logo
27 May 2014

Zo maak ik vijf ingevlochten vlechten en een knotje

Gepost in beauty

Nadat ik deze foto liet zien op Instagram kreeg ik zó vaak de vraag of ik een haartutorial wilde maken, dat ik overstag ben gegaan:


Voordat je begint kun je iets van haarmousse of haarlak in je haar doen, maar het hoeft niet: net wat je prettig vindt. Trek aan de zijkant van je hoofd een scheiding met bijvoorbeeld een kam, zodat ongeveer 1/5 van je haar gescheiden wordt van de rest. Om het 4/5 deel haar doe je een elastiek, zodat je van dit haar geen last hebt wanneer je het 1/5 deel haar gaat vlechten.


Het 1/5 deel ga je invlechten tot aan je nek. Als je alle losse plukken uit het 1/5 deel hebt meegenomen in je vlecht en bij je nek aanbeland bent doe je een elastiekje om het einde van je vlecht, zoals je op de tweede foto ziet.


Hetzelfde doe je nog vier keer met 1/5 deel van je haar. Je hebt nu vijf ingevlochten vlechten tot aan je nek (op deze foto’s moet ik er dus nog twee).


Nu maak je een staart van de vijf haarstrengen. Zorg dat de elastiek boven de elastiekjes van de vlechtjes zit. Nu kun je de elastiekjes van de vijf vlechtjes uit je haar schuiven. Je hebt nu vijf ingevlochten vlechten en één staart. Vervolgens doe je de staart op een prop en zet je de “prop” vast door er een elastiek omheen te draaien.


Met schuifspeldjes zet je de losse plukken die uit je knot steken vast en zet je de knot wat steviger vast tegen je hoofd aan. De elastiek die je om de knot heen hebt gedraaid is nu niet meer zichtbaar. Met haarlak fixeer je de boel (als je wilt).

Dit kapsel zal er elke keer dat ik ‘m maak (en waarschijnlijk ook dat jij ‘m maakt) net wat anders uitzien, net zoals mijn haar er simpelweg elke dag net weer even anders uitziet. Dat geeft niet. Laat perfectie vooral los en wees niet bang om je kapsel messy te laten zijn, want dat is hartstikke leuk.

Foto’s door Jan Neman

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties