ook dat ik het geen aanrader vind (was de BB cream goedkoper, dan vond ik het een aanrader voor mensen met een heel droge huid, zoals ik). Ik vind het prettig om de BB cream te gebruiken zoals ik hem nu gebruik -elk laagje hydratatie is welkom bij mij-, maar voor deze prijs zou ik de BB cream zeker niet full size kopen.

P.S. De BB cream heb ik getest op een heel-slechte-huiddag, zoals je ziet. Daardoor kun je des te beter zien in hoeverre de crème egaliseert, denk ik.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties