logo
13 November 2014

Real Techniques Limited Edition Duo Fiber Collection Brush Set

Gepost in beauty

Real Techniques Limited Edition Duo Fiber Collection Brush Set, real techniques, real techniques kwasten, real techniques brushes, real techniques make-up kwasten, duo fiber kwasten, real techniques duo fiber set, real techniques duo fiber face brush, real techniques duo fiber contour brush, real techniques duo fiber eye brush, real techniques duo fiber brushes review, real techniques review, goede make-up kwasten, budget make-up kwasten

Net als volgens mij iedere andere make-up liefhebber ben ik fan van de make-up kwasten van Real Techniques. De prijs-/kwaliteitsverhouding is top en dus heb ik inmiddels al best wat kwasten van dit merk verzameld. Een tijdje geleden besloot ik weer een paar nieuwe te proberen. Dit keer niet die met het oranje, paarse of roze handvat, maar met het witte handvat: de Duo Fiber kwasten.

Real Techniques Limited Edition Duo Fiber Collection Brush Set, real techniques, real techniques kwasten, real techniques brushes, real techniques make-up kwasten, duo fiber kwasten, real techniques duo fiber set, real techniques duo fiber face brush, real techniques duo fiber contour brush, real techniques duo fiber eye brush, real techniques duo fiber brushes review, real techniques review, goede make-up kwasten, budget make-up kwasten

Deze Duo Fiber kwasten worden verkocht in een set van drie: de Real Techniques Limited Edition Duo Fiber Collection Brush Set. De woorden ‘limited edition’ doen vermoeden dat de set er tijdelijk is, maar hij bestaat volgens mij al zo’n anderhalf jaar, dus héél limited is de set niet. De kwasten zijn een face brush, een contour brush en een eye brush.

Om mee te beginnen: wat is duo fibre precies? Duo fiber betekent dat de kwasten twee verschillende soorten synthetische vezels hebben. Hoe dat technisch precies zit weet ik ook niet, maar wat ik wel weet is dat duo fiber kwasten gemaakt worden voor een heel egaal ‘air brushed’ effect. Je kunt er dunne lagen mee aanbrengen, daardoor een kleur goed mee opbouwen en je kunt ze zowel voor vloeibare producten als voor poeder gebruiken. Eigenlijk vind ik het allemaal dingen die je met “gewone” kwasten ook wel kunt, maar de één zal duo fiber fijn vinden, de ander een ander materiaal… smaken verschillen.

Real Techniques Limited Edition Duo Fiber Collection Brush Set, real techniques, real techniques kwasten, real techniques brushes, real techniques make-up kwasten, duo fiber kwasten, real techniques duo fiber set, real techniques duo fiber face brush, real techniques duo fiber contour brush, real techniques duo fiber eye brush, real techniques duo fiber brushes review, real techniques review, goede make-up kwasten, budget make-up kwasten

Ik ben in ieder geval geen fan van déze duo fiber kwasten (het zijn de eerste duo fiber’s die ik heb geprobeerd) en ik lees hier en daar dat veel anderen het met me eens zijn. Ik had verwacht dat de kwasten extra zacht en luchtig zouden zijn in vergelijking met de “gewone” Real Techniques kwasten, maar dat viel tegen.

Zachter dan andere Real Techniques kwasten vind ik deze kwasten in ieder geval niet en luchtiger zijn ze misschien wel, maar ik weet niet of ik daar zo blij mee ben. Doordat de haren niet zo compact zijn zorgen ze namelijk een beetje voor een streperig in plaats van voor een egaal effect. Wil je een niet te dekkend effect (bijvoorbeeld bij het aanbrengen van matterend poeder over je gezicht), dan kun je wat mij betreft beter de reguliere Real Techniques kwasten gebruiken met weinig product en dat beetje product heel “losjes” aanbrengen.

…beter dan het gebruiken van de duo fiber face brush voor het hele gezicht. Ik vind de kwast daar minder geschikt voor en gebruik ‘m liever om bijvoorbeeld blush mee aan te brengen. Ook de andere twee kwasten gebruik ik het liefste voor kleine delen van het gezicht (zoals de eye brush voor de crease en de contour brush langs de neus), zodat een streperig effect haast de kans niet krijgt en/of haast niet opvalt. Voor vloeibare producten zou ik deze kwasten afraden: dan valt het streperige effect juíst op.

Tot slot wil ik niet té negatief zijn, want deze kwasten zijn best bruikbaar en ik gebruik ze dan ook regelmatig. Ze zijn eigenlijk prima, alleen ze voldoen gewoon niet aan de verwachtingen die ik had. Ik had verwacht dat ze nóg fijner zouden zijn dan de Real Techniques kwasten die ik al had en dat is helaas niet zo.

Real Techniques Limited Edition Duo Fiber Collection Brush Set, real techniques, real techniques kwasten, real techniques brushes, real techniques make-up kwasten, duo fiber kwasten, real techniques duo fiber set, real techniques duo fiber face brush, real techniques duo fiber contour brush, real techniques duo fiber eye brush, real techniques duo fiber brushes review, real techniques review, goede make-up kwasten, budget make-up kwasten

Ben je toch wel benieuwd geworden naar de Real Techniques Limited Edition Duo Fiber Collection Brush Set en wil je meer weten over hoe je de verschillende kwasten kunt gebruiken? Op de site van Real Techniques vind je een video.

De Real Techniques Limited Edition Duo Fiber Collection Brush Set is bijvoorbeeld hier te koop voor €27,50.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties