logo
1 January 2015

Groeiend enthousiasme

Gepost in behind the blog

fashion is a party, fashion is a party blog, fashion is a party behind the blog, groeiend enthousiasme, filmpjes maken, het maken van filmpjes, youtube filmpjes maken, youtube kanaal beginnen, youtube kanaal starten, nikkietutorials, nikkie winter wonder week, tutorials, youtube kanalen, leuke youtube kanalen, professionele filmpjes maken

begint te kriebelen: filmpjes maken. Ik weet niet of het komt omdat ik gewoon niet wil achterblijven (zelfs steeds meer modebloggers beginnen een YouTube kanaal), of omdat ik er zelf écht enthousiaster over word.

De laatste weken kijk ik zelf steeds vaker filmpjes en het grappige is dat dit een soort van ‘per ongeluk’ begonnen is. Ik keek ze nooit, maar op een avond had ik beloofd aan Bas om wakker te blijven tot hij thuis was en zocht ik iets om me wakker te houden, omdat ik in slaap viel. Zo zette ik een filmpje van NikkieTutorials op, waar ik op dat moment tegenaan liep. Toen Bas er was keken we ‘m samen af en dat werd een soort traditie die Bas natuurlijk niet lang volhield: elke avond keken we een filmpje van Nikkie, tot Bas het na een paar dagen spuugzat was. Maar ik niet. Sinds de avond dat ik wakker moest blijven kijk ik elke avond een filmpje. Eerst van Nikkie, maar toen Nikkie na haar Winter Wonder Week niet dagelijks meer een filmpje postte ging ik op zoek naar andere kanalen.

Filmpjes om me “bezig te houden” (zoals vlogs) vind ik niet zo leuk. Hooguit één keer, om te zien hoe een blogger in beweging is, maar dan heb ik het wel gezien (is dat raar? wat vinden jullie leuk aan vlogs?). Nee, de leukste filmpjes vind ik tutorials. Waar ik wat van kan leren en wat ik het liefst diezelfde avond nog uitprobeer. Maar ik leer er niet alleen door hoe iets te doen of te maken, ik leer er ook een hoop nieuwe merken en producten door kennen (mede om die reden kijk ik het liefste naar buitenlandse kanalen). En ik let er als vanzelf ook op hoe iemand filmt, maar helaas leer ik dan weer níet hoe ook zo mooi natuurlijk belicht te filmen terwijl het allang donker is of zo’n mooie achtergrond te creëeren als Nikkie in haar filmpjes heeft.

Dat laatste is nog steeds een beetje mijn probleem bij mijn groeiende enthousiasme voor filmpjes maken: ik weet dat het járen duurt om de juiste kennis en apparatuur te vergaren om het super professioneel aan te pakken. En dat is toch wel mijn ding: het professioneel aanpakken. Als ik iets ga doen, dan wil ik het goed doen, remember?

Wat ook nog steeds een beetje een probleem is, is dat ik dus vooral tutorials zo leuk vind, maar dat ik mezelf geen tutorials zie maken. Ik zou niet weten hoe, ik doe altijd maar wat!

Maar hé, ik word tenminste in groeiende mate enthousiast: het is een begin.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties